Deceuninck-Quick-Step rekent in Scheldeprijs op Bennett en Cavendish

dinsdag 6 april 2021 om 11:00
Deceuninck-Quick-Step rekent in Scheldeprijs op Bennett en Cavendish

Sam Bennett - foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step heeft zijn selectie voor de Scheldeprijs op papier. De Belgische formatie rekent woensdag in ‘het officieuze wereldkampioenschap voor sprinters’ op Sam Bennett en drievoudig winnaar Mark Cavendish.

Met Bennett en Cavendish beschikt de ploeg over twee potentiële afmakers, al wist de Brit dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen. De 35-jarige Cavendish, in 2007, 2008 en 2011 winnaar van de Scheldeprijs, was dit seizoen al wel tweede in de GP Jean-Pierre Monseré. Ook in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali was hij een keer runner-up in een etappe.

Bennett wist dit seizoen al wel de nodige koersen te winnen. De 30-jarige Ier begon met twee ritzeges in de UAE Tour, gevolgd door twee ritoverwinningen in Parijs-Nice. Ook in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne was het raak voor Bennett, die woensdag kan rekenen op vertrouwde sprintaantrekkers als Shane Archbold en met name Michael Mørkøv.

Ploegleider Wilfred Peeters verwacht een zware editie van de Scheldeprijs. “Er lijkt woensdag slecht weer aan te komen en dus verwachten we een zware koers. We kunnen waarschijnlijk waaiers verwachten voor het opdraaien van de lokale ronde. We zullen de hele dag attent moeten koersen. We hebben met Sam en Mark twee sterke renners om uit te spelen in de finale.”

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor Scheldeprijs (7 april)
flag-nz Shane Archbold
flag-ie Sam Bennett
flag-gb Mark Cavendish
flag-be Iljo Keisse
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-dk Michael Mørkøv
flag-fr Florian Sénéchal

Dit artikel delen:

11 Reacties

S'mon 6 april 2021 om 11:07

Nogal wat snelle mannen in deze selectie, wauw!

Wheely 6 april 2021 om 11:11

Cav die hem wint na een spel vol waaiers zou ik wel leuk vinden.

rosencrantz 6 april 2021 om 11:19

Met het weer van morgen zou het wel eens “Deceuninck rekent op Senechal” kunnen zijn

Peter Lippens 6 april 2021 om 12:06

Senechal wordt geacht snel te zijn maar wordt elke keer weer geklopt in een sprint voor de zoveelste plaats, steengoed renner, daar niet van maar een sprint winnen, zeker van een grotere groep zie ik hem niet snel doen.

Kopinkas 6 april 2021 om 13:24

Absoluut, en als hij mee is met een klein groepje, kan hij pokeren met een Bennett in het peloton erachter (zeker nu Ewan niet meedoet). Net zoals hij in de E3 in de wielen kon zitten achter Asgreen, en nadien MVDP, Naesen en GVA kon kloppen in de sprint voor plaats twee.

Derierre de la course 6 april 2021 om 12:01

Dit zou wel eens een hele “andere” Scheldeprijs kunnen worden dan dat we gewend zijn.

Peter Lippens 6 april 2021 om 12:07

Herinner me nog de beelden van vorige editie enkele maanden terug met Cav kansloos in de vroege vlucht waaruit hij moest lossen voor het oog van de camera want het was toen mogelijk zijn afscheid van het wielrennen.

lo squalo dello Stretto 6 april 2021 om 12:17

Bennett met de kers op de taart. Duidelijk de beste sprinter van het voorjaar. Hierna rust en opbouwen richting de Tour?

vincenzo 6 april 2021 om 12:58

Waarom toch elke keer weer Cavendish als kanshebber naar voren schuiven? Hij krijgt bij Zweeler niet voor niets maar 2.4 waardepunten tegenover 30 voor Bennet.

LB117 6 april 2021 om 13:46

Ik stel me zo voor dat DQS met Keisse de boel onder controle zal houden en met van Lerberghe en Senechal voor de finale met nog 2 treinen achter de hand te weten:
Archbold & Cav
Morkov & Bennett

Adorni 6 april 2021 om 14:20

Precies wat ik dacht: 2treinen
Vanlerberghe-Archbold-Cav
Senechal-Morkov-Bennett

Wel opletten dat ze niet botsen ;)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair