Deceuninck-Quick-Step presenteert ploeg rond Evenepoel in Lombardije

donderdag 13 augustus 2020 om 12:26
Deceuninck-Quick-Step presenteert ploeg rond Evenepoel in Lombardije

foto: Cor Vos (archief)

Deceuninck-Quick-Step heeft de selectie voor de Ronde van Lombardije uit de doeken gedaan. Het team rekent op kopman Remco Evenepoel, die een sterke klimploeg met zich meekrijgt. Onder meer João Almeida, die zich van voren liet zien in de Tour de l’Ain, ondersteunt hem.

Het wordt voor Evenepoel zijn debuut in de monumentale klassieker in Italië. Aan vorm geen gebrek bij het toptalent, met overwinningen in de Ronde van Burgos en de Ronde van Polen achter zijn naam na de coronapauze. Evenepoel hoopt dan ook te scoren in Lombardije.

Naast Evenepoel en Almeida staan ook Andrea Bagioli, Mattia Cattaneo, Dries Devenyns, Mikkel Honoré en Pieter Serry aan het vertrek in de Il Lombardia. Laastgenoemde eindigde in 2013 als zevende in de ‘Koers van de Vallende Bladeren’ die dit jaar in de zomer verreden wordt door de coronacrisis.

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor de Ronde van Lombardije (15 september)
flag-pt João Almeida
flag-it Andrea Bagioli
flag-it Mattia Cattaneo
flag-be Dries Devenyns
flag-be Remco Evenepoel
flag-dk Mikkel Honoré
flag-be Pieter Serry

Dit artikel delen:

14 Reacties

Turtlehead 13 augustus 2020 om 12:48

Goede ondersteuning (maar wel ‘alle ballen op Evenepoel’).
Devenyns losgekoppeld van Alaphilippe? Is dat met het oog op de Tour?

MrKennedy85 13 augustus 2020 om 13:07

Nou, de winnaar is bekend

Cochise 13 augustus 2020 om 13:11

Ik denk dat er toch een aantal blokken in de breedte veel sterker en meer ervaren zijn dan bv in Polen (dan denk ik vooral aan Astana).
Dus als Evenepoel-fan wil ik die allerhoogste verwachtingen toch temperen.

Michelangelo 13 augustus 2020 om 13:16

Gelukkig wordt er op asfalt gefietst en niet op papier. En hoeven we niet alle wedstrijden schriftelijk af te doen.

Op zich geen verkeerde ploeg, maar ook niet een sterke ploeg in de breedte. Speerpunt lijkt me duidelijk, hooguit Almeida als schaduwkopman.

Benieuwd in hoeverre andere ploegen hun tactiek gaan afstemmen op Evenepoel, of gewoon hun eigen plan trekken. En of Evenepoel sterk genoeg gaat zijn om dwars door de plannen heen te fietsen. Ik mag in ieder geval hopen dat ploegen beseffen dat je hem niet zomaar 30 seconden cadeau moet geven, ook niet als hij van ver vertrekt.

Martino87 13 augustus 2020 om 13:34

@Michelangelo Meestal zijn ze niet zo snel met dat soort tactieken. Evenepoel rijdt nu al ruim een jaar mee en valt vaak op grote afstand van de finish aan, maar ik heb nog nooit een favoriet mee zien gaan.

john 13 augustus 2020 om 13:49

Ja Bennet van Jumbo

Michelangelo 13 augustus 2020 om 13:51

@Martino,
Daar heb ik me ook al vaker over verbaasd. Of het nu gaat om Evenepoel en zijn aanval van ver, het meer-kopmannen systeem van DQS, het toch maar blijven geloven in je sprinter ook al heef hij al 4 keer eerder op zijn doos gekregen; veel ploegleiders blijven toch heel “traditioneel” denken. Ze doen steeds hetzelfde, maar hopen op een ander resultaat. Zo verschrikkelijk naief in mijn ogen.

Wat dat betreft hoed af voor de DQS ploeg: ze zijn in mijn ogen een van de weinige ploegen die op meerdere manieren en op meerdere momenten de koers in een plooi willen leggen. Je moet er natuurlijk de renners voor hebben, maar ik denk vooral dat de durf en creativiteit in de ploegleidersauto hier een grote rol in speelt.

Frank V 13 augustus 2020 om 14:40

Iedereen zal naar Evenepoel kijken dus als hij wegrijdt en ze zijn niet mee is het van niet beter kunnen/angst volledig op te blazen.

Michelangelo 13 augustus 2020 om 15:51

@FrankV,
Dat is helaas niet altijd waar. Te veel ploegen blijven vaak hangen in de gedachte dat eerst de knechten aan het werk moeten om het gat dicht te rijden. Want dat is het traditionele patroon als iemand op 50 km van de meet vertrekt.
En dat werk niet met deze gast…

Melkzuur 13 augustus 2020 om 18:35

Michelangelo: in Polen zijn Majka, Yates en Fuglsang (toch wel echte kopmannen) vol beginnen rijden op 30 km van het einde. Hij had toen 50 seconden voorsprong, en reed reeds 21 km alleen in de aanval. Hij heeft zijn voorsprong uiteindelijk nog meer dan verdubbeld…

Krakowic 13 augustus 2020 om 13:20

Niet de sterkste DQS selectie natuurlijk, maar nog voldoende kwaliteit. Daarbij denk ik dat Remco ook zonder ploeg wel meedoet voor de overwinning. Hopelijk gaan we vanaf Lombardije een serieuze kentering zien in de benadering van dit absurde talent. Hopelijk laten ploegen hem nu meer zelf oplossen / stemmen ze hun koers volledig op hem af.
Doet ergens een beetje denken aan de tijd dat Sagan opkwam. Toen waren ook veel mensen bang dat hij alles ging winnen wat er te winnen viel. Dat is ook niet gebeurd, ook omdat ploegen zich op zijn aanwezigheid gingen instellen. Dat zullen bij Evenepoel ook moeten doen.

Melkzuur 13 augustus 2020 om 17:11

Op een dergelijk parcours kunnen ze toch niet veel beter aanbieden hoor. Prima ploeg vind ik. Wat Evenepoel betreft: hij valt aan als iedereen a bloc zit. Als je dan niet onmiddellijk in zijn wiel zit (wat niet makkelijk is als je al op je max zit), wordt het erg moeilijk om hem nog bij te halen.

Lord Melchett 13 augustus 2020 om 13:29

Waarom heeft hij een ploeg nodig? Hij rijdt toch iedereen uit het wiel als ie dat wil.

devlo 13 augustus 2020 om 17:22

Geen schijn van kans tegen de jumbo visma laat staan in de giro maar goed dat jumbo de 3e garnituur stuurt met roglic en kruisje en Tommeke geen schijn van kans hij moet het eerst maar laten zien 3 weken op niveau en boven de 2000 m hoogte !

Headlines

Materiaalzone

Populair