Deceuninck-Quick-Step met Cavendish in Nokere Koerse en Bredene Koksijde Classic
foto: Cor Vos
maandag 15 maart 2021 om 13:22

Deceuninck-Quick-Step met Cavendish in Nokere Koerse en Bredene Koksijde Classic

Deceuninck-Quick-Step staat deze week met ambitie aan de start in Nokere Koerse op woensdag en de Bredene Koksijde Classic, vrijdag. Mark Cavendish gaat weer proberen zijn eerste zege van het seizoen binnen te halen.

Cavendish wist vorige week zondag, in de GP Monseré, voor het eerst in lange tijd weer eens een podiumplaats te behalen. Achter Tim Merlier werd hij tweede in de eindsprint. Deze week komt de Britse spurter opnieuw in actie in Nokere Koersen en de Bredene Koksijde Classic, waar hij voor het eerst in zijn loopbaan aan de start verschijnt.

“We starten in beide koersen met renners die koers kunnen controleren en renners die kunnen gaan voor een goed resultaat”, licht ploegleider Rik Van Slycke zijn selecties toe. “De wegen zijn smal en er gaat wat wind staan, dus moeten we voortdurend alert zijn. Met de kasseistroken en de heuvels erbij heb je mooie ingrediënten voor een mooie klassieker.”

Deceuninck-Quick-Step voor flag-be Nokere Koerse 2021
flag-nz Shane Archbold
flag-gb Mark Cavendish
flag-cz Josef Černý
flag-us Ian Garrison
flag-be Iljo Keisse
flag-be Stijn Steels
flag-de Jannik Steimle

Deceuninck-Quick-Step voor flag-be Bredene Koksijde Classic 2021
flag-nz Shane Archbold
flag-gb Mark Cavendish
flag-us Ian Garrison
flag-be Iljo Keisse
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Stijn Steels
flag-de Jannik Steimle

 
7 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2021
Ik hoop dat Steimle zijn eigen kans mag gaan in Nokere, die platte heuveltjes en kasseistroken moeten hém beter liggen dan Cav. In Bredene kan die laatste dan voor de winst gaan.
  Eens; wordt ook wel tijd dat Steimle een resultaat rijdt
  15 maart 2021
  Hij reed al bij al een goed seizoen vorig jaar met (eind)winst in de R v Slowakije, 7e in de tijdrit in de BinckBank Tour, 3e in een Vuelta-rit. Wanneer hij zijn eigen kans mag gaan is hij dus meestal op de afspraak.
  Steimle is typisch zo'n Deceuninck-renner die, als ze hem op een dag als kopman gaan uitspelen, ineens veel goede resultaten zou rijden. Ergens jammer voor hem dat hij nu nog even in de wachtkamer moet blijven voor een topper op zijn retour die uit sympathie nog een seizoen lang zijn carrière mooi mag proberen af te sluiten. Ik zie Steimle de komende jaren wel evolueren zoals Sénéchal, die de afgelopen jaren jaar na jaar een grotere rol kreeg in het klassieke voorjaar.
  15 maart 2021
  Toch had ik hem na zijn stormachtige entree beter verwacht. Hij blijft nu een beetje in de schaduw hangen voor mijn gevoel. Ik zie eerder een Hodeg-scenario dan een Senechal loopbaan...
  15 maart 2021
  Zo zijn er wel vele renners die gestaag doorgroeien. Senechal is een uitstekend voorbeeld ( al heeft Lampaert hetzelfde meegemaakt). Eigenlijk is De Plus en Trentin ook wel zo'n voorbeeld (met hulp van andere ploegen). Is eigenlijk het gewone patroon, maar met al die wonderboys die vanaf hun 20ste grote koersen winnen, is het bijna een uitzondering geworden
15 maart 2021
Cavendish mag in de sprinterspikorde van DQS in ieder geval wel voor Hodeg gaan staan, toch ook al iets.

Reacties zijn gesloten.