Deceuninck-Quick-Step met Alaphilippe en Vansevenant in de Waalse Pijl

maandag 19 april 2021 om 13:06
Deceuninck-Quick-Step met Alaphilippe en Vansevenant in de Waalse Pijl

foto: Cor Vos

Tweevoudig winnaar Julian Alaphilippe voert de selectie van Deceuninck-Quick-Step aan in de Waalse Pijl. De Fransman kan de zesde renner in de historie worden die in de Ardense klassieker als wereldkampioen zegeviert. Ook Mauri Vansevenant maakt deel uit van de ploeg.

Voor Alaphilippe wordt dit zijn vijfde deelname aan de Waalse Pijl. In 2015 en 2016 moest hij nog zijn meerdere in Alejandro Valverde erkennen, maar in 2018 en 2019 stond hij zelf op het hoogste schavotje. Na een trainingsstage keerde de Franse puncheur zondag met een zesde plaats in de Amstel Gold Race terug in het peloton.

Vansevenant gaat op voor zijn tweede Waalse Pijl. Vorig jaar maakte de jonge Belg vorig jaar veel indruk bij zijn eerste optreden in de Ardense klassieker. Hij reed de hele dag vooruit in de vroege ontsnapping en werd uiteindelijk pas vier kilometer voor de streep ingerekend. Zondag toonde hij nog zijn veerkracht in de Amstel Gold Race.

Degelijke ploeg
“We hebben een degelijke ploeg voor de Waalse Pijl”, liet ploegleider Klaas Lodewyck weten. “De ploeg liet in het verleden al zien hier erg goed te kunnen rijden. Met Julian, die al eens won en er tijdens al zijn deelnames stond. Maar ook met Mauri, die vorig jaar een indrukwekkend debuut maakte.”

Volgens Lodewyck staat er een sterk deelnemersveld aan het vertrek. “Met veel renners die een goede uitslag willen neerzetten. Net als in het verleden wordt waarschijnlijk alles beslist op de laatste klim van de Muur van Hoei. Omdat op de lokale ronde wellicht al wordt aangevallen, moeten we geconcentreerd zijn en alert zijn op zulke moves.”

Deceuninck-Quick-Step voor de flag-be Waalse Pijl 2021
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-it Mattia Cattaneo
flag-cz Josef Černy
flag-be Dries Devenyns
flag-dk Mikkel Frølich Honoré
flag-gb James Knox
flag-be Mauri Vansevenant


Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 19 april 2021 om 13:15

Sterke ploeg maar met een kopman die nog niet de echte topvorm heeft te pakken is het lastig om deze koers te winnen aangezien alles neerkomt op de Muur en wie daar het meest explosief is. Maar bij Julian kan het ook zomaar de goede kant opvallen. Prima ondersteuning met Mauri, Knox, Deveneyns en Honore.

Massimo Bataille 19 april 2021 om 13:55

Zoals vaak komt het neer op de kopman.
Alaphilippe lijkt me wel de punch te hebben, want kon zowel in de ronde v. Vlaanderen als in de Amstel mee demarreren, maar lijkt me vooral geen vervolg te hebben.

Kan denk ik nog niet genoeg recupereren van zijn inspanning en heeft maar 1 cartouche voor het moment.
Ik zie hem ook niet winnen woensdag of zondag, maar hij mag gerust

Michelangelo 19 april 2021 om 14:06

Normaal gesproken zou je Alaphillipe opschrijven met alle sterren die je maar zou kunnen vinden. Want in vorm kan er m.i. niemand zo hard een muurtje op poefen als Flipke.

Maar ik heb hem nog nergens overtuigend gezien. Niet in Strade, niet in MSR, niet in de RVV (daar maakte zijn poefje op de Koppenberg niet echt veel indruk, zeker niet als je kijkt naar het jaar daarvoor), en ook niet op de Cauberg.

Ook ik sluit niks uit, maar ik denk dat DQS beter op de aanval kan spelen. Vansevenant lijkt mij juist wel goed in orde, maar ik denk dat die nog te weinig haar op zijn ballen heeft om met de allersterksten mee te kunnen.

monsieur soixante pourcent 19 april 2021 om 15:02

@Michelangelo

Pidcock lijkt me ook een poefer van formaat na wat we gezien hebben afgelopen week.

meestre 19 april 2021 om 14:35

Dankzij mindere vorm alaph zullen degene die afwachten en dan poefen eraan zijn voor de moeite.

Wheely 19 april 2021 om 14:49

Dit is normaal gesproken niet een koers die ze op de wolfen werkwijze kunnen winnen. Neem aan dat ze het zelf ook gesloten gaan houden al zou het wel leuk zijn mochten ze eerder de knuppel gooien. Met Mauri en Flip weet je het maar nooit.

Cochise 19 april 2021 om 15:09

Dit is wel de koers bij uitstek waarbij 1 cartouche voldoende is om te winnen. Ik schrijf hem dus nog niet bij voorbaat af.

Headlines

Materiaalzone

Populair