Deceuninck-Quick-Step en Mark Cavendish dicht bij nieuwe overeenkomst

zaterdag 18 september 2021 om 08:53
Deceuninck-Quick-Step en Mark Cavendish dicht bij nieuwe overeenkomst

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step en sprinter Mark Cavendish hebben een akkoord bereikt over het loon en de bonussen voor een nieuwe verbintenis. Dat laat ploegmanager Patrick Lefevere weten in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad. “Het enige punt van discussie is wat Mark kan doen na zijn carrière.”

Deceuninck-Quick-Step en Cavendish, eerder deze zomer winnaar van de groene trui in de Tour de France, zijn al langere tijd in onderhandeling over een nieuw contract. Lefevere ziet de Britse sprinter volgende week, als die in België is voor het WK in Vlaanderen. “Over loon en bonussen hebben we ondertussen een akkoord. Het enige punt van discussie is wat Mark kan doen na zijn carrière. Zelf wil hij graag betrokken blijven bij onze ploeg en voor mij is dat zeker bespreekbaar”, schrijft de ploegmanager in zijn column.

Deels is het een financieel verhaal, gaat Lefevere verder. “Wat Mark dit jaar graag wilde verdienen, zouden we zo over twee jaar kunnen spreiden. Maar sowieso wil hij niet alleen cashen in een ceremoniële functie. Mark wil iets doen dat betekenis heeft. Wat precies laat ik hem graag zelf voorstellen. In mijn ervaring willen alle renners tegenwoordig performance manager worden, maar het probleem is dat ze zichzelf vaak te veel als de referentie nemen. Wat voor jou werkte, werkt niet per se voor iemand anders.”

Lefevere ziet voor Cav ook wel een managementfunctie weggelegd. “Mark is iemand voor wie deuren opengaan. In die rol kan hij voor onze ploeg zeker van waarde zijn, al zeg ik er ook bij: mijn hoofdsponsors liggen vast tot 2027. De nevensponsors ook voor twee of drie jaar. Veel ruimte hebben we daar niet. Dit jaar hebben we het imago van Mark onvoldoende kunnen uitspelen. Hij reed aan een minimumcontract en vond dat geen part of the deal. Wat ik hem ook moeilijk kwalijk kan nemen. Ook daarover gaan we de lucht volgende week uitklaren.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Panache 18 september 2021 om 09:31

Die vertrekt dus ook naar Bora…

Maar wat een verademing om eens normale taal vanuit Lefevere te horen. Er van uitgaande dat de mondelinge overeenkomst min of meer gesloten is, is het ook een goede timing zo net voor het wk waar geen Belg behoefte heeft aan onrust.

Stablinsky 18 september 2021 om 09:52

Er komt wel vaker normale taal uit de mond van Lefevere, maar we fixeren ons altijd op de extremen.

In zijn columns geeft hij, via de pen van zijn ghostwriter, een unieke inkijk in het leven achter de schermen. Zo staat er vandaag in de krant dat zijn renners 1 a 2 eigen sponsors mogen hebben. Telkens na overleg met de ploeg. Evenepoel heeft een contract met PizzaHut getekend, maar stel dat een andere keten genre Mc Donald´s sponsor zou worden van de ploeg, dan vervalt de overeenkomst met PizzaHut. Over de lokale garagist die een wagen ter beschikking stelt, doen ze niet moeilijk.

koga miyata 18 september 2021 om 10:03

Klinkt vergelijkbaar met de collectieve onderhandelingen tussen Deutsche Bahn en de vakbond.

josi 18 september 2021 om 10:04

Als renner zou ik er zelf niet zo blij mee zijn als informatie over lopende onderhandelingen en nog te bespreken punten alvast de wereld in wordt geslingerd.

De Cabybara van de Conradkade 18 september 2021 om 10:18

Dus waarschijnlijk geen Tour dan voor Cav.

Willem Kieft 18 september 2021 om 14:13

Wat natuurlijk terecht is. Los van die hele goede Tour (met beperkte tegenstand) heeft hij bijna net zo’n draak van een jaar als de twee jaar ervoor.

Willem Kieft 18 september 2021 om 14:14

Goed beschouwd zou hij dus eigenlijk alleen de Tour moeten rijden, maar laten we geen zout op slakken leggen.

Johnny7 18 september 2021 om 10:31

Normaal zeg ik pakken wat je pakken kan in je laatste jaren dat is zijn goed recht. Maar als DQS hem niet had opgepikt had hij nu niet 4 tour etappes erbij dus Cav mag ook wel coulant zijn. Het is niet dat hij naar de voedselbank moet, heeft al jaren lopen cashen.

Melkzuur 18 september 2021 om 11:04

Moet zijn: “dicht (spatie) bij nieuwe overeenkomst”.

On topic: ik denk dat dit voor Cavendish de beste optie is, zelfs als hij de Tour niet mag rijden.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone