Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal starten op 5 juli in eerste Belgische koers

vrijdag 19 juni 2020 om 17:29
Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal starten op 5 juli in eerste Belgische koers

foto: Cor Vos (archief)

Op 5 juli herbegint het wielrennen weer in België met de ‘GP Vermarc Sport’ in Rotselaar. Kledingsponsor Vermarc Sport heeft, samen met ‘Het vliegend viel Rotselaar’ het initiatief genomen om de koers weer nieuw leven in te blazen na de coronapauze. Onder meer Deceuninck-Quick-Step, Lotto Soudal en Alpecin-Fenix hebben hun deelname toegezegd.

Het plan is om de renners 160 kilometer voor te schotelen: tien lokale rondes van 15 kilometer, gevolgd door een slotronde van 10 kilometer. Er mogen maximaal 175 renners meedoen, van profs tot elites zonder contract. Het hoofdkantoor van Vermarc Sport in Wezemaal (gemeente Rotselaar) is de startplek, gefinisht wordt in het centrum van Wezemaal.

In de start- en finishzones mogen overigens niet meer dan 200 toeschouwers komen. In die delen geldt ook nog de regel dat onderlinge afstand gehouden moet worden.

Met veiligheidsmaatregelen
Burgemeester Jelle Wouters van Rotselaar heeft zijn goedkeuring gegeven aan de nationale koers, evenals zijn collega’s van Aarschot, Holsbeek, Cycling Vlaanderen en de politiekorpsen. Deze weken wordt de laatste hand nog gelegd aan de organisatie.

“Nu we stilaan uit de lockdown kruipen, voelen we dat de nood aan competitie bij de Belgische Eliterenners enorm groot is”, vertelt Marc Verbeeck, CEO bij Vermarc Sport. “Uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen en onder voorbehoud van verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus.”

Kermiskoers
Op 3 en 5 juli zijn er in Zolder en Wortegem ook al koersen, maar dat zijn oefenwedstrijden. “Maar wij zijn de eerste echte profkoers, met volgwagens, prijzengeld en alles erop en eraan”, aldus Verbeeck tegen Gazet van Antwerpen. Hij noemt de ‘GP Vermarc Sport’ een kermiskoers die de komende jaren op de kalender zal blijven staan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Samlambeej 19 juni 2020 om 18:06

Dat wordt een volkstoeloop met die 3 ploegen aan het vertrek. Ik hoop dat ze daarop voorbereid zijn.

LB108 19 juni 2020 om 18:28

Kan interessant worden voor de daaropvolgende koersen.
Even een plezant koersje proberen organiseren om ze nadien allemaal in quarantaine te moeten zetten want deze kleine organisatie kan zeker geen “groot” publiek op afstand houden..

ChefSpijker 19 juni 2020 om 21:23

Waarom zou je ze niet op afstand kunnen houden?

Bovendien denk ik dat het met die volkstoeloop wel gaat meevallen. Ook bij de grotere wielerkoersen straks. Als je ziet hoe schichtig mensen nog zijn om naar de horeca te gaan, gaan ze straks vast niet massaal reizen om even koers te gaan kijken. Angst regeert nog onder velen.

ivo001 20 juni 2020 om 13:23

De een noemt het angst, de ander respect voor de regels.

Fred Postma 20 juni 2020 om 22:30

Angst terecht want er waren toch maar weer even 2 ziekenhuis opnames in Nederland vandaag.

boenk 21 juni 2020 om 05:13

Kan een pittig ritje worden, Wezemaal ligt eigenlijk tussen twee heuvels in.

Maar ik had wel gelezen dat het nog helemaal niet zeker was of dit een weerkerende koers zou worden. “Het kan dat dit een eenmalig evenement wordt, of het kan een blijver zijn.” https://sporza.be/nl/2020/06/19/1e-profkoers-in-ons-land-op-5-juli-in-rotselaar-kermiskoers-met-belgische-ploegen~1592568121491/

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair