De Plus debuteert aan zijde van Bernal in Tour de La Provence

maandag 8 februari 2021 om 19:40
De Plus debuteert aan zijde van Bernal in Tour de La Provence

Egan Bernal in de Ster van Bessèges - foto: Cor Vos

Egan Bernal is de kopman van INEOS Grenadiers in de aankomende Tour de La Provence. De Colombiaanse klimmer heeft in de Franse vierdaagse onder meer debutant Laurens De Plus aan zijn zijde.

Bernal begon zijn seizoen afgelopen week al in de Ster van Bessèges, waarin hij 64ste werd in het eindklassement. Wel zat hij lange tijd mee in de beslissende vlucht van de derde etappe, die uiteindelijk gewonnen werd door Tim Wellens. In die ontsnapping werkte Bernal hard voor Michal Kwiatkowski.

Vanaf donderdag is Kwiatkowski er niet bij. Wel nieuwkomer Laurens De Plus dus, die afgelopen winter overkwam van Jumbo-Visma. De Belg staat ook op de shortlist om komende zomer de Tour de France te rijden. Naast Bernal en De Plus doen ook Eddie Dunbar, Gianni Moscon, Carlos Rodriguez, Iván Ramiro Sosa en Ben Swift mee in de Franse ronde.

Selectie INEOS Grenadiers voor de Tour de La Provence 2021 (11-14 februari)
flag-co Egan Bernal
flag-be Laurens De Plus
flag-ie Eddie Dunbar
flag-it Gianni Moscon
flag-es Carlos Rodriguez
flag-co Iván Ramiro Sosa
flag-gb Ben Swift

Dit artikel delen:

5 Reacties

Frank V 8 februari 2021 om 22:01

Zal hij zijn kopman voorbijrijden?

Jandepandaman 8 februari 2021 om 22:19

Mag meteen weer in het gelid, tja..

Abysmal 9 februari 2021 om 13:01

Schat je in dat hij dat bij Jumbo bijvoorbeeld dan niet had gemoeten met Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic? Het is een goede renner maar om als kopman te fungeren in belangrijke wedstrijden schiet hij bij grote ploegen toch net te kort

Jandepandaman 9 februari 2021 om 13:22

Koersen waar hij bij Jumbo kopman kon zijn, zoals deze, zal dat bij Ineos niet kunnen. Hij staat hier fors lager in de pikorde.

nickdt 9 februari 2021 om 16:22

Dan nog, bij Jumbo was die vierde man (Plek die die waarschijnlijk moest delen met Kuss en Bennett), maar bij INEOS is die de zevende man (Achter Bernal, Carapaz, Porte, Hart, Sivakov en Yates) voor de grote rondes en in de kleinere koersen moet ie ook Kwiatkowsi en waarschijnlijk Martinez en Ganna voor zich dulden. De Plus is bij wijze van spreken de Belgische Wout Poels.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair