De man die de meest onopvallende Ronde van Vlaanderen reed: Tiesj Benoot

maandag 3 april 2023 om 12:16
De man die de meest onopvallende Ronde van Vlaanderen reed: Tiesj Benoot

foto: Cor Vos

Wanneer er een Haimar Zubeldia Award voor de Ronde van Vlaanderen in het leven was geroepen, had Tiesj Benoot die met vlag en wimpel gewonnen. Hij eindigde weliswaar niet in de top-10, maar dat nemen we op de koop toe. De Belg van Jumbo-Visma werd dertiende, zonder eigenlijk ooit écht in beeld te hebben gereden.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Daar baalde Benoot wel enorm van. Jumbo-Visma had alle Vlaamse kasseienklassiekers tot op heden gedomineerd, maar in de Ronde van Vlaanderen bleken Tadej Pogačar en Mathieu van der Poel sterker dan kopman Wout van Aert. Ondanks het gemis van Dylan van Baarle, speelden Nathan Van Hooydonck en Christophe Laporte tot op zekere hoogte een belangrijke rol in de teamtactiek.

Benoot reed echter achter de feiten aan. “Ik maakte twee fouten”, baalt hij bij de Belgische media. “Op de Berendries had ik mee moeten gaan met Benoît Cosnefroy en Matteo Jorgenson.” De Fransman en de Amerikaan maakten in een vloek en een zucht de aansluiting met de groep Kasper Asgreen-Stefan Küng-Matteo Trentin-en co, die even daarvoor waren weggereden. “Dan zaten we met twee vooraan en was er nog meer steun voor Wout.”

Fouten
Op de tweede beklimming van de Oude Kwaremont ontbond Pogačar een eerste keer zijn duivels. Hij reed alles uit zijn wiel, daarachter vormden Van Aert, Laporte, Van der Poel, Tom Pidcock en Magnus Sheffield de eerste achtervolgers. “Ik zat nog niet eens zo ver achter Wout, maar wel té ver. Ik kwam terecht in een groepje renners dat moe was en ik ben daar pas op de laatste keer Kwaremont weggeraakt. Toen was het kalf al lang verdronken.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

kelderfan 3 april 2023 om 12:44

Het klopt wel dat Benoot niet in beeld heeft gereden, maar hij heeft in de DDV een jasje uitgedaan om Laporte te laten stralen en ja hij heeft zijn karretje niet kunnen aanhaken bij Cosnefroy en Jorgensen en dat was een grote fout.
Maar voor teamwork moet je bij DSM zijn. Het peloton frustreren is geen grote fout, maar 't komt dicht in de buurt.

1
VespavanBern 3 april 2023 om 13:34

Volgens mij is die foto onderaan het artikel niet op de Oude Kwaremont, maar op de Paterberg.

0
Mooie Sjors 3 april 2023 om 14:02

Klopt inderdaad.

0
Jopie 3 april 2023 om 13:37

Gewoon een ondermaatse prestatie van Benoot gisteren. Die conclusie mag je best trekken en daar mag je best kritisch op zijn. Zeker omdat het erop lijkt dat het niet aan de benen lag. Benoot en Laporte waren de mannen die gisteren hadden moeten anticiperen op het juiste moment om de ploegsterkte te benutten. Met name Benoot heeft gisteren 0 toegevoegde waarde gehad.

0
Emergo 3 april 2023 om 16:16

Hadden moeten tja. Ze hadden alleen hun kristallen bol niet bij zich.

1
Bimbo Visma 3 april 2023 om 14:47

Was hij onopvallender dan William Blume?

0
mokum the best 3 april 2023 om 12:35

Poeksel wat bedoel je hier mee leg uit

-5
Barry Batsbak 3 april 2023 om 12:55

Arrogantie verwijten en jezelf "Mokum the best" noemen, terwijl uitgerekend in Mokum (naar verluidt) de arrogantie zo'n beetje in het drinkwater zit. Ik gok dat Poeksel daar een beetje op hint.

9
Romāns Vainšteins 3 april 2023 om 13:34

Amsterdam? Is dat niet die stad waar alle Amsterdammers uitgejaagd zijn om plek voor de wannabe-Amsterdammers te maken? Of is er nog iets van een ondergronds Mokums verzet?

0
Reutemeteut 3 april 2023 om 14:42

Amsterdam (en eigenlijk elke grote stad) heeft altijd op aanwas (import) van buitenaf gedraaid. Een Amsterdammer met zijn roots elders is en blijft een Amsterdammer.

Hartelijke groet vanuit Valkenswaard.

0
mokum the best 3 april 2023 om 12:21

Ties en Jumbo wacht tot de echte koersen komen. De pannenkoeken zijn immers voor de kinderen. Zeeman ga ook al aan de koersen die ze gewonnen hebben niet echt tellen. Arrogantie straalt er vanaf bij Plugge en Zeeman.

-10
Poeksel 3 april 2023 om 12:29

Misschien niet de meest handige gebruikersnaam als je anderen arrogantie wilt verwijten ;)

11
Rebenga 3 april 2023 om 12:47

Ook weer zo eentje. Voel je je beter nu dankzij de Pannenkoek-opmerking?

1

Net binnen

Populair

Materiaalzone