Darwin Atapuma: “Hoop bij Cofidis weer op te bloeien”

donderdag 24 januari 2019 om 10:59
Darwin Atapuma: “Hoop bij Cofidis weer op te bloeien”

foto: Cor Vos

Darwin Atapuma maakte deze winter de overstap van UAE Emirates naar Cofidis. Een opvallende transfer, maar volgens de Colombiaanse klimmer de enige juiste stap. “Ik hoop bij dit team weer op te bloeien”, zo vertelt hij in een interview met velo.club-net.


De 31-jarige Atapuma kwam de voorbije twee seizoenen uit voor UAE Emirates, maar dat was geen onverdeeld succes. Atapuma liet af en toe nog zijn klasse zien: zo werd hij in de Tour de France van 2017 tweede op de Col d’Izoard. De Colombiaan reed echter voornamelijk achter de feiten aan.

Het telefoontje van Cofidis kwam dan ook op het ideale moment. “Zij hadden nog geen klimmer voor het echte hooggebergte, dus nam teambaas Cédric Vasseur contact op met mijn manager. Ik had zelf behoefte aan een nieuwe omgeving, waar ik mijn carrière weer kan lanceren. We waren het dan ook snel eens”, aldus Atapuma.

Atapuma in betere tijden: als winnaar van een etappe in de Ronde van Zwitserland – foto: Cor Vos

Bij de ProContinentale ploeg hoopt Atapuma zijn benen van weleer te vinden. Terug naar de tijd waarin hij etappes won in de Rondes- van Zwitserland en Polen, en als negende eindigde in de Giro d’Italia. “Ik heb de laatste jaren veel gezondheidsproblemen gehad, maar ik ben nu weer helemaal fit. Daarom verwacht ik ook veel van dit seizoen.”

Touretappe 
Wat hoopt Atapuma dan precies te bereiken? “Mijn droom is om een Touretappe te winnen. Dat is het grote doel. Ik hoop dit jaar geselecteerd te worden, maar dan zal ik wel moeten presteren. Ik zal sowieso de Vuelta a España rijden, maar ik hoop er ook in Frankrijk bij te zijn.” De klimmer begint zijn seizoen over enkele weken in de Tour of Oman (16-21 februari).

Dit artikel delen:

9 Reacties

brianbentert 24 januari 2019 om 11:10

Dit is een uitstekende toevoeging voor Cofidis. Niet een team rond 1 klassementsman maar vooral renners die in de aanval mogen in grote rondes. Dat past perfect bij de stijl van Atapuma.
Daarnaast hadden ze na het vertrek van Navarro een klimmer nodig die dagsucces kan pakken.

Fassa Bortolo 24 januari 2019 om 11:39

Een uitstekende toevoeging ja, maar ik vraag me af hoe goed een colombiaan zijn draai gaat vinden in een oer-franse ploeg.

Tpinotfan 24 januari 2019 om 12:08

Cofidis heeft met Duque al ervaring gehad met een Colombiaan en dat zat wel snor geloof ik toen. Er is dus een prima voorbeeld met wie hij ook ongetwijfeld contact zal hebben gehad, want ze waren ook een jaar collega’s bij Colombia.

Hoop voor Atapuma dat hij weer eens kan winnen, want ik herinner me van hem vooral als een soort Raymond Poulidor van de bergetappes.

Viktrodriguez 24 januari 2019 om 12:17

Oer-Frans? Dat vind ik wel meevallen. Traditioneel toch ook een hoop Spanjaarden en Belgen in dienst.

wiebipedia 24 januari 2019 om 12:41

Ik heb Cofidis altijd bij uitstek de Franse ploeg met de meest internationale uitstraling gevonden.

Scott Sunderland 24 januari 2019 om 18:18

Quizvraag:

Welke Nederlandse renner reed ooit voor Cofidis ??

Scott Sunderland 24 januari 2019 om 18:19

Ja inderdaad

Dat was Jans Koerts in 2005.

Scott Sunderland 24 januari 2019 om 18:23

Prima renner als hij erin slaagt om weer op niveau te komen. Bij de ploeg uit de Emiraten zat hij niet op zijn plek.

Ik herinner me dat duel bergop met Latour in de Vuelta van een paar jaar geleden. Ik was ervan overtuigd dat Atapuma ging winnen. Maar hij maakte het niet af.

IlPirata 24 januari 2019 om 20:54

Op niveau een uitstekende aanvallende klimmer. Leuk om naar te kijken ook. Go darwin.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair