Danny en Boy van Poppel: “Hopelijk ook samen naar de Tour de France”

Danny en Boy van Poppel: “Hopelijk ook samen naar de Tour de France”

© Cor Vos

zaterdag 5 juni 2021 om 18:22
Interview

Danny (2de) en Boy (7de) van Poppel hebben een opgemerkte Dwars door het Hageland gereden. Beiden maakten deel uit van de beslissende ontsnapping en allebei gingen ze ook vol voor winst, wat echter net niet lukte. WielerFlits haalde de broers na afloop voor de microfoon.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Mooi, hé”, lachte Boy van Poppel bescheiden. “Samen met Danny in de finale van een eendagskoers. Het is niet de eerste keer dat we samen in de aanval rijden, maar nooit eerder droeg het tot de finish. Nu dus wel. En we voelden ons allebei ook sterk onderweg. Danny vroeg me in het begin van de ontsnapping wel om het rustig aan te doen. Je bent de betere van ons twee, gaf hij me aan.”

“Klopt”, lachte Danny even verderop na de podiumceremonie. “Doe maar niet gek, riep ik hem toe, want je bent echt goed. In de slotfase demarreerde hij op het goede moment, maar jammer genoeg kreeg hij net niet genoeg meters.” “Net voor die klim werd ik teruggepakt”, vult Boy aan. “Waarna ik op de klim even een gaatje moest laten. Maar in de afdaling kwam ik terug. Toen wist ik wat me te doen stond.”

Tour de France
Het tempo hoog houden, dus. Zodat er niet te veel meer gepokerd kon worden en hij de kaart van zijn jongere broer kon trekken. “Ik weet dat Danny op zo’n finish bijzonder sterk is. Dus mikten we van dan af vol op zijn sprint op de Citadel. Maar blijkbaar kon die Noor dat ook.”
“Ik kende die Tiller echt niet”, gaat Danny verder. “Maar hij sprintte weg en ik kwam geen meter meer dichter. Dat wil zeggen dat hij de zege niet gestolen heeft. Daar moeten we ons bij neerleggen.”

De broers zijn tevreden van hun vormpeil. Morgen gaan ze van start in de Elfstedenronde, daarna volgt de Baloise Belgium Tour. “Met als doel een goede lead-out op te zetten richting de Tour”, vertelt Danny erbij. Boy wilde nog niet bevestigen dat hij die Tourselectie al op zak heeft. “Ik maak deel uit van de voorselectie, maar ik hoop er uiteraard bij te zijn. Met onze sprinttrein, als we die de komende wedstrijden goed op de rails krijgen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

FDJ 5 juni 2021 om 19:43

Hopelijk kiest Intermarche Wanty dan ook eens voor 1 sprinter in plaats van met 3 man proberen de top 10 te halen.

0
harryjohan71 5 juni 2021 om 19:50

Intermarche Wanty heeft vandaag prima gereden. Boy heeft het met een uitval geprobeerd en daarna op kop gereden voor Danny. Ik zie hier niets verkeerd aan.

0
Verweggistan 5 juni 2021 om 19:52

Nee joh, Wanty hoort gewoon met drie man in de top10 te komen. Ik neem aan dat ze Planckaert en Koch ook meenemen.

0
Chippen 5 juni 2021 om 20:30

ze gaan geen sprint winnen in de tour, dan kan je maar beter voor 3 verre ereplaatsen gaan in plaats van 1

0
Wheely 5 juni 2021 om 22:22

Ik tipte Danny nog in de voorbeschouwing. Als hij naar de Tour gaat zou ik ook proberen met de ontsnappingen mee te gaan, deze hebben daar welliswaar minder kans van slagen maar hij zal wel vaak de snelste zijn die er bij zit, vanuit het peloton wordt het een stuk lastiger.

0
Viktrodriguez 6 juni 2021 om 10:09

Je kunt beide gewoon prima combineren. In de pure sprintritten gewoon in het peloton blijven en meesprinten, want daarin meespringen is niets meer dan zinloze energieverspilling. In de overgangsritten wel meegaan. Kan ook wel redelijk een heuveltje mee over.

0
Atapumafanclub 5 juni 2021 om 23:34

Danny kende Rasmus Tiller niet, serieus??

0
Viktrodriguez 6 juni 2021 om 10:15

Want het is voor een Nederlandse profrenner van een Belgische WT-ploeg uitermate vreemd dat ze een Noorse renner van een Noorse PCT-ploeg, die ze zelden tegenkomen in het peloton, niet kennen. Geen enkele renner kent iedere andere renner.

En laten we nu niet doen of Tiller een of andere wereldcoureur is. Is pas 24 en rijdt vrijwel zijn hele carrière in eigen land op een periode bij Qhubeka na.

Je ”serieus??” is wat misplaatst.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone