Daniel Martin: “Betaalde de rekening voor vroege versnelling op slotklim”

donderdag 29 oktober 2020 om 10:34
Daniel Martin: “Betaalde de rekening voor vroege versnelling op slotklim”

foto: Cor Vos

Daniel Martin behield woensdag de derde plaats in het algemeen klassement van de Vuelta a España. Op de slotklim naar de Alto de Moncalvillo was de ervaren Ier de best of the rest achter Primož Roglič en Richard Carapaz. “Ik wilde ze testen, maar daar betaalde ik uiteindelijk de rekening voor”, blikt Martin terug.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Het was opnieuw een heel uitdagende etappe”, zegt de kopman van Israel Start-Up Nation. “Toen de kopgroep wegreed, had ik niet verwacht dat we nog gingen rijden voor de ritzege. Blijkbaar dachten INEOS Grenadiers en Movistar daar anders over, waardoor het tempo de hele dag hoog lag.”

Geen reactie op Roglič
“Ik voelde mij goed op de slotklim en daardoor besloot ik de andere jongens te testen, maar daar betaalde ik uiteindelijk de rekening voor aan het einde”, aldus Martin. “Toen Primož aanviel in de laatste kilometer had ik geen reactie. Op dat moment was het zaak zo snel mogelijk over de finish te komen. Ik heb alles gegeven en ben trots op de prestatie. Zo hebben we toch weer een moeilijke rit achter de rug.”

In het klassement staat Martin nu derde op 28 seconden van leider Carapaz. Zijn achterstand op nummer twee Roglič is vijftien seconden. “De komende twee dagen moet ik uit de problemen blijven en proberen te herstellen voor het ongelooflijk lastige weekend”, zegt hij.

Dit artikel delen:

12 Reacties

rogierb 29 oktober 2020 om 10:58

Kijk maar uit Daniel, Wout komt eraan.

0
Tim K. 29 oktober 2020 om 16:38

Zeker als Ineos nog voor ‘m gaat werken, wat ze eigenlijk wel verplicht zijn na al dat harde werk van Wout in al die tours. *ironie*

Hoe goed is Poels eigenlijk in tijdrijden? Wellicht kan hij daar op Martin en Carthy flink wat tijd terugpakken.

0
Veleta 29 oktober 2020 om 11:06

Het podium is deze man van harte gegund en liefst nog het hoogste treetje: sieraad voor de wielersport!

0
Kwibus 29 oktober 2020 om 11:51

Nou…bbrrrrrrr.
Smaken verschillen :)

0
KnightBiker 29 oktober 2020 om 12:15

Het is een aardige renner, maar hij is (bij mijn weten) nog nooit echt in de beurt geweest voor een podium in een GT. Ik vind dan ook niet dat het hem echt toekomt, als ik het vergelijk met bijvoorbeeld ‘Purito’ Rodriguez die altijd net te kort kwam voor het hoogste treetje.
Bovendien: Martin gaat gewoon geen brilliant tijdrit kunnen rijden en is daarom al geen kandidaat voor meer dan het laagste treetje van het podium.

Ik vind het wel mooi dat een paar jaar matig presteren en volharden nu beloont worden, vooral bij zijn etappe winst zie je wat er voor druk op lag. Maar ik vind hem dan ook meer een etappe/klassieke man.

0
HoofdIsVrij 29 oktober 2020 om 11:06

Een renner waarvan je toch regelmatig denkt dat het beste eraf is. Mooi dat hij nu toch gewoon meedoet voor het podium in een grote ronde. Knappe prestatie!

0
hjjanssen1973 29 oktober 2020 om 11:29

Dubbel gevoel: ik gun het hem van harte, maar had het niet verwacht, hij zit dus niet in mijn ploegske… ;-))

0
IlPirata 29 oktober 2020 om 11:44

Altijd in de subtop voor het AK. Ik gun deze man nu wel eens een podiumplaats.

0
Turtlehead 29 oktober 2020 om 12:11

Ken uw stiel: aanharken om zijn Mollema’s en dan puf-poef naar de finish, dat past hem beter.
Toch zit hij er elke keer tussen, t zou best eens kunnen lukken.

0
sprintgeit 29 oktober 2020 om 13:19

Lijkt me toch sterk. Tijdrit is natuurlijk altijd een garantie voor tijdverlies en z’n derde week is vaak ook niet om over naar huis te schrijven. Carthy en Mas gaan het ‘m normaal gesproken heel moeilijk maken, en dan heb je vanuit de achterhoede ook nog mannen als Vlasov en Poels wat toch meer pure klimmers zijn. Die kunnen als het echt los gaat en er met minuten gesmeten wordt, ook zo nog een bedreiging vormen. Kortom het wordt weer ouderwets vechten en harken voor Dan de komende dagen, en dat is sowieso altijd mooi om te zien!

0
flipper 29 oktober 2020 om 13:01

Ik had deze opleving niet meer verwacht. Toch denk ik dat hij er nog wel een keer door zal zakken. Voordeel voor hem is dat dit rondje maar maximaal 2.5 week duurt.

0
tvm 29 oktober 2020 om 13:26

Normaal gesproken gaat plek 3 tussen Martin, Carthy, Mas, Poels en Vlasov.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone