Daan Hoole: “Het voelt als een droom die uitkomt”

vrijdag 10 september 2021 om 16:12
Daan Hoole: “Het voelt als een droom die uitkomt”

foto: Cor Vos

Na twee top 10-klasseringen op rij bij zijn vorige deelnames aan het EK tijdrijden voor beloften reed Daan Hoole gisteren naar het podium. De Nederlander van SEG Racing, die voor komend seizoen een contract bij Trek-Segafredo op zak heeft, eindigde derde achter winnaar Johan Price-Pejtersen en Søren Wærenskjold.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Twee jaar geleden werd Hoole zesde in Alkmaar, vorig jaar achtste in Plouay. Voor het EK tijdrijden in Trentino gaf hij in een interview met WielerFlits aan dat hij die resultaten wilde verbeteren en dat hij een podium wilde rijden. De Nederlander beet zijn stuk op de eindtijd van Price-Pejtersen en hij zag vervolgens Wærenskjold nog onder zijn tijd duiken, al bleek het verschil aan de aankomstlijn minimaal: 26m08s om 26m09s.

“Ik ben echt blij”, liet Hoole via zijn ploeg SEG Racing Academy weten. “Het EK tijdrijden was aan het begin van het seizoen het doel en we zijn altijd voor het podium gegaan, dus in dat opzicht kan ik zeggen dat de klus geklaard is en dat ik geslaagd ben. Het betekent veel om in zo’n koers op het podium te staan. Het was altijd een droom van me om zoiets mee te maken, en gisteren kon ik het van mijn lijstje afvinken.”

Morgen is Hoole een van de zes Nederlanders aan de start van de wegkoers voor beloften. Na die wedstrijd gaat de focus op het wereldkampioenschap, dat eind september in Vlaanderen wordt gehouden. “Ik kijk echt uit naar het WK tijdrijden”, vertelde de 22-jarige Nederlander, die vorige maand negende werd in de Tour de l’Avenr. “Na mijn prestatie gisteren heb ik er alle vertrouwen in dat ik opnieuw voor het podium kan gaan.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone