Crossgevoel ontbrak bij Wout van Aert: “Teveel fouten gemaakt om kort te eindigen”

zaterdag 4 januari 2020 om 17:27
Crossgevoel ontbrak bij Wout van Aert: “Teveel fouten gemaakt om kort te eindigen”

Wout van Aert liet zich zaterdag zien tijdens de Cyclocross Gullegem, pas zijn tweede veldrit dit seizoen. De veldrijder van Jumbo-Visma moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. “Ik ben nog op zoek naar het crossgevoel. Ik maakte teveel fouten vandaag om kort te eindigen”, vertelde de enigszins teleurgestelde Van Aert na afloop aan Play Sports.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was lastig”, gaat hij verder. “Ik had vandaag minder frisse benen.De eerste helft van de cross kwam ik goed door dankzij een goede start en kon voorin meerijden omdat het tactisch was. Toen Mathieu ging, kon ik niet meer volgen. Hij zat met meer reserve.”

“Ik moet het nog niet van de grote conditie hebben en dan zou het mooi meegenomen zijn om wat minder fouten te maken. Dat zal automatisch verbeteren als ik meer crossen rijd en wat meer uren in het veld maak. Ik heb deze week wel iets meer in het veld getraind, maar ik heb toch wat extra uren nodig”, is hij duidelijk.

Volgende weeks start Van Aert op het BK in Antwerpen. Voor het eerst in jaren staat de drievoudig wereldkampioen niet als topfavoriet aan de start. En dat ligt Van Aert wel: “Ik kijk er naar uit. Ik heb niets te verliezen en dat is een leuke uitgangspositie.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

kelderfan 4 januari 2020 om 17:39

Lijkt mij duidelijk, dat hij nog veel werk moet verzetten om weer mee te kunnen doen.

0
freirefreire 4 januari 2020 om 18:19

Is ook geen schande. Geef ‘m tijd, ik schat/denk/hoop dat hij met de voorjaarsklassiekers op 100% is.

0
ronddraaien 4 januari 2020 om 18:39

Hij zal in het voorjaar, net als tijdens dit veldritseizoen, elke wedstrijd beter worden. Daarom denk ik dat Roubaix zijn grootste kans op een klassieke zege is. BK volgende week komt duidelijk te vroeg, een zandparcours speelt ook niet in zijn voordeel dus ik vermoed dat het ook geen podium zal worden.

0
-Stijn- 4 januari 2020 om 19:27

Denk dat zand juist in zijn voordeel is, na vdp ging hij vandaag ook als de betere door het zand. Voor de rest ben ik het met je eens

0
Ligthning 5 januari 2020 om 10:10

BK komt inderdaad te vroeg. Hij zag er wat minder uit dan vorige week, waarschijnlijk de klassieke kleine terugval na een terugkeer. Hij leek ook wat teleurgesteld. Waarschijnlijk beseft hij dat hij onvoldoende in vorm zal zijn om mee te spelen voor de overwinning op het BK. Dat zou ook willen zeggen dat hij zich dan kansloos acht om voor het podium te gaan op het WK. Het wordt dus een cruciale week voor Van Aert. Ofwel krikt hij in extremis nog zijn niveau op, wordt Belgisch kampioen en stoomt dan door naar het WK. Waar hij door zijn grotere frisheid kan verrassen. Ofwel begint de voorbereiding van het wegseizoen over acht dagen. Wait and see.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone