Contador noemt tussentijdse transfer Froome ‘ondenkbaar’

vrijdag 22 mei 2020 om 17:12
Contador noemt tussentijdse transfer Froome ‘ondenkbaar’

foto: Cor Vos (archief)

Alberto Contador denkt niet dat Chris Froome tijdens dit seizoen vertrekt bij Team Ineos. De Spaanse oud-wielrenner vindt het ondenkbaar dat de Brit weggaat om bij een andere ploeg de Tour de France te rijden.

“Froome heeft meer dan genoeg ervaring”, stelt Contador tegen Eurosport. “Als je de Tour vier keer kan winnen, dan komt dat omdat je de ervaring hebt van de voorgaande jaren. Hij is erin geslaagd om om te gaan met lastige situaties en tegenslagen. Voor mij is het dus ondenkbaar dat hij dit jaar nog van ploeg zal wisselen.”

“Als Froome op zoek is naar de sportieve uitdaging om de Tour te winnen, en hij ziet aan het begin van de Tour de France dat Egan Bernal superieur is… Misschien moet hij dan een vertrek overwegen, maar niet nu vanwege de ploegstrategie. Het is dan een kwestie van zijn eigen ambitie om voor de vijfde keer de Tour te winnen en geschiedenis te schrijven”, zegt El Pistolero.

Mocht Froome niet uitblinken in de Ronde van Frankrijk, dan kan dat ook gevolgen hebben voor de Brit zelf. Zijn huidige salaris (naar verluidt vijf miljoen euro) zal waarschijnlijk flink lager uitvallen. “Niet alle ploegen hebben een dergelijk budget dat ze zijn salaris kunnen accepteren. Dit jaar zullen de grote aankopen in oktober en november gedaan worden”, aldus Contador.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Samlambeej 22 mei 2020 om 17:33

Froome die verandert is een keuze voor het geld en dus een teken dat hij er zelf niet meer in gelooft. Hij is slim genoeg om te beseffen dat hij niet zonder de begeleiding van Sky kan en zeker niet Thomas én Bernal volledig tegen hem wil. Machtsspelletjes hier aan de gang.

Derierre de la course 22 mei 2020 om 20:33

Froome doet het nog voor zijn 5e tour. Die heeft zijn schaapjes al lang op het droge en doet het echt niet meer voor het geld.

Japsie 22 mei 2020 om 18:32

Keuze voor het geld Samlambeej? Wie gaat er 5 miljoen betalen voor een 35-jarige die een horror blessure heeft gehad? Niemand gaat dat betalen.

Fikret 23 mei 2020 om 05:16

Is 35 jaar en een recente horror-blessure een issue als je nog steeds de beste wielrenner ter wereld bent? Ik ben er nog niet van overtuigd (met de nadruk op "overtuigd", niemand weet het precies, we kunnen het pas echt concluderen na de Tour) dat er momenteel iemand beter is dan Froome. Als je de allerbeste bent heb je ook de beste onderhandelingspositie.

jan jansen 23 mei 2020 om 08:22

Hij is allang niet meer de beste

FDJ 22 mei 2020 om 19:59

Contador altijd een mening.

Derierre de la course 22 mei 2020 om 20:34

Ja en volgens mij een vast wekelijks persmomentje zo het lijkt.

vincenzo 22 mei 2020 om 20:51

Maar geen opzienbarende mening. Waarom horen we de laatste dagen opeens zoveel vanuit de mond van Contador?

Cyclinglife 22 mei 2020 om 21:04

Komkommertijd of misschien kunnen we dat vanaf nu coronatijd noemen. Updaten we de taal ook gelijk weer.

IlPirata 23 mei 2020 om 08:56

Komkommertijd, maar als analist werkzaam voor eurosport komen ze gewoon snel bij hem uit. Hij weet wel waar die over praat tenminste.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone