Cofidis met Christophe Laporte naar Brabantse Pijl

maandag 12 april 2021 om 10:35
Cofidis met Christophe Laporte naar Brabantse Pijl

foto: Cor Vos

Cofidis heeft bekendgemaakt welke zeven namen woensdag van start gaan in de Brabantse Pijl. Het Franse WorldTeam rekent daarin op Christophe Laporte, die onlangs naar de tweede plaats reed in Dwars door Vlaanderen.

Laporte is sterk aan het nieuwe seizoen begonnen, nadat hij net als zijn ploeg Cofidis in 2020 een mager jaar kende. In de Ster van Bessèges won de 28-jarige renner de openingsetappe en het puntenklassement. Vervolgens was hij dertiende in Omloop Het Nieuwsblad en reed hij een hele rits ereplaatsen bij elkaar in Parijs-Nice. Na zijn tweede plek in Dwars door Vlaanderen achter de ongenaakbare Dylan van Baarle was hij elfde in de Ronde van Vlaanderen.

Voor Laporte wordt het zijn eerste kennismaking met de Brabantse Pijl. Wellicht kan ploeggenoot Nathan Haas hem wegwijs maken; de Australiër verscheen al vijfmaal aan het vertrek. In 2014 en 2015 legde de Australische renner bovendien beslag op de zesde plek. Emmanuel Morin, Kenneth Vanbilsen, Jelle Wallays en de neoprofs Thomas Champion en Eddy Finé maken de selectie van Cofidis compleet.

Cofidis voor flag-be De Brabantse Pijl 2021
flag-fr Thomas Champion
flag-fr Eddy Finé
flag-au Nathan Haas
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Emmanuel Morin
flag-be Kenneth Vanbilsen
flag-be Jelle Wallays


Dit artikel delen:

2 Reacties

Montgomery 12 april 2021 om 10:59

Benieuwd wat hij kan uithalen, heeft toch al leuke dingen laten zien in Nice, Besseges, en Dwars door Vlaanderen.

Sagan=hulk 12 april 2021 om 11:58

Vooral in De Ronde toonde hij echt iets wat hij nog nooit eerder heeft laten zien. Op de bergjes was hij gewoon bij de beste 5 in koers.

Headlines

Materiaalzone

Populair