‘Cofidis en Total Direct Energie treden toe tot WorldTour’

zaterdag 29 juni 2019 om 11:30
‘Cofidis en Total Direct Energie treden toe tot WorldTour’

foto: Cor Vos

De UCI verwelkomt in 2020 Cofidis en het Total Direct Energie van Niki Terpstra in de WorldTour. Dat melden diverse Italiaanse media. Beide Franse ploegen komen bij de huidige achttien teams van het hoogste niveau.

Dat de WorldTour volgend jaar groeit, betekent niet dat het aantal wildcards voor grote rondes gelijk blijft. De wijziging zou inhouden dat organisatoren van de Giro, Tour en Vuelta in plaats van vier nog maar twee wildcards uit kunnen delen. Volgend seizoen zijn WorldTour-ploegen verplicht om minimaal 27 renners in dienst te hebben, waar dat momenteel 23 renners zijn.

Recente hervormingen
In september 2018 kondigde de UCI nog hervormingen aan, waarbij duidelijk werd dat in 2020 achttien ploegen een WorldTour-licentie kregen voor drie jaar. Daarbij zou elke drie jaar opnieuw een beoordeling plaatsvinden, inclusief het bekijken van nieuwe kandidaturen.

Daarnaast werd in die hervormingsplannen aangegeven dat de twee beste ProTeams (de nieuwe naam van ProContinentaal in 2020) in de UCI World Ranking automatisch startrecht kregen in de grote rondes. In hoeverre deze plannen nog in stand blijven bij het toetreden van Cofidis en Total Direct Energie, is niet bekend.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Freewheelert 29 juni 2019 om 11:35

Dit vind ik interessanter:
La Gazzetta Dello Sport reporting the men’s UCI World Tour will go from 18 to 20 teams for 2020 with Total Direct Energie and Cofidis moving up. Among existing teams Katusha could leave, but Alpecin stays with Canyon bringing Mathieu van der Poel across

0
Arie Punzen 29 juni 2019 om 11:45

Wat weten die Italianen nou van ons Poeleke?

0
Laatste man 29 juni 2019 om 11:41

Onnodig en zinloos. Niet voldoende voor de WT en minder natuonale ploegen voor wildcards.

0
Arie Punzen 29 juni 2019 om 11:46

Lekker beleid weer. Regels opstellen om dan meteen weer wat anders te gaan doen.

0
Mac-S 29 juni 2019 om 12:13

Het zijn wel de twee sterkste ProConti teams, en ze starten toch al in heel veel WT-wedstrijden, dus heel veel zal er niet veranderen.
Het is alleen heel zuur voor de kleine Italiaanse en Spaanse ploegen als die daardoor de Giro resp. Vuelta moeten missen. Het is in die landen toch al zo moeilijk om sponsors te vinden, en dat zou op deze manier verergerd worden.

0
Random wielerliefhebber. 29 juni 2019 om 12:57

Cofidis zit al jaren te tobben met Bouhanni, een ploeg met zulke mensen aan het stuur kan je beter missen in de WorldTour.

Direct Energie heeft wat leuke fransen maar de selectie is absoluut niet WT waardig. Terpstra is ondertussen ook alweer vrij oud.

0
Mwielerfan 29 juni 2019 om 23:53

Beide ploegen kunnen echt niet in meer dan de helft van de wt koersen een fatsoenlijke selectie neerzetten. Slechte zaak dus

0
Verweggistan 29 juni 2019 om 12:17

Zou wat zijn; Cofidis en DirectEnergie WT en dan de twee beste PCT’s de wildcards. Dan blijft er geen plek over voor een wilcard.
Het lijkt mij prima om Cofidis een WT licentie te geven, die presteren al jaren op WT niveau en pakken toch bijna al overal een wildcard. En dan Katusha er hopelijk uit. Er is geen officiële degradatie, maar volgens mij moet een WT ploeg wel bij de beste 22 ploegen horen als sportieve criteria (om Fuji-Servetto problemen te voorkomen). Dat ziet er slecht uit voor Katusha als Zakarin weg zou gaan.

0
Dayer Quintana 29 juni 2019 om 19:04

Fuji-Servetto… Juist, bijna vergeten. Gelukkig wonnen ze dat jaar een koers op WT-niveau, een etappe met Ricardo Serrano (who?) in de Ronde van Romandië.

0
LutsenkoFan 29 juni 2019 om 12:18

Haha 2 wildcards nu..

Ze hebben de renners van 9 al naar 8 en zelfs 7 teruggebracht. Volgensmij waren er zelfs plannen voor 6 renners in een koers van een team.

Nu moeten ze dan verplicht een rennersaantal van 27 halen en dan is er weer een overschot.

0
Baukema Tomoulin 29 juni 2019 om 13:47

Wel promotie en geen degradatie voelt raar. Ik zie DDD het liefst er dan weer uitvliegen op basis van resultaten. Kunnen ze in 2021 weer promoveren als de resultaten goed genoeg zijn.

0
jappe666 29 juni 2019 om 15:31

Cofidis maakt sowieso geen verschil. Die rijden standaard al de Vuelta en Tour en met volgend jaar Viviani in de ploeg is de Giro ook een zekerheidje, dus startrecht in alle Franse, Spaanse en Italiaanse koersen hadden ze toch sowieso al wel gehad.

Met het budget dat Total er nu in zal pompen lijkt me dat die volgend jaar ook wel een sterke selectie zullen hebben die WT-waardig is.

Ik vraag me eigenlijk af of ze het seizoen niet beter nóg breder trekken.
Waarom niet gewoon het hele jaar door, met nog een 4de en desnoods zelfs 5de grote ronde erbij… Hoeft daarom zelfs niet persé elk jaar dezelfde te zijn, kan best met een beurtrol, er zijn genoeg streken die samen kunnen werken… Ronde van Amerika/Canada, Ronde van Zuid-Amerika, Ronde van Scandinavië, Ronde van Australië, Ronde van Azië, Ronde van Oost-Europa, Ronde van de Duitstalige landen,… Elke ronde kan dan gereden worden wanneer het klimatologisch daar het interessantst is om rijden.

Breidt de teams weer uit naar 30 – 35 renners per ploeg, stel een duidelijke ’transferperiode’ in zoals in het voetbal en werk zoals hierboven al aangegeven is met een degradatie/promotiesysteem op basis van resultaten. Zo wordt het hele verhaal commercieel een stuk interessanter, voorkom je dat ploegen de WT mogen rijden omdat ze toevallig 1 goeie renner in hun team hebben zitten, krijgen meer renners de kans om voor eigen rekening te rijden,…

0
GroeneTrui 29 juni 2019 om 18:50

Dan kan je in februari een 2-3 weekse Ronde van Colombia organiseren en in november een Ronde van Japan van 2-3 weken op 2.HC niveau. Dan kunnen de beste renners van dat continent het tegen elkaar opnemen aangevuld met enkele Europese renners. Goed om talenten met elkaar te doen meten in een prestigieuze race

0
Mwielerfan 29 juni 2019 om 23:56

Wt is ook nog heel veel weekrondes. Cofidis is in de Vuelta vaak al zwak en alleen aanwezig omdat ze een plek kopen

0
Polleke 29 juni 2019 om 15:48

Je zal als potentiele sponsor maar eens informeren naar je mogelijkheden bij de UCI….al 3 jaar aan het zeveren over de reductie van de WT en nu dit…de biljartclub bij ons op de hoek is beter georganiseerd dan deze zakkenvulletsclub…

0
rennerske 29 juni 2019 om 16:06

De Italiaanse media zitten blijkbaar in zwaar weer. Verwacht vandaag ook nog wel een berichtje dat Armstrong een comeback overweegt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone