Coach Koen Pelgrim over Remco Evenepoel: “Zijn gewicht is een stabiele factor geworden”

Coach Koen Pelgrim over Remco Evenepoel: “Zijn gewicht is een stabiele factor geworden”

© Cor Vos

woensdag 27 april 2022 om 06:45
Interview

Ook Koen Pelgrim, een van de trainers van Quick-Step Alpha Vinyl, genoot zondag met volle teugen van de triomf van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik. Al was Pelgrim niet verrast. “Hij liet tijdens de hoogtestage op Tenerife al data optekenen die we van hem nog niet gezien hadden.” Castelli

“Of hij beter is dan vóór zijn val in de Ronde van Lombardije? Het is een beetje appels met peren vergelijken”, begint Pelgrim ons Zoom-gesprek. “Remco heeft eerder al een aantal straffe nummers uit de benen geschud. Maar Luik-Bastenaken-Luik is in elk geval de grootste koers die hij ooit gewonnen heeft. Door de manier waarop én met deze tegenstand, dan mag ik zeggen dat het een van de beste dingen is die we ooit van hem gezien hebben.”

Zag je de voorbije weken ook aan zijn data dat hij helemaal terug was?
“Eigenlijk wel, ja. Tijdens de opbouw hadden we al het idee dat hij de voorbije winter een grote stap vooruit had gezet, al was hij nog niet altijd even consistent. Af en toe was er nog een dag waarin hij minder voor de dag kwam. Maar tijdens de hoogtestage op Tenerife zagen we tijdens een all in-test dat hij data liet optekenen die we niet eerder zagen.”

“En dat zag je ook wel enigszins terug in de Ronde van het Baskenland. Jammer dat hij er op de laatste dag de leiderstrui moest afgeven, maar op zo’n terrein, met zulke steile beklimmingen en tegen zo’n sterke concurrentie zo lang aanvallen beantwoorden, dat was van een heel hoog niveau.”

Hij lijkt ook snel bij te leren. Dat dalen bijvoorbeeld, doet hij de laatste tijd heel goed.
“Remco is nooit een echt slechte daler geweest, maar op een gegeven moment is iedereen daar zo op gefocust en wordt dat onder een vergrootglas gelegd. Je mag niet vergeten dat hij nog maar een paar jaar koerst. Andere jongens die op die leeftijd beginnen fietsen, rijden ook niet meteen een berg naar beneden als Savoldelli. Daar is wat meer tijd voor nodig. En een val zoals die in Lombardije, dat doet wel iets met je vertrouwen.”

Luik – Cor Vos © 2022

“Maar hij heeft nu inderdaad stappen gezet. Vorig jaar al, trouwens. Ik herinner me Milaan-Turijn 2021, waar hij in de afdaling van de klim naar de Basiliek van Superga iedereen onder druk zette. Maar dat was niet echt zichtbaar voor het grote publiek en dan wordt daar niet echt over gepraat. Maar het was toen al duidelijk dat hij steeds beter ging dalen.”

Vertelde Remco op de persconferentie in Luik: “De structuur van mijn spieren is veranderd na mijn val. Er heeft zich een nieuw soort spieren ontwikkeld, waardoor ik explosiever kan koersen.” Dat begrijpen we niet helemaal.
“Dat is voor mij ook een moeilijke. Het is natuurlijk niet zo dat je nieuwe spieren aanmaakt. En ik denk dat dit ook niet zo veel te maken heeft met zijn val, maar eerder met zijn algemene fysieke ontwikkeling. Hij heeft iets meer functionele spiermassa gekregen in vergelijking met afgelopen jaar. En dat zie je nu terug in zijn explosiviteit.”

“Hij trapt meer absoluut vermogen weg. Omdat ook zijn gewicht een klein beetje hoger is, is zijn watt per kilogram er tezelfdertijd niet op achteruitgegaan, waardoor hij bergop niet slechter voor de dag komt. Die explosiviteit zien we ook in zijn data. Als hij sprintjes doet op training, trapt hij meer vermogen dan vroeger. Dat komt hem in koersen als Luik-Bastenaken-Luik ten goede.”

Hoe moet dat evolueren richting Vuelta? Vorig jaar in de Giro woog Remco 60,5. Nu 64…
“Het gewicht dat hij nu heeft, is een stabiele factor geworden. Dat gewicht kan hij houden en daarmee alle wedstrijden op een hoog niveau afwerken. Dat Giro-gewicht van vorig jaar, daar gaan we niet meer naar streven. Wel een klein beetje aanscherpen, omdat de inspanningen in die Vuelta langer zijn. En die pure explosiviteit zoals hij nodig had in Luik-Bastenaken-Luik heeft hij daar ook minder nodig. Maar we spreken zeker niet meer over meerdere kilo’s, nee. Alleen een aantal andere accenten.”

Wordt er vanaf nu intensiever bergop getraind?
“Remco neemt nu een paar dagen rust. Dan trekt hij naar Spanje om te trainen richting zijn eerstvolgende wedstrijden (Ronde van Noorwegen, BK’s en Ronde van Zwitserland, red). Eind juni, begin juli staat dan naar alle waarschijnlijkheid een hoogtestage in Livigno gepland in de aanloop naar de maand augustus en de Vuelta.”

Luik – Cor Vos © 2022

Dit artikel delen:

101 Reacties

Marik 25 april 2022 om 20:01

Realistische kerel die Koen Pelgrim. Klinkt erg down to earth, houdt zich vooral bij de feiten en gaat niet mee in opportunistisch geneuzel.

0
Michelangelo 25 april 2022 om 21:05

Ben ik niet met je eens. Koen Pelgrim heeft in het verleden al heel vaak (te vaak?) allerlei straffe uitspraken gedaan over trainingswaarden, die vervolgens niks waard bleken in een echte wedstrijd. Maar waarmee wel een berg verwachtingen werden gecreeerd, waarmee de fans en journalisten (in Belgie zit hier weinig onderscheid in) wild enthousiast van werden op hun juichwolk, maar waar ze naderhand weer net zo snel afdonderden. En waar ook Evenepoel zelf mee om de oren werd geslagen.

Koen Pelgrim zou er verstandig aan doen om zich een stuk meer op de vlakte te houden als het gaat om dit soort dingen. Niet meewerken aan de juichstemming of ophemelarij, want dat zit altijd eerder in de weg dan dat het meewerkt. Gewoon goede trainingen afwerken met die jongen, en opscheppen over zijn data lekker achterwege laten.

Verder hebben Remco en entourage de periode na de val ook de fout gemaakt om veel te veel te focussen op het gewicht. Eerst was er het babyvet-verhaal van Lefevere toen hij net begon met fietsen als 18 jarig broekie, en daarna zijn ze doorgeschoten in de magerzucht. Terwijl Remco niet gebaat is bij te mager/dun/licht worden naar mijn bescheiden mening vanaf de bank. Hij moet denk ik blijven werken vanuit zijn tijdritkwaliteiten, met iets dikkere bovenbenen, iets meer absoluut vermogen en iets minder de focus op de W/kg’s. Ik hoop voor Remco dat ze daar nu de balans in hebben gevonden, en dat ze niet doorslaan richting Vuelta. Ik denk namelijk dat het zowel zijn prestaties niet gaat helpen, maar uiteindelijk ook niet om lang op een (mentaal) gezonde wijze zijn vak uit te oefenen.

0
Marik 25 april 2022 om 21:07

edit wf: niet doen

0
Ward 25 april 2022 om 21:12

Als ik Nonkel Jef was, dan zou ik nu meer dan ooit overtuigd zijn van mijn mening.

0
Maillot à Pois 25 april 2022 om 21:20

nonkeljef zal misschien nog niet doorhebben dat er vers Remco-artikel is waarin jullie elkaar verder afkatten ;-)

Verder wel eens dat Koen Pelgrim, net als de rest van Evenepoels entourage, hem in het verleden niet altijd een dienst bewezen heeft, en dat hij inderdaad wellicht weinig baat heeft om een te laag gewicht na te streven.

Met wat Pelgrim hier zegt, lijkt me echter niet veel mis, alleszins één van de interessante artikelen van de afgelopen dagen. Die quote over het gewicht als stabiele factor lijkt me ook wel aan te geven dat zij dezelfde conclusie getrokken hebben omtrent zijn Giro-gewicht van vorige jaar.

0
Michelangelo 25 april 2022 om 21:35

@Maillot,
Ik hoor niet tot de PR afdeling van Evenepoel, maar als ik van Pelgrim was dan zou ik het gewoon lekker houden bij de prima verhandelingen over het gewicht, en wegblijven van uitspraken als “beste Remco ooit” of “waarden die we nog nooit gezien hebben”.

Er is namelijk niks of niemand gebaat bij het opkloppen van de verwachtingen. Evenepoel gaat er denk ik niet beter van fietsen, gaat er ook psychisch niet stabieler van worden, en de sponsoren hebben inmiddels genoeg gezien om hun sponsorcontracten niet meer af te laten hangen van de stoere uitspraken van een Nederlandse trainer.

Maar Pelgrim heeft hier helaas voor Remco wel een handje van…

0
Gibo 25 april 2022 om 21:48

Had hij dit voor Luik gezegd dan had ik je kunnen volgen. Nu mag hij dit wel zeggen, de hoge verwachtingen zijn namelijk al ingelost.

0
Michelangelo 25 april 2022 om 21:59

@Gibo,
De hoge verwachtingen zijn nog lang niet ingelost. Scroll een stukje verder en er zijn nog altijd mensen die overtuigd zijn dat deze jongen alles kan. En dat ie dus ook “gewoon gaat huishouden” in de Vuelta.

De verwachtingen stoppen niet na deze overwinning. Sterker nog, die worden alleen maar opnieuw terug aangewakkerd. En daar helpt Pelgrim aan mee door dit soort dingen te blijven roepen. Alleen lijkt dat nog altijd niet te landen bij de entourage van Remco.

0
Etika 25 april 2022 om 22:36

Ik verwacht dat hij gaat huishouden in de Vuelta en kijk er al naar uit. En volgend jaar het grote duel tegen Pogi in de Tour. O yes baby, Laat maar komen.

0
Alfons Haavers 25 april 2022 om 22:50

Ach, dit artikel is ooit ook nog op WF verschenen: https://www.wielerflits.nl/nieuws/adrie-van-der-poel-mathieu-kan-op-den-duur-wereldkampioen-in-vier-disciplines-zijn/

VdP Sr. (volgens jou de nuchterheid zelve) die al op zoek ging naar een viérde discipline om wereldkampioen in te worden met het WK tijdrijden. Ondertussen is Junior nog steeds enkel maar wereldkampioen veldrijden geweest.

Nooit ook maar enige analyse van jou over gelezen?

Laat supporters en entourage toch dromen over wat ze willen i.p.v. steeds maar weer te zeggen wat het hele gevolg van nu net deze ene renner precies moet zeggen of doen.

0
Delson 25 april 2022 om 23:00

Hey Michelangelo, ik ben je mantra “sterk gereden van X, maar X is ook een lul” kotsbeu, man. Zelf ook niet de grootste fan van X maar trop is te veel. Focus u op iets anders of je wordt nog een oud bitter mannetje, of ben je dat al?

0
bellevue 25 april 2022 om 23:25

idd Michelangel0

deugdelijk verwachtingsmanagement zou zijn:
“misschien was dit wel het hoogste haalbare”
“nieuwe doelen? laten we niet overmoedig doen”
“we bekijken het wedstrijd per wedstrijd”

dat zou véél fijner zijn voor iedereen.

0
bellevue 25 april 2022 om 23:27

Fonsie

als je 't nie erg vindt ga ik deze plagiëren en tot in den treure toe in zijn bakkes smeren

0
Baroudeur Baroudeur 25 april 2022 om 23:46

Tot in de treurnis toe altijd hetzelfde gemekker van ons turtleke. Zielig, zieliger zieligst en dan is er Michelangelo.

0
Kopinkas 25 april 2022 om 20:13

Nog een stukje op Sportwereld over Evenepoels aanzet op La Redoute:

‘Hoe straf was de demarrage van Remco Evenepoel op de uitloper van La Redoute in de finale van Luik-Bastenaken-Luik? Héél straf als we de gegevens op Strava van zijn concurrenten mogen geloven. Neilson Powless probeerde als enige in het spoor van Evenepoel te blijven, maar de 25-jarige Amerikaan rondde die poging niet succesvol af.
Nochtans zijn de Strava-gegevens van de renner van EF Education-EasyPost indrukwekkend. De uitloper van 800 meter net na de beklimming van La Redoute legde hij af aan een snelheid van 38,6 kilometer per uur met een gemiddelde van 423 watt. Bij de aanzet van Evenepoel haalde Powless een piekwaarde van 886 watt.

Evenepoel haalde gedurende een minuut en acht seconden een gemiddelde snelheid van 42,5 kilometer per uur op die strook, mét ruime voorsprong de snelste tijd ooit. Al blies de wind wel in het voordeel op die uitloper, een groot verschil met de zijwind op de beklimming zelf. Wout van Aert moest van iets verder komen en had zes seconden meer nodig dan zijn jongere landgenoot.’

0
Cochise 25 april 2022 om 20:30

Ik las het ook, redelijk belachelijk artikel geschreven door iemand die niks van data kent en wil doen alsof hij indrukwekkende cijfertjes gevonden heeft. Er waren tot gisterenavond erg weinig strava-gegevens upgeload vanuit het peloton, weinig zinvolle vergelijkingen mogelijk.

423 Watt over een minuut, dat is allesbehalve indrukwekkend, dat zit zelfs ver onder de 1 minuut piekwaarde van deze wielertoerist. Ofwel klopt die 423 dus niet, ofwel hield hij aan het begin of einde van het segment de benen een tijdlang stil. Ter vergelijking: op de Valkenrots trapt hij 486 Watt over 3 minuten.

0
Merlinappa 25 april 2022 om 21:13

Precies wat cochise zegt. een piek van 800 zoveel watt is ook weinig indrukwekkend, zelfs Ten Dam had een hogere piek lol

0
Michelangelo 25 april 2022 om 21:53

Een mislukte poging om met weinig verstand van zaken en gegoochel met cijfers te proberen om Evenepoels prestatie nog wat verder op te hemelen. Een nikszeggende brei van cijfers van Powless, dat benoemen als heel straf nummer en dan zeggen dat Remco dus nog veel straffer was.

Prachtige demarrage, perfect moment. Maar ik denk dat er minimaal 20 (ok, ik zal voorzichtig zijn) 15 man waren in dat peloton die de benen hadden om hem hadden kunnen volgen als ze bij de les waren en/of de ballen hadden op dat moment. Echter Powless was de enige met de ballen, maar die had de benen er niet voor.

En dan is het mooi dat het lef van Remco wordt beloond, en lafheid wordt afgestraft. Maar om dan dit soort nietszeggende analyses rond te strooien… mwoah.

0
Romāns Vainšteins 25 april 2022 om 22:31

Dat er 15 konden volgen is dikke crap, Vlasov is de enige waarvan ik denk dat hij misschien een kans heeft laten liggen.

0
djerkson 25 april 2022 om 23:22

Vlasov en misschien Dylan Teuns, die verkeerd gokte en dan ook verloor, maar de rest kon niet mee.

0
VDB44 26 april 2022 om 05:59

Klein detail dat sommige hier even lijken te vergeten, deze waardes worden getrapt na het steile deel van La Redoute. Je moet eens kijken hoe een gemiddelde renner daar boven komt. Hebben er nog weinig de benen om even te versnellen naar 42,5km/u hoor.

0
Romāns Vainšteins 26 april 2022 om 06:33

Anders even de volgende vraag: wie o wie denkt ook dat er 15 meegekund hadden daar? Je hoeft niet eens namen te noemen wie daar makkelijk het wiel hadden gehouden.

0
VDB44 26 april 2022 om 06:47

@RV: Beste man in koers heeft gewonnen en al de rest is eigenlijk praat na de vaak. Mss had een Teuns bijvoorbeeld op het wiel kunnen springen, maar je loopt ook het risico om je cartouche te vroeg in koers te verschieten door op zo’n aanval te reageren. Kijk bijvoorbeeld maar naar Asgreen in de Ronde. Enige wat staat is, is dat Evenepoel het wel doet en het ook afmaakt.

0
KimJungPoels 26 april 2022 om 06:50

Geen 15 maar wel meer dan 2. Ik denk dat als je daar Vlasov, Teuns, Higuita, Martinez, Hirschi of Woods in de buurt van Remco had gehad dat het anders was gelopen. En wellicht bij Valverde, Mas en van Aert ook nog, maar daar ben ik minder zeker van.

Hoe dan ook, gewoon een fout van die mannen om niet oplettend genoeg te koersen op de top van de redoute. En wonderbaarlijk knap van Remco dat hij gewoon niet terug te pakken is als hij een paar meter krijgt.

0
VDB44 26 april 2022 om 06:57

@KJP: Dan Martin zei gisteren op Twitter nog, als hij nog had gekoerst, zou hij ook niet geprobeerd hebben om daar een cartouche te verschieten om die aanval te neutraliseren. Iedereen wil zo fris mogelijk aan Faucons beginnen, dus eigenlijk is dit een non-discussie. Wie niet waagt blijft maagd. Had, als of zou hebben nog nooit een koers gewonnen. Al die renners rijden om te winnen en weten wat het gevolg kan zijn als je Remco 50 meter geeft. En als je bovenkomt na een beklimming van de Redoute, dan kan ik aannemen dat het dat ogenblik niet evident is om hem even te volgen met het risico op de Faucons tekort te komen.

0
KimJungPoels 26 april 2022 om 07:01

Toch denk ik dat de andere favorieten die koersstijl ook bij Remco hadden verwacht. Ik denk dat ze toch verrast waren door het moment van de aanval, en dat ze daardoor zo ver zaten. Buiten Martinez dan, die net een mechanisch defect had op dat moment.

Ik denk dat als een Vlasov aan zijn wiel had gezeten hij wel gewoon mee geschoven was. Ook in Baskenland bijvoorbeeld beantwoordde Vlasov de aanvallen van Remco iedere keer direct.

0
Limal 26 april 2022 om 07:14

Dit zijn enkele quotes van Woods zelve over de aanval:

“He was just on a day,” Woods told Cyclingnews after the finish of the 257km Monument. “I mean amazing. It’s hard to come up with more superlatives in describing how he rode. With that attack on top of La Redoute, everyone just watched and was impressed. You got a feeling that once he was gone, no one was catching him.”

Woods said he and Fuglsang weren’t up at the front of the main group when Evenepoel jumped away, the pair not expecting any moves to stick so late on La Redoute.

“We were a bit back as I think we were lulled into this false sense of security,” he said. “Once you get that far up La Redoute, if someone attacks it’s just not going to stick. That’s just from experience – that’s how I’ve always ridden La Redoute. You think, ‘oh well, if attacks go off here then they’re coming back’ except when Evenepoel does it.”

Een combinatie dus van verrast zijn, niet durven volgen op dat moment in de koers, en een aanval die op Pogacar na wellicht niemand anders in het peloton tot aan de finish had kunnen doorzetten.

0
KimJungPoels 26 april 2022 om 07:23

@Limal

Dat is inderdaad een goede samenvatting. Maar ik heb er een beetje moeite mee dat nu gedaan wordt alsof niemand die aanval van Evenepoel kon beantwoorden. De explosiviteit van Remco over een handjevol seconde tot een minuut is echt niet zo goed dat hij andere toppers daar de vernieling mee in kan rijden.

Geef je hem echter een paar seconde dan zie je hem nooit meer terug. En dat is ongekend in het wielrennen. Ik heb nooit een renner gezien die zo goed solo kan rijden als Evenepoel. Zelfs Pogacar niet.

0
Kopinkas 26 april 2022 om 07:49

‘t Was in dit klaarblijkelijk nonsens-artikel bij mij vooral die snelheid die was blijven hangen. Over wattages weet ik als ‘passief’ wielerliefhebber eigenlijk zo goed als niets.
Wel zag ik hoe Powless hemel en aarde verzette en terugwaaide…

0
Gibo 26 april 2022 om 08:05

Er zullen wel een aantal renners de aanval kunnen beantwoorden als ze in het wiel zitten en het willen/durven. Door de explosieve aanval moet iedereen vol aanzetten en wordt alles op een lint getrokken. Omdat Evenepoel dit langer volhoudt dan de gemiddelde renner zal er ergens een schakel breken waardoor er een gat valt dat in zijn geval wel heel moeilijk te dichten is.
Dat lijkt me in de toekomst een recept waar hij wel wat mee kan. Alleen is hij dan op pad met de sterkste renners en moet hij daar dan ook nog van af te zien geraken…

0
Michelangelo 26 april 2022 om 08:45

Powless kon net niet mee, dat scheelde niet veel. Maar die staat ook niet bekend als de meest explosieve van de hoop. Iedere renner met een beetje explosief vermogen had imo mee gekund. Van Woods en vlasov, via valverde en teuns tot hermans en van aert. Want er werd zo rustig de redoute opgereden dat niemand daar kapot zat. Bekijk de klimtijden op strava en je ziet dit bevestigd. Kijk naar de grootte van de groep, de aangezichten en het feit dat vansevenant de dans leidde na zijn eerdere demarrages/reacties in de aanloop.

Het was een combinatie van niet durven (voor diegenen die op rij 1 tm 3 zaten) en niet kunnen omdat ze te ver weg zaten op dat smalle baantje. In slaap gesust, zoals de renners zelf aangaven.

Waarmee ik niks af wil doen aan de demarrage zelf en het lef dat remco daar als enige had. Er zat echt wel veel achter. Maar om meteen te stellen dat niemand van de wereldtop mee zou kunnen terwijl enkel powless het geprobeerd heeft, dat gaar er bij mij niet in. Dat komt op mij vooral over als het steeds terugkerend overdreven opkloppen van zijn prestatie (die overigens van mij ook echt heel veel waardering krijgt). Het was vooral een tactische blunder van de toppers die blijkbaar geen rekening gehouden hadden met dit voor de hand liggende scenario.

En ik durf ook gerust de stelling te poneren dat remco zeer waarschijnlijk niet gewonnen had mocht powless (of iemand anders) op zijn wiel gezeten hebben. Dan had hij denk ik druk gevraagd om een overname, en als hij die niet kreeg had was hij niet op 100% naar de valkenrots gereden, en was hij “gewoon ” teruggepakt. Of denkt er hier werkelijk iemand dat hij blind was doorgereden mocht pakweg teuns, valverde of hermans in zijn wiel zou zitten?

0
Alfons Haavers 26 april 2022 om 08:52

Waar gaat dit nu eigenlijk over? Potentiële scenario’s waarin Evenepoel toch niet Luik had gewonnen haha?

0
Wheely 26 april 2022 om 08:57

De renners zijn nu in ieder geval gewaarschuwd (alsof ze dat al niet waren) het is vanaf nu of direct meezitten in Zijn wiel of anticiperen en als je dat niet doet ben je op de achtervolging aangewezen. Teams als Ineos en Bahrain zullen beter eerder het initiatief nemen in dit soort wedstrijden, veel meer zoals er in het Vlaamse werk gedaan wordt, tijd om afscheid te nemen van de passieve koerswijze.

0
Michelangelo 26 april 2022 om 09:09

@Alfons,
Nee over de overdreven ophemelarij die iedere keer opnieuw ontstaat wanneer deze knul wat moois laat zien. Als onkruid dat maar niet tussen de stoeptegels uit wil gaan.

Ik (als niet fan) heb de ballen om gewoon toe te geven dat het een mooi nummer is, dat hij met lef gereden heeft en daarmee terecht gewonnen heeft.

Maar ik heb geen enkele fan gezien die de ballen heeft om te zeggen dat er genoeg waren die mee hadden gekund, en dat de wereld er dan ineens anders uit had gezien. Er zijn namelijk een pak betere en explosievere renners dan powlwess. Nee, alles om het verhaal nog mooier te maken dan het al is.

Het enige waar ze "de ballen" voor hebben is het afbekken van anderen omdat ze zich eindelijk gesterkt weten door een overwinning.

0
Limal 26 april 2022 om 09:23

Ok, dus je punt is dat je fans "met grote ballen" mist die samen met jou alle scenario's willen kapotdicussiëren waarin Evenepoel níét had gewonnen? Vreemde knul ben je toch, met een fixatie op één renner als onkruid dat maar niet vergaat.

0
Cochise 26 april 2022 om 09:31

@Michelangelo: voor mij is het probleem dat je de prestatie wél minimaliseert door te spreken van “een tactische blunder” bij de rest van de favorieten. Ik ga akkoord met het feit dat als anderen in het wiel zouden gezeten hebben ze misschien het wiel ook hadden kunnen houden, maar niet akkoord met het feit dat het een tactische blunder was. Niemand wil vanaf de Redoute solo of zelfs met twee of drie met de wind tegen vechten tegen een peloton tot aan de voet van de Faucons, dat is zelfmoord.

Vind jij dan ook dat Van Baarle P-R won door een tactische blunder van de favorieten (die hem ook “lieten rijden” bij een niet eens explosieve demarrage)?

0
Romāns Vainšteins 26 april 2022 om 09:35

Powless kon niet net niet mee maar was letterlijk powless, die brak dwars doormidden. De rest kwam daar niet eens aan toe. Vlasov had het hele steile stuk van de rots moeten gebruiken om tijd terug te winnen, desnoods met iemand in het wiel, en bidden dat revket boven het theewater uit zou gaan.

0
Alfons Haavers 26 april 2022 om 09:36

Zit jij niet een beetje vast in je eigen wereldje? De ballen om theoretische scenario's te verzinnen waarin Evenepoel niet had gewonnen? Zo kan je bij zowat elke overwinning theorieën bedenken waarom een ander had kunnen winnen, ik zie het je nooit doen bij andere renners?

Heb jij ook de ballen om Zijne Nuchterheid Adrie weg te honen met zijn 'Matje kan op den duur wereldkampioen worden in 4 disciplines' ( https://www.wielerflits.nl/nieuws/adrie-van-der-poel-mathieu-kan-op-den-duur-wereldkampioen-in-vier-disciplines-zijn/)? Of doe je dat enkel bij elke scheet die Evenepoel, zijn fans of iemand van zijn entourage laat?

Waarom moet Evenepoel ineens de allerexplosiefste renner ter wereld zijn op een helling om een koers te winnen? Ik zie hier niemand zeggen dat hij nu Alaphilippe of Pogacar eraf rijdt op de Muur van Hoei? Hij heeft Luik gewoon gewonnen hoor, dankzij koersinstinct, zijn geweldige hardrijdskills én een snedige demarrage op La Redoute.

Wat is nu eigenlijk het nut van hier weer alles vol te spammen met potentiële scenario's die moeten aantonen dat Evenepoel ook had kunnen verliezen?

0
Michelangelo 26 april 2022 om 09:39

Limal, je mag me van alles verwijten, maar itt een heel groot deel van de posters onder evenepoel berichten lees je van mij ook bijdragen bij het vrouwenwielrennen, lavreyssen, barguil, benoot of bardet.

Ga daar ook eens kijken en wie weet kom je tot de conclusie dat de fixatie op 1 renner misschien vooral ook bij jezelf ligt.

En als je echt cohones hebt, mag je dit ook gewoon bevestigen.

0
Romāns Vainšteins 26 april 2022 om 09:45

Wat deze koers betreft had je in ieder geval je ballen in je oogkassen zitten.

0
wimvl 26 april 2022 om 09:55

@Michelangelo. Dan klopt jou theorie niet. 20 man die hem konden volgen, maar ze laten hem wegrijden op een plaats waar hij ging aanvallen. Dat irritante arrogante mannetje ging toch nooit een grote koers winnen. Ze gingen hem nooit laten wegrijden. En nu doen ze hem precies de koers die hij zo graag wou winnen cadeau.

0
Limal 26 april 2022 om 10:11

@Michelangelo, hieronder staat voor de fun al een statistiekje over reacties op dit artikel. Maar je hebt geluk, ik zit ziek thuis en heb voor de rest niet veel te doen – als je wil kan ik dus ook onze reactieratio's Evenepoel/niet-Evenepoel vergelijken voor pakweg de afgelopen maand. Ik garandeer je nu al dat deze bij jou een pak hoger ligt dan bij mij.

Edit: even artikels over Lavreyssen opgezocht en het laatste waarop je reageerde was (niet-inhoudelijk) december vorig jaar (https://www.wielerflits.nl/nieuws/harrie-lavreysen-uitgeroepen-tot-wielrenner-van-het-jaar-2021/ ) ondanks dat er sindsdien verschillende verschenen zijn. Daar staat tegenover dat je bij letterlijk élk artikel over Evenepoel meerdere reacties plaatst, en er hem vaak ook bijsleurt wanneer een artikel níét over hem gaat.

0
Alfons Haavers 26 april 2022 om 10:36

Bij artikels over Lefevere, Kopecky, Quick-Step, Cant of andere Eli’s heeft hij ook de ballen om zijn met venijn overlopend toetsenbord te geselen voor vernietigende episteltjes.

Van Aert is een twijfelgeval sinds hij bij TJV zit. Hij ‘is fan hoor’, maar bij zowat elk bericht moet toch nog even fijntjes aangehaald worden dat bij om het even wat wordt besproken Mathieu toch nog nét ietsje beter is haha.

Beter hier dan loslopend in de maatschappij, zullen we maar denken.

0
Michelangelo 26 april 2022 om 11:10

@Cochise,
ik minimaliseer de prestatie van Evenepoel absoluut niet. Echt gewoon een mooi en straf nummer. En als jij daar blij van wordt wil ik het nog wel een keer herhalen: ECHT EEN MOOI NUMMER VAN EVENEPOEL.

Maar een mooi nummer hoeft niet te betekenen dat anderen foutloos hebben gereden, en dat ik daarmee de prestatie minimaliseer. De feiten:
– Alaphillipe was “out”, enige overgebleven kaart voor QS wat Evenepoel. En deze koers MOESTEN ze wat laten zien bij QS.
– Er is niet hard omhoog gereden op de Redoute. Armirail had beneden minder voorsprong dan boven, de groep was groot, de gezichten OK, de tijden op strava spreken boekdelen.
– Evenepoel was gretig en in orde. Zag je in de Waalse pijl, zag je in de aanloop richting Redoute, waar hij al heel voorzichtig probeerde mee te glijden in een groepje.
– Evenepoel heeft de laatste tijd altijd gedemarreerd net na de top, op uitlopers/vlaktes/laatste stukken vals plat. Dit kon je dus van mijlenver aan zien komen.
– Zo’n beetje iedereen geeft aan dat ze geen zin hadden om Evenepoel daar te volgen (vanwege angst voor de Roche Aux F.)
– Iedereen weet ook dat Evenepoel die voorop zit niet snel stil valt (zie San Sebastian en de diverse overwinningen daarna), en dat je beter meteen mee moet zijn als hij gaat.

Als je dit allemaal op een rijtje zet, kun je niet anders dan concluderen dat de concurrentie heeft zitten slapen, laf heeft gereden of heeft geblunderd. Zonder daarmee als niet-fan iets af te willen doen aan de prestatie van Evenepoel. Het een kan met het ander.

En vwb jouw opmerking over Van Baarle. Ja, hij ging op een tactisch goed moment weg. En sommigen hadden misschien mee kunnen zijn, echter daar zat hij zeker nog niet gewonnen positie maar reed hij achter 2 andere toppers aan (en Devriendt). De koers heeft minder geijkte momenten als LBL, en Van baarle is een anders soort renner dan Evenepoel. Dit zag je zeker niet zo duidelijk aankomen als bij Evenepoel (als jij daar anders over oordeelt hoor ik graag waarom). En op Champin en Pevele werd duidelijk dat hij de sterkste was, doordat hij Mohoric en Lampaert gewoon loste, en enkel verder uitliep op alles wat daarachter nog kwam. Ook al zaten die allemaal nog te geven om voorop te blijven of anderen bij te halen.

Maar helaas is voor sommigen hier respect voor een overwinning van Evenepoel niet goed genoeg. Het moet bewierookt worden, er mag geen enkele vraag of kritische kanttekening bij geplaatst worden, want dat wordt dan weggezet als minimaliseren van een prestatie….

@Limal, je kunt als briljant statisticus nog een streepje bij turven. Beterschap!

0
Delson 26 april 2022 om 13:16

Neen Michelangelo, je zet iedereen die problemen heeft met je berichten weg als kritiekloze fanboys die niets anders kunnen dan bewieroken en ophemelen wat absoluut niet zo is uiteraard. Ik heb een probleem met je continue azijnpisserij en je zelfverklaarde autoriteit op het forum: zo moesten we vorig jaar niet kiezen tussen de mooiste maar de lelijkste overwinning van Van Aert. Hunk? Hoe omhooggevallen kun je zijn? Ik ben er ook zeker van dat je nooit zelf hebt gekoerst, want je mist volledig de ziel van het spelletje: zo denk je dat wielrennen exacte wetenschap is terwijl dat niet verder van de waarheid kan liggen. Tijd om in de spiegel te kijken want jij voelt je hier ‘afgebekt’ terwijl je niet anders doet dan een 22-jarige constant af te bekken. Zeer sterk én volwassen. Trouwens, alle kopmannen weten dat ze moeten reageren wanneer Remco op 30 km van de meet vertrekt (zie Colbrelli op het EK): het kan dus absoluut wel dat ze op dat moment de benen niet hadden…

0
Baroudeur Baroudeur 26 april 2022 om 16:04

Toeristentempo op La Redoute? Uit Strava blijkt dat zowel Evenepoel en van Aert een persoonlijk record neerzetten op La Redoute. Op de volgende helling (Hornay) rijdt Evenepoel vervolgens nog eens de 7de beste tijd ooit. Kruip terug in uw schild man turtle.

0
tramontana 27 april 2022 om 07:37

Al dat tactisch gezwets over renners die meekonden maar niet mee sprongen, Powles die bijna in zijn wiel zat maar er niet in zat, en nog meer àls-àls-verhalen kunnen de prullenbak in. Om Remco te remonteren kregen ze 30km, geen één die kon, durfde of wilde: het maakt allemaal geen zier uit, en verandert niéts aan de echt wel grote prestatie die hij zondag leverde. Daar mag gerust wel euforisch over gedaan worden, want op die manier zien we renners niet vaak winnen.

0
Cochise 25 april 2022 om 20:16

Interessante vragen ook, prima zo’n interview, een meerwaarde tegenover 90% van de andere Remco-artikels.

Is er ook doorgevraagd waarom er niet meer naar dat Giro-gewicht wordt gestreefd? Ik begrijp waarom je voor de heuvelklassiekers gerust 3kg meer kan meezeulen als die kunnen helpen om hogere absolute vermogens te duwen op een korte tot middellange klim. Maar waarom mogen die kilo’s er niet terug af richting Vuelta? Is dat iets waar ze pas op de langere termijn naar willen toewerken, hebben ze negatieve ervaringen gehad met zijn gewichtschommelingen?

0
S'mon 25 april 2022 om 20:49

Dat leek mij ook interessant om te weten, misschien is daar vorig jaar na de Giro iets over gezegd dat wij ons niet meer herinneren.

0
Nico Dick 25 april 2022 om 21:08

Dat staat er idd niet duidelijk in, maar dat is nu net waarom zijn gewicht nu een 'stabiele' factor is. Zo wordt hij mentaal niet extra belast om een lager – en moeilijker te realiseren – gewicht na te streven. Zo heb ik het tenminste begrepen.

0
Michelangelo 25 april 2022 om 21:13

Terechte vraag Cochise.

Ik denk / ben van mening dat geforceerd naar een bepaald gewicht toewerken uiteindelijk op korte termijn succesvol kan zijn, maar op langere termijn meer afbreekt dan het oplevert. Zeker als je veel moeite moet doen om een bepaald gewicht of morfologie te bereiken.

En dan moet je zowel als Remco zijnde alsook entourage en fans ergens op het punt komen dat je keuzes gaat maken. Keuzes die het dichtst bij je natuur als renner liggen. Ook al betekent het misschien ook dat je bepaalde dromen of verwachtingen moet loslaten.

Ik denk dat de relatief dikke bovenbenen "natuurlijk" zijn voor Evenepoel. Hij is ook niet overdreven breed, maar wel gewoon geblokter als je hem vergelijkt met bijvoorbeeld Vlasov, Martinez of Vingegaard. Voordeel is misschien een iets hoger absoluut vermogen (of dezelfde vermogens met een aerodynamisch voordeel), en het nadeel zit hem misschien in het vermogen per kg. Kies je dan voor de top in je "niche", of probeer je ook de beste te worden buiten je kwaliteiten met als risico dat je minder wordt in waar je echt goed in bent.

En daar zit denk ik het dilemma met gewicht. En daar zijn ze denk ik vorig jaar na de revalidatie de mist in gegaan.

EDIT: volgens mij zegt Nico Dick precies wat ik ook bedoel….

0
Shinzawai 25 april 2022 om 21:48

Het lijkt er dan toch op dat ambities voor klassementen in de grote rondes op een lager pitje worden gezet. Daarmee sluiten ze beter aan bij Remco’s natuurlijke talent en zijn aanvallende manier van koersen. Prima keuze dus.

0
VerstandOpNul 25 april 2022 om 22:11

Ja idd, maar ik vind het toch wel zonde. DQS mist denk ik de expertise om een ronderenner van hem te maken. Ik zou nog weleens willen zien wat een ploeg als Ineos met hem klaarspeelt.. vrees alleen dat Patlef zijn goudhaantje niet kwijt wil..

0
Wheely 25 april 2022 om 22:46

Exact, en hij is nog altijd maar 22 he, laat hem eerst maar even een paar jaar koersen op zijn manier, klassiekers en ritten in grote rondes pakken. Klassementen in rondjes van een week kan ie ook wel gaan doen. Op een gegeven moment zal hij wel wat rust in zijn kop krijgen en als hij het dan zelf wil moeten ze er voor gaan. Om dat nu als ploeg al te willen lijkt me een slecht plan.

0
evelineroos 25 april 2022 om 21:51

Heftig dit.

0
Michelangelo 25 april 2022 om 21:56

@Williams,
Bedoel je mij? Dan mag je gewoon mijn naam noemen, dan kan ik je reactie melden en dan kunnen de mods hem fijn verwijderen.

0
Marcus Aurelius 25 april 2022 om 22:09

Staat toch te zwaar nog. Die uitsproken schouderpartij en brede rug, dat is nergens voor nodig in het wielrennen. Powertraining gedaan ?? Pogacar heeft dat helemaal niet. Die is gewoon slank en afgetraind. De Ronde van Frankrijk moet Remco overigens wel beter liggen dan vuelta en giro. In Italië en Spanje gaan ze steeds meer hellingen opzoeken van 15%, waarbij eigenlijk enkel sprinkhanen nog aan hun trekken komen. In het Baskenland was dit gewoon zelfs frappant. Remco leek wel een bodybuilder in vergelijking met die andere renners in de kopgroep. Als je alle kracht die je bijwint stopt in nieuwe kilo's schiet het echt niet op. Een compromis zoeken ? 62,5 kg of zo voor de vuelta zou al ietwat kunnen compenseren. Twee kg voor een renner van dat gewicht is meer dan drie procent !!! Of een wereld van verschil op topniveau in de bergen.

0
Michelangelo 25 april 2022 om 22:24

Dat is precies het punt. Pogacar heeft een andere bouw, net als bijv. Vlasov. Hij moet niet willen worden als Pogacar, want dat staat te ver af van zijn natuur.

De kunst is, voor zowel Evenepoel als mensen zoals jij, om te accepteren dat je het in basis moet doen met wat moeder natuur je heeft meegegeven. Met alle mogelijkheden en beperkingen. Als de conclusie is dat hij niet uit de voeten kan op sprinkhaanbergen of in grote rondes, moet je dan alles doen om het lijf van Pogacar te krijgen?

Ik denk dat er geen enkele klimmer is die veel powertraining doet voor het bovenlijf. Eigenlijk wil geen enkele renner (m.u.v. baansprinters) veel gewicht in de armen of schouders. Volgens mij hebben ze afgelopen jaar exact geprobeerd wat jij voorstelt, en dat is slecht uitgedraaid.

Verder heb ik die jongen laatst live gezien. Staat echt niet zwaar. Enige waar hij nog echt wat gewicht kan verliezen is het deel tussen zijn hoofd en zijn schouders ;-)

0
Gibo 26 april 2022 om 07:57

Ik volg Michelangelo wel wat betreft de keuze voor de Vuelta als tussenstap. De cols in de tour moeten hem inderdaad beter liggen gezien de percentages en de gelijkmatigheid. Maar het lijkt me een goede en logische keuze na de mediahetze in de giro vorig jaar om eerst een (goed voorbereide) vuelta/giro te rijden (bij voorkeur zonder uitspraken te doen over een eindnotering). De Giro is moeilijk te combineren met zijn voorjaar dus dan is de Vuelta een logische keuze.
Volgend jaar verwacht ik eenzelfde programma in het voorjaar met daarna een opbouw richting de tour.

0
Romāns Vainšteins 25 april 2022 om 22:27

Ik heb best vertrouwen in het project vuelta maar zou een piste ronde van Frankrijk vd ervaring en misschien een ritzege en daarna volle focus op het WK en Lombardije mooier vinden eigenlijk. Als je zo Luik wint kan je die koersen ook winnen.

Die preferentie gemeld hebbende verdient team REVKET na deze eclatante zege wel het type vertrouwen dat we normaliter ook Roodhoofden, Zeemannen, Brailsfords en Gianettes toekennen. Het blijft een goudhaantje waar je veel mee kan, zeker als ie het zelf ook wil.

0
Tom Bidon 25 april 2022 om 22:52

In feite ligt dat parcours in de Vuelta hem echt niet. Elke beslissende rit – op twee ritten in het Baskenland na in de eerste week – eindigt op een top. Evenepoel is echt op z'n best op golvend terrein tot middengebergte, waar de klimmers hun knechten al grotendeels kwijt zijn. Getuige LBL en die ronde van Polen, waar hij Fuglsang, Yates en co. absoluut aan gort reed. Op dat vlak ligt de Tour hem echt beter, met minder muren en die golvende slottijdrit naar Rocamadour. Maar goed, eerst eens een grote ronde met een deftige basis op niveau uitrijden.

0
vevie 25 april 2022 om 23:09

Ik zie hem ook nog wel wat doen in de Vuelta, wellicht zelfs een etappe winnen. Maar top 5 rijden, of meer, zie ik niet gebeuren. De Vuelta heeft bijna elk jaar een AK-deelnemersveld die weinig onder doet voor de Tour. Ik zeg nadrukkelijk AK-deelnemersveld omdat het qua sprinters en andere toppers wel minder bezet is. Er staan dan echter absolute toppers in het rondewerk als Pogacar, Roglic, Mas, Lopez, Carapaz, wellicht Bernal, een van de Yates boys en sterke Bora en Bahrein mannen aan de start. Dat, en idd het parkoers gaan hem nekken. De Tour laat idd veel beter bij zijn profiel, daarna de Giro en daarna de Vuelta, denk ik. De Tour is minder steil gedoe en meer allround. De Giro heeft lange en steile beklimmingen en de Vuelta heeft ook steil gedoe, muurtjes en vaak lang klimwerk. Het zou mij verbazen als het meer dan een lage top 10 plek wordt, als het al een top 10 plek wordt.

0
djerkson 25 april 2022 om 23:26

Ik begrijp ook geen snars van dat Vuelta-verhaal, tenzij het om een copy-paste van Pogacar’s rondecarrière gaat? Een beetje testen in de relatieve rondeluwte, meer kan ik er echt niet uit opmaken.

0
Michelangelo 25 april 2022 om 23:34

Buiten de tdf is de media aandacht al gigantisch voor deze knaap. En in de tdf is dat x100.
Je hebt dan natuurlijk de kans om voor het oog van de hele wereld iets moois neer te zetten. Staat tegenover dat het afbreukrisico ook heel erg groot is.

En dan denk ik dat je zo’n jonge renner daar nu niet aan moet blootstellen als je niet zeker genoeg bent dat het goed gaat. Vuelta is dan een prima tussenstap. Niet parcours-wise maar wel om het afbreukrisico te beheersen.

0
Baroudeur Baroudeur 25 april 2022 om 23:59

De Ronde van het Baskenland heeft uitgewezen dat het niet zo dramatisch was op die steile puisten. Niet vergeten dat er in de komende Vuelta ook 60 km tegen de klok moet gereden worden. Zomaar beweren dat hij niets heeft te zoeken in grote rondes is gewoon nonsens, zeker na gisteren. Frappant dat er ook weer toegespitst wordt op wat hij nog niet gewonnen heeft.

0
Kopinkas 26 april 2022 om 07:56

@Baroudeur
Je vergeet erbij te zeggen dat haast de helft van deze 60km een ploegentijdrit is. Wil wel eens zien of Evenepoel daarbij zijn ploeggenoten niet te vroeg opblaast…
Die vlakke individuele tijdrit moet hem wel liggen, tegenover de springveren…

0
Baroudeur Baroudeur 26 april 2022 om 16:05

Ik denk wel dat Qst een prima tijdrijdersploeg aan de start kan krijgen.

0
Gelei 25 april 2022 om 23:34

60kg in combinatie met het herstel van de crash en de haast om klaar te zijn voor de Giro; dát is verkeerd uitgedraaid.

Kan best dat ze na de Vuelta concluderen dan 62kg nog te veel is en dat 60kg met meer maturiteit, tijd en begeleiding perfect kan zonder de neveneffecten van de Giro 2021.

0
Gunther Leonhardt 26 april 2022 om 09:14

Ik vermoed dat het management lessen heeft getrokken en de verwachtingen zal proberen te temperen voor de Vuelta. Als hij natuurlijk de Ronde van Noorwegen (opmerkelijk zwaar dit jaar) en de Ronde van Zwitserland zou winnen, dan is er geen houden meer aan in het wielergekke België. Ik mag er al helemaal niet aan denken dat hij in de nationale kleuren naar de Vuelta zou gaan.

0
Kopinkas 26 april 2022 om 09:26

@Gunther
De enige keren dat hij tijdens de Vuelta nationale kleuren kan aantrekken, zou in het tijdrijden zijn – al moet hij dan voorbij WVA.
De wegrit op een vlak parcours in Middelkerke is gesneden koek voor Merlier, De Lie en co…

0
Gunther Leonhardt 26 april 2022 om 09:42

@Kopinkas: Dat klopt. Het parcours is niet op zijn maat, maar dat was het ook niet tijdens het BK in Gent en als zijn vluchtmakkers hadden meegewerkt, was hij er dichtbij geweest.

0
Romāns Vainšteins 26 april 2022 om 09:55

Hij zal het sowieso proberen, dikke kans dat er wederom 15 te laf zijn om het gat dicht te rijden, ik denk dat hij het wel een leuke trui vindt om aankomend jaar de titel in Luik te verdedigen.

0
Wheely 26 april 2022 om 10:20

Volgend jaar in Luik rijdt hij rond in de regenboogtrui.

0
Limal 26 april 2022 om 10:04

Aantal reacties hier onder een random Evenepoel artikel (tot 26/04, 9:53)

Bc: Wheely
10: Michelangelo
8:
7:
6:
5: RV
4: Kopinkas
3: Alfons, Cochise, Gibo, KimJungPoels, VDB44
2: Baroudeur, Bellevue, djerkson, Gunther Leonhardt, Limal, Marik
1: Delson, Etika, Gelei, Maillot à Pois, Marcus Aurelius, Merlinappa, Nico Dick, S'Mon, Shinzawai, Tom Bidon, vevie, VerstandOpNul, Ward

0
Romāns Vainšteins 26 april 2022 om 10:10

Heb tenminste de ballen dat er eentje over zijn kansen op de Belgische driekleur ging!

0
Kopinkas 26 april 2022 om 10:34

‘t Is dan ook een stuk over gewicht (in de schaal werpen) ;-)
Overigens: het gaan turven van reacties is an sich toch makkelijk x (mag iedereen zelf bepalen) reacties waard, het getuigt alvast van een wat ongezonde fixatie.
Stel je een etentje voor waarbij één van de genodigden ongemerkt streepjes zet iedere keer iemand het woord neemt? en op het einde van de avond triomfantelijk de resultaten bekend maakt. Gaat die nog vaak uitgenodigd worden, of gaan anderen er nog graag mee in discussie gaan, vraag ik me dan af.
Als ik op dit forum zelf al cijfermateriaal presenteer, dan gaat dat eerder over pakweg het aantal topdrie-noteringen dat Sean Kelly in Parijs-Nice etappes liet noteren, of het aantal kilometer dat Nick Nuyens in de aanval reed in een monument, en zo wil ik het ook blijven doen…
Is dit nu een +1 in jouw optiek? Of net een -1? ;-)

0
Limal 26 april 2022 om 10:46

Ik heb de ballen niet om je een +1 of een -1 te geven, Kopinkas, want je gewichtige reactie kwam pas nà 9:53 en regels zijn regels! ;-)

Maar statistiekjes zijn wel mijn ding en ik heb niet veel te doen in ziekteverlof. Deze morgen ook al een klein grafiekje gemaakt bij één van de forumspelletjes: https://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/megaflits-world-tour-manager-2022/page/8 (onderaan)

0
Michelangelo 26 april 2022 om 11:50

@Limal,
Statistiekjes als in simpel tellen en streepjes turven is jouw ding. Statistiek als in duiden van al deze gegevens duidelijk een heel stuk minder.

Als je wat verder kijkt dan de streepjes, dan zie je dat een deel van de streepjes gezet kan worden na een inhoudelijke bijdrage, en een ander deel van de streepjes off-topic is maar vooral gaat over veroordelen van de mening van een ander zonder een andere argumentatie dan “jij en je mening staan me niet aan”.

Geeft verder niet hoor… (en je kunt nu weer een extra streepje zetten, in dit geval voor mij bij de laatste categorie).

Veel beterschap gewenst, ook met je ziekte ;-)

0
djerkson 26 april 2022 om 14:18

Een geluk dat we hem hebben, waar zouden we het anders oneens over moeten zijn. Vdb-figuur van deze tijd :-)

0
Wheely 26 april 2022 om 14:38

Fijn dat ik de statistieken heb gehaald, al voel ik me wel een soort nietszeggend Movistar zo in de middenmoot.

0
Limal 26 april 2022 om 15:02

Jouw to-the-point bijdragen die vaak polemiek omzetten in humor zijn nooit middenmoot, Wheely. Ik heb je ranking dan ook aangepast naar 'buiten categorie'. Mij doen lachen op een dag dat ik vol pijnstillers thuiszit na een knullig ongevalletje is dat meer dan waard :-)

0
11 na 11 26 april 2022 om 15:27

edit wf: niet doen

0
Klein Verzet 26 april 2022 om 10:40

Die van mijn tante ook. Als ik op dezelfde BMI als Evenepoel wil komen, moet ik 8kg aankomen.

0
evelineroos 26 april 2022 om 16:28

Voor al jullie fans.

Extra aflevering van Extra Time Koers: Remco Evenepoel is woensdag te gast om 21:55.

Laat je overigens niet foppen door het aanvangstijdstip. Programma’s op de Belg starten standaard een kwartier te laat.

0
Michelangelo 26 april 2022 om 20:48

Had ik al min of meer aangekondigd. Opportunisme ten top.

Normaal gesproken boeit de oudste klassieker niemand bij Sporza. Na de kasseienkoersen houdt voor de Vlamingen aldaar het wielrennen op. Maar nu er wat te juichen valt gaan ze ineens wel een aflevering maken. Waarschijnlijk met een aantal kwijlende mannen aan tafel, en Remco die een week niet kan fietsen door al die veren die hij daar in zijn anus geduwd krijgt.

Wel benieuwd naar het verhaal. Beide beentjes op de grond, ook als hij wordt opgehemeld? Of gaat hij mee in de verheerlijking van zijn eigen persoon? En hoe objectief kunnen de analisten aan tafel blijven kijken naar de prestaties, of worden het fanboys met een microfoon?

Ik zet de TV in ieder geval aan morgen (ook al ben ik geen fan).
En ga er niet vanuit dat het een kwartier te laat start. Heel soms zijn ze op tijd, en dan mis je de start van het programma, vaak met een leuke ja/nee sessie.

0
Gebruikersnaam 26 april 2022 om 23:18
Quote:
Had ik al min of meer aangekondigd. Opportunisme ten top.

Ik kies ervoor om de tweede zin te interpreteren als reactie op de eerste, in een zeldzaam moment van zelfreflectie.

0
evelineroos 26 april 2022 om 23:40

Ik verwacht sowieso een kwijlende Dirk de Wolf, die ook gaat zeggen dat Remco in de toekomst de Ronde kan winnen. Wat natuurlijk de grootste flauwekul is.

0
Romāns Vainšteins 26 april 2022 om 23:44

Waarom zou je in vredesnaam je beentjes op de grond houden wanneer je als 22jarige bij je debuut Luik wint? En hoe stom moet je zijn om met ook plek 2 en 3 voor de grote verrassing en ideale schoonzoon geen extra uitzending te maken? Qua opportunisme zal het niet in de buurt komen van de nationale hersenvraat tijdens die Max shit.

0
Kelder is de Man 27 april 2022 om 00:00

Doe normaal Miche. De jongen heeft Luik gewonnen. Logisch dat hij wordt uitgenodigd.

0
Michelangelo 27 april 2022 om 00:09

@Romans,
De beentjes van de grond en gaan zweven betekent dat je met een gigantische dreun terug op aarde kunt komen. Verder vind ik nuchterheid een fijnere eigenschap dan dikkenekkengedrag. En dikkenekkengedrag gaat je uiteindelijk ook niet helpen als renner tussen de collega’s. Dat weet je zelf overigens ook wel, maar een beetje dwars doen is wel aan jou besteed. Als ik dikkenekkengedrag geweldig zou vinden, dan zou jij bescheidenheid prediken. Het ligt er inmiddels zo dik bovenop…

Ik snap heel goed dat ze nu een uitzending maken van Extra Time koers, na een Belgisch podium. Maar dat zouden ze eigenlijk standaard moeten doen na La Doyenne, omdat dit ook gewoon een monument is en uiteindelijk de afsluiting van het klassieke voorjaar. De klassieke rekening wordt gemaakt na LBL, en niet al na PR. Het feit dat dit eigenlijk niet in de planning stond typeert de Vlaamse blik op de koers, waar enkel de kasseienwedstrijden lijken te tellen.

Nu lijken ze vooral mee te willen surfen op de populariteit van Evenepoel…

0
Romāns Vainšteins 27 april 2022 om 06:42

Iets van dikkenekkengedrag kan prima werken tussen collega’s hoor. Het zijn potverdorie geen f*cking robots bij de koffieautomaat en ook onder wielrenners zitten er tussen die net iets meer opvallen. Genoeg renners zal het ook geen moer doen hoe revketje zich naast de fiets etaleert net zoals veel collega’s bij de koffieautomaat denken ‘jaja, daar gaat Henkie weer, het zal wel’. Persoonlijk had ik als collega minder met de druiloor die maar niet kon houden met zijn zeikerige genuil over Henkie dan Henkie Diknek zelf met weer een stoer verhaal over zijn gewonnen dronedarts (bestaat echt) wedstrijd.

Maar ja, voor een blobparticuul is er weinig buiten een blob.

0
Roeleboelie 26 april 2022 om 17:43

Waar de koers met evenepoel interessanter is geworden omdat er altijd wel wat gebeurd, in de koers of op de fora , is het volgen van wielerflits ook een stuk leuker door de inbreng van Michelangelo . En ja, ik deel zijn mening dan ook regelmatig … ga zo door man!

0
bellevue 26 april 2022 om 22:47

Woods-Vlasov-Teuns gingen vol na de werken van Haig, Poels, Mohoric, Landa, Mas en Verona
https://youtu.be/SkH17G4NPXk?t=1670

tevergeefs…

0
Michelangelo 26 april 2022 om 23:59

Mooi inderdaad om nog terug te zien Bellevue. En nog eens te bekijken na alle discussies en analyses hierboven.

Hier kan vriend Baroudeur bijv. mooi terug zien dat het tempo omhoog op de Redoute echt niet super hoog lag. Snelste beklimming volgens mij gereden door Armirail, de klimtijden op Strava lagen zo’n 40 seconden van de KOM van Leemreize af (4.09 vs 4.45 van Evenepoel op een klim van slechts 4 minuten is dat echt wel veel)…

Perfecte situatie dus voor Evenepoel daar bovenop de Redoute: vooraan in de groep, niet getest en geforceerd op de steile gedeeltes, en helemaal “fris” met de moker kunnen zwaaien op de uitloper. Precies op het terrein waar hij iedereen pijn kan doen (zie o.a. Baskenland). Les 1 is dan om meteen in het wiel te zitten en hem geen 2 meter te geven.

Maar doordat het peloton nog groot was zaten er veel goede renners te ver om meteen mee te kunnen, en er zaten nog mensen tussen die wel het gematigde tempo op de Redoute aan konden maar niet de capaciteiten om Evenepoel te volgen. Dan nog een beetje hulp van de motor (ook mooi in beeld) en hij is weg richting Luik.

Als er flink was gekoerst op de Redoute zou iemand als Powless daar denk ik niet meer zitten, net als Vansevenant en zo kun je er nog wel 10 aanwijzen. Dan had hij daar types als Vlasov, Teuns of Martinez aan zijn wiel gehad (of die zouden er misschien zelfs voor rijden als ze koers gemaakt hadden op de Redoute). En zou waarschijnlijk ook de sloophamer van Evenepoel een kleiner hamertje geweest zijn.

Hoe dan ook: uiteindelijk telt ALS niet. Benieuwd naar zijn verhaal in Extra Time koers…

0
bellevue 27 april 2022 om 08:21

TLDR
<input_response>
Ach, dit artikel is ooit ook nog op WF verschenen: https://www.wielerflits.nl/nieuws/adrie-van-der-poel-mathieu-kan-op-den-duur-wereldkampioen-in-vier-disciplines-zijn/

VdP Sr. (volgens jou de nuchterheid zelve) die al op zoek ging naar een viérde discipline om wereldkampioen in te worden met het WK tijdrijden. Ondertussen is Junior nog steeds enkel maar wereldkampioen veldrijden geweest.

Nooit ook maar enige analyse van jou over gelezen?

Laat supporters en entourage toch dromen over wat ze willen i.p.v. steeds maar weer te zeggen wat het hele gevolg van nu net deze ene renner precies moet zeggen of doen.

0
Baroudeur Baroudeur 27 april 2022 om 11:35

Turtleke, ik kies mijn vrienden liever zelf!

0
Kopinkas 27 april 2022 om 10:04

Nou moe. Hier nog eens komen kijken, en de statistieken van verschillende respondenten zijn weer gevoelig opgekrikt.
Het mag duidelijk zijn: RE zet iets in beweging.
Remco’s Rollercoaster Ride.
En zeggen dat die dubbele wereldtitel bij de junioren (lees het verhaal over de wegrit er nog maar eens op na) nog maar goed drie-en-half jaar geleden is.
Over drie-en-half jaar eens een tussenbilan opmaken bij Evenepoel’s erelijst, en ons al die tijd onthouden van commentaar, zou dat eens niet wat zijn?

0
Gunther Leonhardt 27 april 2022 om 10:25

Goed idee. Ik onthou mij van commentaar tot 27/10/2025. Uiteindelijk leidt dit allemaal nergens toe. Ik ga zelf wel fietsen.

0
Baroudeur Baroudeur 27 april 2022 om 13:46

Dan was hij daarbij nog ongeveer een half jaar uit na zijn val, anders stond er nog veel meer op zijn palmares.

0
Klein Verzet 27 april 2022 om 12:10

Nou vooruit, nog een opmerking dan. Voor de persoonlijkheidsontwikkeling is het beter als Evenepoel geen hele grote prijzen wint, vergelijkbaar met de carrière van de opa van MvdP, want aimabele mensen zijn nou eenmaal meestal geen (veel) winnaars. Of zou het andersom zijn? En volgt ’t een uit ’t ander? Laat ik ’t zo stellen. De mens floreert niet als de blik op de eigen navel gevestigd blijft.

0
Dave Dubbeldammer 27 april 2022 om 15:06

Michel den Engel, ben je al afgekoeld, jongeuh? Lees je eigen geblaat nog eens na; misschien kan je er nu een streep onder trekken? Het is echt gewoon belachelijk hoe jij hier ganse dagen op het forum REV zit af te zeiken. Als hij teveel wordt opgehemeld naar jouw mening, laat dat dan gewoon passeren, jong! Exact hetzelfde advies zou ik aan mijn zoontje van 10 jaar geven. Die snapt dat dan wel na enkele keren.

On topic: straf nummer van REV. Op dat moment kon niemand volgen. Jammer dat Pogi er niet was, ik denk dat ze met z’n tweeën weg waren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone