Lilian Calmejane vervangt met corona besmette Clément Champoussin in Tour des Alpes Maritimes
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 17 februari 2022 om 17:55

Lilian Calmejane vervangt met corona besmette Clément Champoussin in Tour des Alpes Maritimes

Update AG2R Citroën moet het vanaf vrijdag in de Tour des Alpes Maritimes et du Var doen zonder Clément Champoussin. De 23-jarige Franse klimmer, ritwinnaar in de voorbije Vuelta a España, is besmet met het coronavirus.

Champoussin heeft geen last van symptomen, maar moet volgens de richtlijnen wel in isolatie en kan niet starten in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. De Fransman was een belangrijke pion binnen de selectie van AG2R Citroën. Champoussin reed eerder deze maand al een sterke Ster van Bessèges. Hij eindigde in drie (van de vijf) etappes bij de eerste tien en werd elfde in de afsluitende tijdrit.

Dorian Godon, Mikaël Cherel, Nans Peters, Damien Touzé, Andrea Vendrame en Lary Warbasse staan nog wel gewoon op de planning voor de driedaagse rittenkoers in Frankrijk. AG2R Citroën zal later vandaag de vervanger van Champoussin bekendmaken.


Update 17:55 uur

Champoussin zal bij AG2R Citroën vervangen worden door Lilian Calmejane. Ondertussen werd ook bekend dat Groupama-FDJ eveneens te maken heeft met coronagevallen voorafgaande aan de Tour des Alpes Maritimes et du Var. Het gaat om Bruno Armirail en Sébastien Reichenbach, meldt de ploeg op haar sociale media. Er is slechts één vervanger voor de twee renners: de 20-jarige Brit Lewis Askey.

 
4 Reacties
Sorteer op:
17 februari 2022
Tijd voor een centraal corona nieuwsbericht dat constant wordt geupdatet?
17 februari 2022
Waaaaaaat?!? Toch niet Clement?!
17 februari 2022
Diep en diep triest.
17 februari 2022
Vals positief dus. Gaan ze nog steeds door met die flauwekul?

Reacties zijn gesloten.