Clásica de Almería hoopt stap naar de WorldTour te maken

dinsdag 4 juni 2019 om 17:36
Clásica de Almería hoopt stap naar de WorldTour te maken

foto: Cor Vos

Als het aan koersdirecteur José Manuel Muñoz ligt, maakt de Clásica de Almería vanaf 2020 onderdeel uit van de WorldTour. De Spanjaard heeft aan Ciclo21 laten weten inmiddels de benodigde documentatie te hebben ingeleverd bij de UCI. Het is nu aan de internationale wielerunie om een beslissing te nemen.

De Clásica de Almería is pas sinds 2018 een 1.HC-wedstrijd, maar Muñoz wil graag de stap maken naar de WorldTour. Mocht de UCI groen licht geven, dan zal de Spaanse eendagswedstrijd vanaf komend seizoen onderdeel uitmaken van de UCI Classics Series, een klassement van de twintig grootste eendagskoersen.

Dit jaar ging de overwinning naar een Duitser. Pascal Ackermann wist in finishplaats Roquetas de Mar zijn landgenoot Marcel Kittel en de Sloveen Luka Mezgec te vloeren. De Clásica de Almeria – die werd verreden op zondag 17 februari – wist dit jaar nog zes WorldTour-ploegen te verleiden tot deelname.

Dit artikel delen:

13 Reacties

hartstikkebedankt 4 juni 2019 om 18:23

Ik zie daar liever een andere koers voor in de Worldtour en dan in ieder geval geen Vlaamse voorjaarskoers.

Mijn suggesties:
– 1 van de 2 Italiaanse voorjaarskoersen (Laigueglia of Industria), gezien de plek op de kalender wordt dat dan voor veel ploegen ook een serieuze optie. Alleen deze koersen hebben tot op heden bij lange niet de status
– Misschien dan liever 1 van de Italiaanse najaarskoersen. Ik denk dan aan Milaan-Turijn of Emilia gezien de status van deze koersen de meest logische, evt. Tre Valli
– Parijs-Tours, mooie koers in het najaar
– Eventueel de Japan Cup om het allemaal iets internationaler te maken.

Wat vinden jullie?

0
Timothy12 4 juni 2019 om 18:37

Al deze suggesties zijn inderdaad al veel beter dan deze nietszeggende koers…

0
thorsen 4 juni 2019 om 18:54

Die Italiaanse najaars koersen zijn echt prachtig, helaas zijn er al een aantal gesneuveld

0
Titaantje 4 juni 2019 om 19:04

Parijs-Tour was al WT en na het toevoegen van al die kleine klassiekersin Belgie is het des te belachelijker dat PT dat niet meer is.

0
Hugo Koblet 4 juni 2019 om 21:10

Deze koers toevoegen maakt de WorldTour toch niet aantrekkelijker, wat dat betreft een beetje hetzelfde verhaal als de driedaagse De Panne. Parijs-Tours is een mooi alternatief mits op een andere dag dan de dag na Lombardije. De Japan Cup als aanvulling van de WorldTour kalender geeft het Aziatisch blok met de Tour of Guangxi wat meer cachet. Misschien voor de Europese volger minder interessant maar om de sport te laten groeien zeker een goede optie!

0
wimpy 4 juni 2019 om 18:43

Als Spanje dan terug een WT-koers wilt verkies ik dan Mallorca (prachtig eiland om te fietsen). Misschien kunnen ze het dan weer in een ronde doen zoals vroeger en kunnen de renners kiezen tussen de TDU en challenge Mallorca in het nog prille voorjaar.

0
Marszzz 4 juni 2019 om 19:45

Dat zes worldtourploegen langs wilden komen zegt genoeg over de potentie van deze koers.

Zet dan liever een eendagskoers neer bijvoorbeeld in juli. Leuk voor renners die geen trek hebben in de Tour. En dan liefst in midden/oost-europa of scandinavië.

0
Covadonga 4 juni 2019 om 19:47

Een eendaagse koers in Spanje toevoegen aan de WT misstaat zeker niet. Of dat dan Almeria moet zijn, valt te bezien. Het fietseiland Mallorca is meer dan waarschijnlijk een betere keuze, voorafgaand aan of volgend op de Mallorca 312 bijvoorbeeld

0
Duh 4 juni 2019 om 22:01

Jongens, het is niet aan een land, (“Als Spanje dan terug een WT-koers wilt”) de UCI, of ons wielervolgers of een koers WT wordt. Als de organisatie van de koers de zaken op orde heeft en een degelijk plan indient bij de UCI met de benodigde centen, dan hebben ze een meer dan goede kans dat het gehonoreerd wordt. Maar de meeste organisatoren houden nauwelijks hun broek op. Petje af voor Almeria als ze dit lukt, zoveel sprinterskoersen zijn er niet in de WT, en ook niet in deze regio, dus wat mij betreft een mooie aanvulling als het lukt. WT ploegen en topsprinters komen dan vanzelf wel.

0
jo geijsel 4 juni 2019 om 22:44

Tom is slim genoeg om zelf een en ander verwoorden. Dat hij dit niet doet, is slim

0
Jan 5 juni 2019 om 07:20

Huh??

0
Wheely 5 juni 2019 om 08:40

Ja, als hij in Almere wil gaan wonen moet hij dat lekker zelf weten.

0
Huubi 7 juni 2019 om 12:12

PT in de WT, daar is elke wielerliefhebber het mee eens. Dan idd Emilia. Dit, mêh

0

Headlines

Populair

Materiaalzone