Ciccone verliest de gele trui: “Ik zat op de limiet toen Alaphilippe aanviel”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 juli 2019 om 18:39

Ciccone verliest de gele trui: “Ik zat op de limiet toen Alaphilippe aanviel”

Giulio Ciccone verloor zaterdag na twee dagen de gele trui aan Julian Alaphilippe. “We hebben er alles aan gedaan”, is de Italiaan realistisch na afloop. “Het is eerlijk dat Alaphilippe de gele trui weer in zijn bezit heeft. Ik zat op de limiet toen hij aanviel en heb de hele dag aangeklampt.”

“Ik ben tevreden met mijn conditie. Om in een etappe als deze vooraan te rijden, betekent dat ik het goed doe. Ik ben erg tevreden met de manier waarop ik in deze situatie gehandeld hebt”, aldus Ciccone. “Daarnaast wil ik ook nog mijn teamgenoten bedanken.”

De klimmer van Trek-Segafredo is weliswaar zijn gele trui kwijt, maar zijn Tour zit er nog niet op. Ciccone hoopt nog op een kans om de gele trui terug te veroveren. “Het is heel bijzonder als je de kans krijgt om de gele trui twee dagen te dragen. We gaan in de komende etappes zien wat er gaat gebeuren, maar misschien komt er nog een kans om te verrassen”, eindigt de Italiaan.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2019 18:43
Mooie wisselingen van de wacht zo op deze manier. Zou Ineos hierop anticiperen door renners uit andere ploegen ook een deel van de buit te gunnen ?
13 juli 2019 19:07
Die tijdrit komt niets te vroeg voor Ineos.

Reacties zijn gesloten.