Ciccone na eerste zege voor Trek: “Wat een fantastische dag!”

zondag 24 februari 2019 om 07:45
Ciccone na eerste zege voor Trek: “Wat een fantastische dag!”

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone heeft niet lang moeten wachten op zijn eerste overwinning voor Trek-Segafredo. De 24-jarige Italiaan wist in de tweede etappe van de Tour du Haut Var naar de zege te snellen, voor wereldtoppers Thibaut Pinot en Romain Bardet. “Wat een fantastische dag!”, was de eerste reactie van de klimmer.


Ciccone was op de Col de Mons de snelste renner van een elitegroepje. “Deze etappe was echt op mijn lijf geschreven”, aldus de Italiaan. “Ik wilde het fantastische werk van mijn ploeggenoten afronden. Vrijdag kwamen we al dichtbij, maar toen zagen we een grandioze Vanmarcke. We waren vandaag (zaterdag, red.) echter de hoofdrolspelers.”

Ploegleider Grégory Rast – die vorig jaar stopte als profwielrenner – zag een hele sterke Ciccone. “Hij was vandaag echt geweldig. Vooruit, het is niet de grootste wedstrijd. Maar er wordt wel volop gekoerst, en als je naar het podium kijkt… Dat is bijna een podium van de Tour de France.”

Gevreesde Mont Faron
“Giulio kreeg ongelofelijk veel steun van Fabio Felline en Jarlinson Pantano. Zij hebben echt geweldig werk geleverd, net als de rest van de ploeg”, gaat de Zwitser verder. “We proberen zondag de leiderstrui te verdedigen.” De slotetappe van de Tour du Haut Var eindigt op de flanken van de gevreesde Mont Faron.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.