Ciccone in het geel: “Nog niet helemaal doorgedrongen”

donderdag 11 juli 2019 om 19:12
Ciccone in het geel: “Nog niet helemaal doorgedrongen”

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone was even teleurgesteld na zijn tweede plaats op La Planche des Belles Filles, maar al snel kwam er een glimlach op het gezicht van de Italiaan. De renner van Trek-Segafredo wist namelijk de gele trui te veroveren van Julian Alaphilippe. “Het is nog niet helemaal doorgedrongen”, aldus de beloftevolle klimmer.

Ciccone hoopte een dubbelslag te slaan op de steile stroken van La Planche des Belles Filles, maar de 24-jarige aanvaller moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Dylan Teuns. “Ik ging in de eerste plaats voor de ritzege. Ik was vooral boos dat ik tweede werd, maar toen kwam de verlossing.”

Geletruidrager Alaphilippe kwam namelijk enkele seconden te laat binnen, waardoor Ciccone de nieuwe leider is in de Ronde van Frankrijk. “Ik hoop dat ik de trui nog een tijdje kan behouden”, aldus de Italiaan. “We hebben gelukkig een sterke ploeg. Maar zelfs de vlakke etappes in de Tour zijn zwaar.”

“Dit is echt een geweldige ervaring”
Ciccone heeft in het klassement een voorsprong van zes seconden op Alaphilippe, terwijl Teuns volgt op iets meer dan een halve minuut. “Mijn hoofddoel was de Giro d’Italia, maar ik ben naar de Tour gegaan om ervaring op te doen. Dit is echt een geweldig moment”, zo besluit de nieuwe leider.

Dit artikel delen:

7 Reacties

peterwinnen 11 juli 2019 om 19:18

Leuke renner.

peterwinnen 11 juli 2019 om 19:19

En ik heb enorm toegelaten in de tourpool dankzij hem

PatrickJ 11 juli 2019 om 19:21

Zal Ciccone zich de komende week vooral gaan richten op het verdedigen van zn gele trui of zal ie ook in de aanval gaan (oa as zaterdag) en in navolging op de Giro ook weer een doel maken van de bolletjestrui?

flitsvolger 11 juli 2019 om 19:27

Gaat hij binnen een paar jaar voor een klassement in een grote ronde? Want hij zegt dat hij nu in de Tour is om te leren en ervaring op te doen. Of is hij een té pure klimmer om klassementsrenner te worden (dus te slecht in tijdritten en/of in vlakke ritten vooraan eindigen)?

koos1 11 juli 2019 om 19:30

Als hij deze vorm kan vasthouden zie ik hem wel vol voor de bollentrui gaan en als hij zoals in de Giro blijft rijden maakt hij daar dan best een grote kans op.

Romāns Vainšteins 11 juli 2019 om 20:05

Ik zie in Ciccone geen AK-renner doch kan hij het altijd eens proberen in zijn eigen ronde natuurlijk

assen 11 juli 2019 om 20:13

Fantastisch :-)

Headlines

Materiaalzone

Populair