Ciccone had geen beste benen, Martin was te ontspannen

woensdag 19 mei 2021 om 20:41
Ciccone had geen beste benen, Martin was te ontspannen

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone ging als de nummer vier van de Giro d’Italia de eerste rustdag in, maar in de elfde etappe over de onverharde wegen van Toscane moest de Italiaanse renner terrein prijsgeven op de tegenstand. Hij staat nu achtste op bijna tweeënhalve minuut van het roze.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Het was een slechte dag en dat kan jammer genoeg gebeuren in een grote ronde, vooral als je na de rustdag weer begint met zo’n uitdagende etappe”, zei Ciccone na afloop van de etappe naar Montalcino, waarin hij als negentiende over de aankomststreep kwam. “Helaas was mijn gevoel tegengesteld aan de gevoelens die ik tot nu toe had.”

“Tot aan de laatste vijf kilometer kon ik mezelf goed verdedigen, mede dankzij het werk van mijn ploeggenoten die me de hele tijd vooraan hielden. Maar mijn benen waren niet zo briljant als de afgelopen dagen. Vandaag moest ik inleveren, maar ik weet dat de vorm er is en dat die goed is. Ik moet deze bladzijde omslaan en rustig vertrouwen houden voor de volgende etappes.”


Martin: ‘Iets te ontspannen’

Met Daniel Martin op de achtste plaats in het klassement was Israel Start-Up Nation vastbesloten om zijn kopman zo goed mogelijk bij te staan in de etappe over de onverharde wegen. Het gravel in Toscane is echter niet zijn favoriete ondergrond en toen INEOS Grenadiers op de eerste sector doortrok, moest de Israëlische ploeg alle zeilen bijzetten om de schade te beperken.

Na de etappe zei Martin dat de ploeg het agressieve koersgedrag op de eerste gravelstrook niet had verwacht. “Eigenlijk was ik iets te ontspannen. Iedereen vocht voor zijn positie. Ik kreeg een paar duwtjes en verloor even mijn concentratie. Mijn ploeggenoten deden geweldig werk door me naar het tweede peloton terug te brengen. Van daaruit dichtten we bijna het gat naar voren.”

Het mocht niet zo zijn voor Martin en zijn ploeg. Het bleek onmogelijk om het gat naar de andere klassementsrenners onder controle te houden en uiteindelijk verloor de Ierse kopman zes minuten op het roze en zo’n vier minuten op de andere klassementsrenners. De komende dagen richt de ploeg zich op etappezeges met Martin en sprinter Davide Cimolai.

Dit artikel delen:

10 Reacties

JdS 19 mei 2021 om 20:52

Wat een slap verhaal van Daniel Martin. Ik was “iets te ontspannen”. Wel een verkapte manier om te zeggen dat hij heeft zitten slapen bij aanvang van de 1e dirt sectie. Het is altijd wat met die gast in een grote ronde. 34 jaar en weet nog niet dat hij op moet letten.

reusjen 19 mei 2021 om 21:03

Hij zegt letterlijk dat hij te ontspannen was en niet had verwacht dat het daar zou gebeuren. En dan verwijt jij hem dat hij niet gewoon zegt dat hij heeft zitten slapen. Wat een uitdrukking is voor niet opletten. Eigenlijk precies hetzelfde als Martin zegt dus.

rennerske 19 mei 2021 om 21:21

@reusjen: scherp

Romāns Vainšteins 19 mei 2021 om 21:34

Voor mij toch verhalen die pleitten voor het standaard opnemen meer van gravel/keien etappes maar ook andere uitdagende ritten met een eendaags karakter in grote rondes. Het geeft een ronde zoveel meer cachet en het is dan aan de heren kanshebbers om dit te ondervangen.

Fast Freddy 19 mei 2021 om 23:00

Is veldrijden niks voor jou?

Rufusvb 20 mei 2021 om 01:43

Helemaal mee eens!

Romāns Vainšteins 20 mei 2021 om 07:35

Nee. Veldrijden is niet iets voor mij en dat heeft met name met de rondjes te maken en dat de wegen niet breed genoeg zijn voor team tactiek. Ik wil gewoon wegwielrennen met het accent op asfalt maar inclusief uitdagende passages waar verschillen gemaakt kunnen worden.

stalle 20 mei 2021 om 08:03

En een F1 race in de bossen later doorgaan.
Ze moeten zich maar aanpassen.

boehoe 19 mei 2021 om 21:57

Ik was te ontspannen om überhaupt wielrenner te worden.

Titaantje 19 mei 2021 om 22:04

Tom Dumoulins sluitspier ontspant teveel om bergritten te doorstaan.

Headlines

Materiaalzone