Cian Uijtdebroeks loopt geen serieuze blessures op bij val in Coppi e Bartali

zondag 27 maart 2022 om 09:53
Cian Uijtdebroeks loopt geen serieuze blessures op bij val in Coppi e Bartali

Uijtdebroeks in BORA-tenue - foto: Cor Vos

Cian Uijtdebroeks leek op weg naar een top 10-klassering in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, maar de jonge Belg van BORA-hansgrohe kwam in de slotrit van de Italiaanse ronde lelijk ten val en moest daardoor in de remmen knijpen. De schade bij de 19-jarige Uijtdebroeks valt echter mee.

Uijtdebroeks maakte een uitstekende indruk in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en stond voor aanvang van de slotetappe zevende in het algemeen klassement. In de slotrit van Casalguidi naar Cantagrillo ging het echter mis voor de jonge ronderenner. “Het is een grote teleurstelling”, vat ploegleider Rolf Aldag het samen. “Hij moest van fiets wisselen en nam iets teveel risico om terug te keren.”

“Hij baalt op dit moment vooral van de gemiste kans”
“Hij nam een rotonde te snel en ging onderuit. De schade valt mee, hij is niet heel erg geblesseerd. Hij baalt op dit moment vooral van de gemiste kans. Ik denk dat het een volgende les is in zijn ontwikkeling als renner. Hij beschikt over enorm veel potentie, maar je hebt als renner soms te maken met tegenslagen. Dat hoort bij de wielersport.”

Voor Uijtdebroeks was de Settimana Internazionale Coppi e Bartali zijn vijfde wedstrijd van het seizoen. De beloftevolle renner reed eerder al twee wedstrijden voor de Challenge Mallorca, de Saudi Tour en Per Sempre Alfredo. In die laatste koers kwam hij als zevende over de streep. Hij staat vandaag alweer aan de start van de GP Industria.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Michelangelo 27 maart 2022 om 14:26

Gisteren een babbel gehad met deze “nieuwe nieuwe nieuwe Merckx” voor de start van de etappe. Sympathieke jongen, kwam heel bescheiden en leergierig over. Totaal nog nul vedetteneigingen zo leek het.

En ik denk dat het goed is dat hij bij BORA zit en niet bij een Belgische ploeg. Laat dit jochie lekker rijpen onder de vleugels van de “mannen” als Schachmann, Buchmann, Keldermann, en een beetje buiten het oog van de Belgische media zijn ontwikkeling doormaken. Ik denk niet dat deze knaap harder gaat fietsen van allerlei media optredens.

Wilde gisteren ook nog voor hem supporteren langs de kant van de weg, maar zag hem nergens meer. Maar hij zei zelf aan de start al dat tegenslagen er ook een beetje bijhoren, wie weet had hij een vooruitziende blik. In ieder geval fijn dat ie vandaag weer gewoon op de fiets zit.

bellevue 27 maart 2022 om 15:34

jij hebt helemaal niet met Uijtebroeks gepraat joh

kom eens met iets concreet, dit kan iedereen verzinnen

Michelangelo 27 maart 2022 om 17:25

Bellevue, waarom zou ik dat uit mijn duim zuigen?
Zoals de waard is vertrouwt ie zijn gasten…

bellevue 27 maart 2022 om 20:47

Omdat je droomt van een ander leven dan de treurige omgeving Diemen.

Aan jouw reacties te zien geef je heel erg veel om je online identiteit.

Helaas is die fake. Niet alleen heeft Jacco je al verschillende keren ontmaskerd, een beetje hacker achterhaalt je locatie in 1,2 3.

Ik zal zo netjes zijn om je niet te doxxen. Maar hou op met die sprookjes ajb.

"Zo de waard is…"
Ik moet daar helemaal niet over liegen. Ieder jaar rond deze periode sta ik op 10 minuten aan de rennershotels om een glimp van hen op te vangen. Maar ik doe dat uiteindelijk toch niet. Eerder ga ik tijdens de Eneco Tour eens buurten. Het is een meer relaxte sfeer zo in augustus. Tijdens het jaar loop ik 4, 5 lokale profs tegen het lijf. Meestal laat je die gasten met rust. Wolfke zag ik deze week nog in de fietsenwinkel. Een andere winkel dan die ik 'm gewoonlijk zie.

En als je eens echt wat concreet wil, Hij hangt daar wat rond en loopt meestal buiten met een 10tal bars en gellekes. Ga maar na!

De familie heeft ook eens huisje op een vakantiebestemming waar veel renners komen. Maar daar ben ik in al die tijd alleen een keer de Astana equipe tegen gekomen. Komt ook wel omdat ik er meestal ben tijdens Tour of Vuelta.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone