Christian Prudhomme herkozen als voorzitter AIOCC

vrijdag 19 november 2021 om 18:16
Christian Prudhomme herkozen als voorzitter AIOCC

foto: Cor Vos

Christian Prudhomme, wedstrijddirecteur van de Tour de France, is herkozen als voorzitter van de Internationale Vereniging van wedstrijdorganisatoren (AIOCC). De 61-jarige Fransman bekleedt de functie al sinds 2008 toen hij Victor Cordero opvolgde. Ook werd een nieuwe Raad van Bestuur gekozen.

Prudhomme werd vandaag tijdens de Algemene Vergadering van de AIOCC voor de komende vier jaar benoemd als voorzitter. “Ik ben trots op het vertrouwen dat de leden van de AIOCC, de stem van de organisatoren, opnieuw in mij stelden. Onze eenheid is belangrijk, net als de eenheid van de wielerwereld, die het mogelijk heeft gemaakt dat de meeste koersen in 2020 en 2021 konden plaatsvinden. Iedereen heeft samengewerkt.”

“We zullen met kracht en overtuiging het werk voortzetten dat we al enkele jaren doen om de taak van de organisatoren, die gevarieerd is en zich niet beperkt tot het sportieve aspect, beter uit te leggen”, aldus Prudhomme. “Ik geloof sterk in de wielerpiramide. Je hebt een brede basis nodig. Met de nieuwe Raad van Bestuur hebben we de wil om meer te doen voor de wedstrijden van de andere leden, om hen te steunen, aan te moedigen en hun vragen te beantwoorden.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Laura 19 november 2021 om 23:55

Prudhomme
Heeft een stukje van zn ware aard laten zien na het Hoogerland debacle, waar hij de chauffeur de schuld gaf met bobo’s achterin de auto. Goedgekeurd door meneer zelf
En recentelijk het vervolgen van de vrouw die verantwoordelijk was voor de val van Tony Martin. Zijn eigen aso parcoursen zijn altijd e en perfect

De verpersoonlijking van de commercie

Fijn weekend

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone