Chris Froome over ‘gebrek’ aan tijdritkilometers: “Het is wat het is”

dinsdag 15 oktober 2019 om 14:43
Video

De 107e editie van de Tour de France belooft loodzwaar te worden met de nodige bergritten én een klimtijdrit naar de top van La Planche des Belles Filles. “Het is wat het is. We moeten ons altijd aanpassen aan het parcours, dat hoort nu eenmaal bij wielrennen”, is de reactie van viervoudig eindwinnaar Chris Froome als hem wordt gevraagd naar het weinige aantal tijdritkilometers.

Froome zat vandaag op de eerste rij tijdens de presentatie van het parcours van de aankomende Ronde van Frankrijk. De Britse ronderenner van Team Ineos hoeft volgend jaar slechts één keer de tijdritfiets van stal te halen, en dat voor een klimtijdrit naar de top van de steile La Planche des Belles Filles.

“De Tour zal worden beslist in de bergen, zeker met die laatste klimtijdrit”, zo vertelde Froome na afloop van de presentatie aan de verzamelde pers. “Het is een Tour geschikt voor klimmers. Het is een aardige ronde voor Egan”, zo doelt een lachende Froome op zijn ploeggenoot en regerend Tourwinnaar Egan Bernal.

Froome hoopt volgend jaar geschiedenis te schrijven met een vijfde Tourzege. “Ik ben optimistisch over mijn kansen, maar dan zal ik wel mijn oude niveau moeten halen. Het is zaak om eerst weer op topniveau te komen. De revalidatie verloopt meer dan voorspoedig. Ik voel me per week sterker worden. Hopelijk blijft het zo en kan ik al snel mijn rentree maken.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

1 Reactie

Yob 16 oktober 2019 om 02:32

Heel fijn dat jullie beelden hebben bij dit interview, zelfs al is het dan niet iemand van Wielerflits die de vragen stelt. Zijn lichaamstaal verraadt toch ook wel iets, de man zal er duidelijk alles aan doen om de best mogelijke Froome te zijn in de volgende Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair