Chris Froome: “Ik voel geen pijn, maar heb meer wedstrijden nodig”

maandag 24 februari 2020 om 18:39
Chris Froome: “Ik voel geen pijn, maar heb meer wedstrijden nodig”

foto: Cor Vos

Bijna vier minuten na de binnenkomst van winnaar Caleb Ewan zagen we Chris Froome de finishstreep passeren op Hatta Dam. De viervoudig Tourwinnaar bleek in de tweede etappe van de UAE Tour niet in staat om een eerste peloton te volgen, maar de Brit is vooral blij dat hij weer wielrenner is na een langdurige revalidatieperiode.

“Ik voelde geen pijn tijdens de etappe, maar ik heb acht maanden niet gekoerst”, zo vertelt Froome in gesprek met Cyclingnews. “Ik heb gewoon meer wedstrijden nodig. Ik voel me echter wel goed en ben heel erg blij dat ik bezig ben aan mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ik ben tevreden over het gevoel en de benen.”

Froome moest passen op de voorlaatste klim van de dag, wist op karakter nog een keer aan te sluiten, maar liet het enkele kilometers voor Hatta Dam definitief lopen. “Ik probeerde vandaag te werken voor de ploeg en Eddie (Dunbar, red.). Hij is geweldig in vorm en we hopen Eddie aan een goed klassement te helpen.”

De viervoudig Tourwinnaar, die komende zomer voor een vijfde maal de Ronde van Frankrijk wil winnen, beseft dat hij nog een lange weg te gaan heeft om zijn oude niveau te bereiken. “De rechterzijde van mijn lichaam is nog niet zo sterk en ik moet nog enkele andere dingen verbeteren, maar het is al een stuk beter dan enkele maanden geleden.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

ivo001 24 februari 2020 om 22:06

Het zou me heel erg verbazen als hij dit jaar nog een goede uitslag gaat rijden. Hopen dat hij een goede winter kan hebben en volgend jaar weer op niveau is.

Tim Claes 25 februari 2020 om 09:19

De Tour lijkt me inderdaad bijna onmogelijk, maar misschien is de Vuelta haalbaar.

Cyclinglife 25 februari 2020 om 07:38

Hoop hem echt te zien strijden voor het geel in de tour.

Kevin Lowagie 25 februari 2020 om 08:50

Hij komt van erg ver terug, hopelijk is hij komende maanden van pech gespaard en kan hij zijn oude niveau opnieuw gaan benaderen. Dat is bewonderingswaardig. Toch lijkt het mij dat Bernal en Thomas hoger in de hiërarchie zullen staan dan Froome in de Tour de France.

Pietspeed 25 februari 2020 om 12:22

Thomas lijkt mij vwb Tour toch eendagsvlieg. Ineos wil mi graag met Froome 5x Tour winnen. Gaat dan voor eeuwig en heroïsch de boeken in. Thomas heeft eigenlijk nu ook nog niets laten zien. Bernal of Froome speerpunten. Carapaz en Thomas in the backseat.

Pietspeed 25 februari 2020 om 12:15

Zie hoe lang Van Aert kennelijk nodig heeft om weer op 'oude' niveau te komen. Zoals Froome in de kreukels lag, respect. Geldt bijvoorbeeld ook voor Pozzovivo.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair