Chris Froome: “Ik ben er zeker van dat het revalidatieproces nu achter me ligt”

zaterdag 13 februari 2021 om 13:01
Chris Froome: “Ik ben er zeker van dat het revalidatieproces nu achter me ligt”

foto: Velo Images/Israel Start-Up Nation

Chris Froome voelt zich nu pas echt volledig hersteld van zijn zware val in de Dauphiné, een jaar en acht maanden geleden. De viervoudige Tourwinnaar bereidde zich de afgelopen maanden in Californië voor op het nieuwe seizoen. De UAE Tour wordt zijn eerste koers.

Froome heeft de winterperiode in Californië doorgebracht, waar hij zijn trainingen op de weg met oefeningen in het Red Bull Athlete Performance Center combineerde. Na afgelopen seizoen bleek namelijk dat de spieren in zijn rechterdijbeen als gevolg van zijn val in de Dauphiné zwakker waren dan normaal. “We merken nu dat er weer balans is en ik werk er hard aan om dat zo te houden. Intussen verleg ik de focus alweer meer naar de fiets, liet de Britse renner weten op de website van Red Bull.

Twee maanden lang werkte hij een revalidatieprogramma af in het sportcentrum in Santa Monica, waarbij extra nadruk lag op de beenoefeningen. “Ik ben er zeker van dat het revalidatieproces nu achter me ligt. Wel zal dit altijd een zwakke plek zijn waar ik tot het einde van mijn carrière aan moet blijven werken. Maar gezien mijn data op de fiets, is mijn links-rechts balans nu dezelfde als voor de val, misschien zelfs wel beter. Dit geeft me erg veel vertrouwen”, aldus de viervoudige Tourwinnaar.

Olympische Spelen
De UAE Tour, die op zondag 21 februari van start gaat, wordt de eerste koers van Froome sinds zijn overstap van INEOS Grenadiers naar Israel Start-Up Nation. De 35-jarige Brit legt de lat hoog voor het nieuwe seizoen. Hij wil een gooi doen naar een vijfde Tourzege, maar heeft ook zijn oog laten vallen op de Olympische Spelen. “Ik zou graag naar de Spelen gaan, al hangt dat natuurlijk af van de selectie. Ook is de sport de afgelopen twee jaar aanzienlijk veranderd en breken veel sterke jonge renners door. Het wordt moeilijk, maar ik kijk ernaar uit.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Limal 13 februari 2021 om 13:19

Ik zie het niet gebeuren, maar zou niet liever zien dan dat Froome terug volwaardige tegenstander is van Ineos, TJV en Pogacar in de Tour. Hoe breder de top, hoe mooier om volgen!

Magician 13 februari 2021 om 13:35

Wie weet kan hij nog een keer verrassen als hij zijn wagonnetje aanhaakt in de TJV-trein. Iemand met zo’n palmares kan je moeilijk helemaal afschrijven, maar om die OS dan mee te pakken lijkt me voor hem compleet zinloos. Hij is geen eendagscoureur en ook geen type dat daarin als knecht veel betekent.

mania 13 februari 2021 om 14:29

Al 2e keer 3e in de tijdrit op de OS. Dus in topvorm heeft hij daar veel te zoeken.

Viktrodriguez 13 februari 2021 om 15:03

Ik ben benieuwd. Zijn leeftijd en blessure zullen hoe dan ook meespelen en vraag me af of ISN wel de ideale ploeg is. Geen ploeg die veel strepen heeft verdiend met consistent succes in het algemeenklassement in etappekoersen. Tot voor kort waren ze zelfs een puur op sprinten gefocusde ploeg.

lampje 13 februari 2021 om 15:15

Woods wel de absolute meesterknecht natuurlijk. En Impey en Dan Martin. Ik schrijf ‘m nog niet af.

Titaantje 13 februari 2021 om 21:02

Van nagenoeg alle klimmers die een Tour AK top 10 kunnen rijden, zitten Woods en Martin qua rijstijl wel het verst mogelijk verwijderd van wat je in een knecht zoekt. Het zijn 2 jojo’s.

Stijn P 15 februari 2021 om 14:29

“De absolute meesterknecht”? Geen idee waar hij dat aan verdient heeft.

Headlines

Materiaalzone

Populair