Chaves nieuwe Colombiaans kampioen op de weg, ploegloze Quintana derde

zondag 5 februari 2023 om 19:38
Chaves nieuwe Colombiaans kampioen op de weg, ploegloze Quintana derde

foto: Cor Vos

Esteban Chaves is de nieuwe Colombiaans kampioen op de weg. De 33-jarige renner van EF Education-EasyPost reed op acht kilometer van de streep weg bij de concurrentie en kwam solo over de streep.

Daniel Felipe Martinez (INEOS Grenadiers) en Nairo Quintana mochten met Chaves mee het podium op in Bucaramanga. Zij kwamen 41 tellen na Chaves over de meet.

Vooral de podiumplaats van Quintana is opvallend: de Colombiaan is nog altijd ploegloos. Zondag reed Quintana in een wit shirt zonder sponsors in de rondte.

Chaves neemt de Colombiaanse kampioenstrui over van Sergio Higuita, die vorig jaar in Pereira won.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Cochise 5 februari 2023 om 19:47

Heerlijke wedstrijd, voortdurende wisselende situatie. Medellin en Lopez de wedstrijd misschien iets te nadrukkelijk moeten dragen. Blijft ook heerlijk om zien hoe het publiek daar overal rijendik staat.

1
Maillot à Pois 5 februari 2023 om 19:54

Waar heb je dat gekeken?

1
Cochise 5 februari 2023 om 22:04

RCN had een livestream en die werd zowaar ook op tiz-cycling opgepikt.

Zoals ik in het andere bericht al zei: Quintana heel sterk ook al oogde hij paar kilootjes te dik in z’n witte truitje. Lopez paar keer aan de boom geschud, toen leken Quintana, Rubio, Rivera en Martinez de sterksten. Uiteindelijk zette Rivera Martinez in een zetel door solo te gaan voor de laatste helling, maar Martinez was niet mee toen Javier Jamaica (ploegmaat van Lopez bij Medellin) en Chaves naar Rivera reden. Didier Merchan, Quintana en Martinez reden nog wel naar Rivera en Jamaica maar bij Chaves raakten ze niet meer. Quintana poefte nog weg uit dit groepje met Martinez aan z’n wiel maar die kon niet overpakken en zo bleef Chaves redelijk makkelijk uit de greep.
Higuita trouwens erg matig, speelde nooit een rol van betekenis. Lopez uiteindelijk te veel kruit verschoten voor de slotronde.

3
Jean Dumas 6 februari 2023 om 08:41

Mooi podium, en blij Quintana nog steeds in vorm te zien.

1
Ardoisier 5 februari 2023 om 21:09

Gun het lachebekje wel

0
Diskob 5 februari 2023 om 21:39

Bernal niet gestart dus die knieproblemen zullen niet verzonnen zijn. Hopelijk komt dat snel weer goed.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone