Chapter2 nieuwe materiaalsponsor van Cervélo-Bigla

zaterdag 10 november 2018 om 14:35
Chapter2 nieuwe materiaalsponsor van Cervélo-Bigla

foto: Sirotti

Het Nieuw-Zeelandse fietsenmerk Chapter2 vervangt het Canadees-Nederlandse Cervélo als materiaalsponsor van WorldTour-vrouwenploeg Cervélo-Bigla. Dat blijkt uit het perscommuniqué dat de ploeg rondstuurde. Wat dat voor consequenties heeft voor de ploegnaam, werd niet vermeld. Eerder deze maand werd al bekend dat Bigla zal aanblijven als titelsponsor.


“We zijn verheugd om samen te gaan werken met Chapter2, op dit punt van hun bestaan”, reageert teammanager Thomas Campana. “Ze zijn een interessante start-up, die de grenzen van design verlegt en de manier waarop dingen worden gedaan hervormt. Dit merk wil mensen inspireren te gaan fietsen, te ontdekken en niet bang te zijn om nieuwe wegen in te slaan.”

“Als je kijkt naar de rensters met wie we volgend jaar rijden, verliet een aantal van hen de geijkte paden om hun passie voor de fiets te verkennen. Dat vertaalde zich in profcontracten. Hun durf werd beloond. 2019 wordt een uitdagende reis voor ze, met partners als Chapter2.” Campana zag enkele sterkhouders vertrekken, maar verwelkomde tevens al zeven nieuwe rensters.

Lepistö weg
Zo nam de ploeg afscheid van onder anderen Lotta Lepistö, die Finse titels pakte op de weg en de tijdrit en ritten won in de Giro della Toscana en de OVO Women’s Tour. Ook Ashleigh Moolman trekt de deur achter zich dicht. Daartegenover staat de komst van Martina Alzini, Elizabeth Banks, Elise Chabbey, Mikayla Harvey, Nikola Nosková, Maria Vittoria Sperotto en Leah Thomas.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 13 november 2018 om 22:02

Wordt haast een compleet nieuwe ploeg: zeven van de negen rensters weg en een van de twee naamgevers weg. Bigla-Chapter2 zou dan ook een toepasselijke nieuwe naam zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair