Chantal Blaak wint derde etappe in Emakumeen Bira
Foto: Boels Dolmans
zaterdag 13 juni 2015 om 14:03

Chantal Blaak wint derde etappe in Emakumeen Bira

Chantal Blaak heeft de derde etappe in de Emakumeen Bira (2.1) op haar naam geschreven. De Nederlandse renster van Boels-Dolmans toonde zich de snelste in een sprint van drie.

Elena Cecchini (Lotto Soudal) en Katrin Garfoot (Orica-AIS) legden beslag op de overige podiumplaatsen. Het is voor Chantal Blaak de tweede overwinning van het seizoen. De 25-jarige renster won eerder dit jaar Le Samyn.

De Emakumeen Bira is tot dusver een succesvolle rittenkoers voor Nederland. Eerder won Annemiek van Vleuten al de proloog. Vrijdag leek ze op weg naar een tweede etappezege, maar ze maakte het zegegebaar te vroeg waardoor Emma Johansson de overwinning greep.

Morgen staat de laatste etappe in deze wedstrijd op het programma. De Poolse Katarzyna Niewiadoma (Rabobank-Liv) begint deze slotrit in de leiderstrui.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
9 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2015 14:40
0 reacties, dat zegt natuurlijk genoeg over de populariteit van de vrouwelijke wielersport. Persoonlijk zou ik liever wat extra nieuws over bijv Gesink willen lezen. In plaats van dit. Dat is mijn mening.

On topic goede overwinning
13 juni 2015 14:49
@chasinque
Ook veel vrouwen volgen het wielrennen, vind nog steeds verwonderlijk dat mannen hun neus ophalen, alsof alleen mannen kunnen "werken". Of is het dat er niks te verdienen valt hier?
13 juni 2015 15:06
@chasinque Beetje snel conclusies trekken. Bericht is na 14:00 uur geplaatst. Natuurlijk is vrouwenwielrennen minder populair, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat er niets hoeft te worden geplaatst. Mooie overwinning van Blaak.
13 juni 2015 15:07
@Chasinque
Ieder zijn mening inderdaad. Ik ben blij dat WF ervoor gekozen heeft ook wielernieuws over de vrouwen de plaatsen.

@schipperaar
Het probleem is dat het gewoon lastig is om een vrouwenkoers te volgen. Ik ben niet zo een liveticker volger en er is nagenoeg geen livestream waarop het uitgezonden wordt. Een samenvatting ergens zou al enorm helpen voor mij persoonlijk want de koersen op zich zijn vaak erg interessant omdat ze vanaf het begin af aan al beginnen te koersen.
13 juni 2015 15:18
Ik vraag mij gewoon af of er iemand op Wielerflits vanochtend opstond en uitkeek naar de uitslag van deze koers. Ikzelf stond vanochtend bijvoorbeeld wel op met de wens om te weten hoe het met Gesink gaat bijvoorbeeld.. Niet letterlijk maar dat interesseert mensen veel. Dat is een feit. Meer nieuwswaarde
13 juni 2015 15:29
Chantal wint, robert moet nog starten maar heeft overigens uitstekend geslapen voor de liefhebbers.
13 juni 2015 15:37
Wat mij hier vooral opvalt is de totale afwezigheid van de Basken in hun thuisronde. Voor de grootste wielernatie ter wereld (met uitzondering van België misschien) verwacht je toch wel dat zij het voortouw moeten kunnen nemen in het populair maken van vrouwenwielrennen.

@Chasinque
Het één sluit het ander niet per se uit, het is niet zo dat door dit artikel een ander artikel niet geplaatst wordt. En je hoeft dit ook niet te lezen. Schijn je bij reacties ook niet te doen. ;)
13 juni 2015 22:07
Is er ook een topic bestaande zónder reactie met 'Gesink' erin?

Geef mij Chantal maar, 1e ipv 77e en 2 pluspunten!
17 juni 2015 08:23
De vier favorieten op de eindzege dicht bijeen en Garfoot die er bijna van profiteerde, Orica speelde het slim .... :o

Reacties zijn gesloten.