Chantal Blaak boekt eerste zege in regenboogtrui

Chantal Blaak boekt eerste zege in regenboogtrui

foto: Boels-Dolmans

zaterdag 7 april 2018 om 16:47

Chantal Blaak heeft vanmiddag de vierde etappe in de Healthy Ageing Tour gewonnen. De wereldkampioene van Boels-Dolmans was in de straten van Winsum de snelste van een kopgroep van twaalf, die de hele dag in de aanval reed. Amy Pieters blijft leidster met nog één etappe te rijden.

In het Hoge Noorden, tegen de Waddenzee aan, werden de overgebleven rensters op pad gestuurd van Hogeland naar Winsum in een etappe over 142 kilometer. Een massasprint was vooraf het verdict, maar met waaiervorming werd door de sterke wind ook rekening gehouden. Het was daarom zaak voor de rensters die hoog in het klassement stonden goed bij de les te blijven.

Kopgroep rijdt direct weg
Toen er in de eerste paar kilometers direct al een groep wegreed, waren bijna alle vrouwen van het klassement van de partij. Leidster Pieters was evenals Kirsten Wild, Anna van der Breggen en Blaak aanwezig. Anouska Koster en Lisa Brennauer waren de enige rensters die de slag gemist hadden.

De voorsprong van de dertien rensters die ontsnapt waren liep rap op, maar werd pas laat in de wedstrijd definitief. De tweede en derde groep bleven namelijk bijna de gehele tijd schommelen op een minuut à twee minuten van de kop van de koers. Pas in de laatste veertig kilometer, toen de voorsprong uitgebreid werd tot drie minuten, werd duidelijk dat de dertien rensters vooraan om de zege zouden gaan sprinten.

Pokerspel leidt tot sprint, Blaak de snelste
Meer en meer begonnen de vrouwen vooraan elkaar aan te kijken. Onder andere Natalie van Gogh, die al de hele week in de aanval rijdt, Van der Breggen, Riejanne Markus en Wild vielen aan, maar zonder succes. Deze aanvallen werden Emilie Moberg echter teveel, waardoor er twaalf rensters om de zege mochten sprinten.

In de straten van Winsum bleek Blaak de rapste te zijn voor Wild en Monique van de Ree. Morgen is de laatste dag van deze Nederlandse 2.1-rittenkoers in een etappe over 90 kilometer in en rondom Groningen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

xistnc 7 april 2018 om 17:50

Nog even de taalfouten eruit halen.

0
Lennimator 7 april 2018 om 18:11

Leuk dat ze wint. Kop is eraf!

0
ewoedski 7 april 2018 om 20:04

Knap om in een sprint Wild te kloppen

0
Vlinder 7 april 2018 om 20:11

Wat geweldig!

0
chasse patat 7 april 2018 om 22:02

Als ik de verschillen zo zie dan lijkt een WK in het hoge Noorden best wel eens selectief te kunnen zijn!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone