Ceylin del Carmen Alvarado met overmacht naar Nederlandse titel

zondag 12 januari 2020 om 15:57
Ceylin del Carmen Alvarado met overmacht naar Nederlandse titel

Ceylin del Carmen Alvarado - foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Rucphen het Nederlands kampioenschap veldrijden bij de vrouwen gewonnen. De 21-jarige renster van Alpecin-Fenix maakte zich op een sterk bezet NK in de derde ronde los van de concurrentie en reed vervolgens toe naar haar eerste driekleur bij de elite.

Vos mist start
Marianne Vos kende een ongelukkige start. De zesvoudig kampioene schoot al na enkele meters uit haar pedaal. Geerten Hoeke was snel weg en pakte een paar meters. Lucinda Brand pakte de tweede positie en nam al snel het initiatief over.

Elite-kopgroep
Er ontstond een kopgroep van drie met naast Brand ook Worst en Alvarado. De ongelukkige Vos wist samen met Europees kampioene Yara Kastelijn tijdens de eerste passage door de carrousel aan te sluiten bij de drie vooraan. Op initiatief van Alvarado bleef het tempo hoog.

Alvarado versnelt
Door nieuwe problemen met haar pedalen verloor Vos opnieuw de aansluiting, al wist zij zich na een nieuwe achtervolgers vlak voor het ingaan van de derde ronde weer bij de koplopers te voegen. Alvardo wist zich kort daarna met een versnelling los te maken uit de kopgroep. Worst ging in de achtervolging, maar een sterke Alvarado slaagde erin om steeds verder weg te rijden.

Met een grote voorsprong ging zij de slotronde in. Worst wist de ontketende koploopster niet meer bij te halen, waardoor Alvarado naar haar eerste titel bij de elite vrouwen toe kon rijden.

Worst legde beslag op het zilver, terwijl uittredend kampioene Brand genoegen moest nemen met brons.

NK Veldrijden 2020
Uitslag elite vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand
4. Yara Kastelijn
5. Marianne Vos
6. Geerten Hoeke
7. Maud Kaptheijns
8. Lidy van Anrooij
9. Mascha Mulder
10. Paulina Rooijakkers
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

14 Reacties

Matxin 12 januari 2020 om 16:04

Nou hup, naar de profs bij het WK. Ze is knettergek als ze het niet doet.

0
Wheely 12 januari 2020 om 16:07

Topper!

0
Franco Ballerini 12 januari 2020 om 16:23

Mooie cross. Leuk parcours. Veel publiek. Erg goed commentaar. NOS: zend alle veldritwedstrijden uit en huur deze twee commentatoren in.

0
tendam 12 januari 2020 om 16:55

Thijs Al geeft al commentaar bij de NOS. Dat deed hij tenminste wel.

0
Franco Ballerini 12 januari 2020 om 17:46

Dat is me ontgaan, aangezien ik al jaren niet meer reken op de NOS qua wielersport.

0
john 12 januari 2020 om 16:26

Het enigste gevaar voor Ceylin (als ze bij de elite mee doet ) is dat Vos weer Cant gaat helpen ,zo als verleden jaar toen ze achter Betsema aan ging te rijden

0
Tuubke 12 januari 2020 om 17:40

Daar zal het probleem niet liggen, want Vos doet niet mee.

0
Dolfy 12 januari 2020 om 16:52

Goed in beeld gebracht, goed te volgen zonder het commentaar, gezien ik ook het schaatsen volgde.

0
DonQuijote 12 januari 2020 om 17:10

Met dank aan AD.nl heb ik het hier in Spanje kunnen zien.

Het schaatsen, BK veldrijden zit een geoblock op. ( Niet op de commercials vóór dat je bij de livestream komt bij de NOS, hoe cynisch is dat)

Zijn ze bij het AD burgerlijk ongehoorzaam door gewoon het voor iedereen zichtbaar te maken?

0
HoofdIsVrij 12 januari 2020 om 18:05

Knap hoor van Alvarado. Ze straalt niet eens zoveel power uit, maar weet toch bij een Brand weg te knallen.

0
Franco Ballerini 12 januari 2020 om 18:49

Wat is power uitstralen? Kastelijn ziet er ook niet bepaald uit als een powervrouw maar wint juist crossen waar het puur om power gaat. Over een paar weekjes rondjes op een Zwitsers vliegveld. Topfavorieten dan toch Brand en Kastelijn.

0
-Stijn- 12 januari 2020 om 19:18

Kastelijn op vlak parcours echt geen favoriet voor het wk

0
Brabander 12 januari 2020 om 22:47

Hoezo niet? Als het lange rechte stukken zijn is ze echt goed. Ken verder het parcours ook niet echt, maar ‘op de power’ moet je altijd rekening met Yara houden

0
jibi verboort 13 januari 2020 om 01:18

Daardoor biedt het vrouwen veldrijden veel extra’s

Toen Ceylin over de streep kwam omarmde de dolgelukkige moeder haar intens blije dochter. Op dezelfde wijze wilde Yara na het EK in Silvelle snel het contact met haar vader.
Ze kunnen zo goed hun gevoelens uiten dat het ook in positieve zin aanstekelijk werkt. Ik heb bij het vrouwen veldrijden mijn favoriet, maar gun het eigenlijk dit jaar voor het eerst ook alle andere dames. Nederland heeft niet alleen sportief gezien het beste team, maar ook in de manier waarop ze met elkaar en de media omgaan. Ceylin feliciteer is van harte met haar kampioenschap en ook Yara heeft het vanuit een aspect goed gedaan. Haar technische capaciteiten worden nog als zwak omschreven..en toch eindigde ze maar op een paar seconden van Annemarie en Lucinda. Sanne Cant zou nog wat aan het uitbroeden zijn, maar met Ceylin erbij zie ik de WK titel toch naar Nederland gaan.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone