Cees Bol na nieuwe zege: “Het was behoorlijk hectisch”

woensdag 29 mei 2019 om 08:22
Cees Bol na nieuwe zege: “Het was behoorlijk hectisch”

foto: Cor Vos

Team Sunweb is bezig aan een moeizaam seizoen, maar gelukkig is daar Cees Bol. De 23-jarige neoprof won namelijk de openingsetappe van de Tour of Norway. Voor de sterke sprinter is het alweer zijn derde zege van het seizoen. “Het was een gemakkelijke etappe, al was de finale hectisch”, zo vertelt de dagwinnaar.

Bol versloeg in finishplaats Egersund de Roemeen Eduard Michael Grosu en thuisfavoriet Alexander Kristoff. De Noord-Hollander wist zijn ploeg Team Sunweb een nieuwe zege te schenken, nadat hij eerder al de beste was in Nokere Koerse en de slotetappe van de Tour of California.

“Het was richting de laatste kilometer behoorlijk hectisch vanwege de rugwind, maar mijn teamgenoten deden het fantastisch. Ze wisten me lange tijd te beschermen, maar in de finale raakten we elkaar even kwijt. Gelukkig wisten we elkaar weer te vinden, waardoor ik in een goede positie kon worden afgezet.”

Dubbelslag 
Bol wist vervolgens overtuigend naar de zege te sprinten. “In de laatste kilometer was er echter tegenwind, waardoor ik op het juiste moment moest wachten om aan te gaan”, aldus Bol, die als leider begint aan de tweede etappe van de Tour of Norway. De kans is groot dat we in finishplaats Mandal opnieuw gaan sprinten.

Dit artikel delen:

4 Reacties

BenderBeach 29 mei 2019 om 09:09

Hier is Sunweb ook groot mee geworden,: sprinten en sprinttrein.

Geweldig seizoen van Bol die echt bij de topsprinters begint te horen.

vanSpringel 29 mei 2019 om 10:47

mooie zin……………………………….., maar gelukkig is daar Cees Bol.

FritsvanHoefelen 29 mei 2019 om 11:46

Slim om Walscheid niet op te stellen

Tuubke 29 mei 2019 om 12:15

Inderdaad, scheelt een hoop verwarring bij de tv-commentatoren.

Headlines

Materiaalzone

Populair