Cees Bol na achtste plek: “Niet de benen om een soort buitenaardse sprint te rijden”

woensdag 17 juli 2019 om 19:50
Cees Bol na achtste plek: “Niet de benen om een soort buitenaardse sprint te rijden”

foto: Cor Vos

Team Sunweb mikte vandaag op Cees Bol in de massasprint in Toulouse. De Tourdebutant eindigde in de hectische sprint als achtste. “Ik had niet de benen meer om een soort buitenaardse sprint te rijden”, zei hij na afloop.


De finale van de elfde rit werd ingeluid met een valpartij, waar Bol bij betrokken was. “Ik lag middenin de stapel, maar zonder grote schade. Ik moest wel een wiel wisselen. Ik had Chad Haga bij me en er was nog tijd genoeg om terug te keren. Toen we tussen de auto’s waren, heb ik de tijd genomen om mezelf niet over de kling te jagen.”

“Op het klimmetje (op vijf kilometer van de finish, red.) was het de bedoeling om me een klein beetje te laten terugzakken om energie te besparen. In de afdaling kan je meestal vrij makkelijk opschuiven. Vervolgens zaten we in de bocht op 2.2 km. net iets te ver. Daar heb ik wel wat kracht verloren.”

“Op vijfhonderd meter van de finish kom ik best goed de rotonde door. Op Google Maps had ik gezien dat die toch scherper was dan de rest van het peloton blijkbaar dacht, want iedereen vloog daar bijna de buitenbocht uit. Ik had al op links georiënteerd. Daar heb ik veel mannen nog ingehaald, maar de voorste waren al weg en ik had niet de benen meer om een soort buitenaarde sprint te rijden.”

Overigens kan Bol een deel van zijn prijzengeld (670 euro) weer inleveren bij de UCI. De wedstrijdjury heeft hem bestraft voor het hinderen van een renner. Naast vijfhonderd Zwitserse Frank boete krijgt hij ook zes strafpunten in het puntenklassement en tien strafsecondes in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Pseudo Niem 17 juli 2019 om 20:11

Het getuigt van flexibiliteit bij Sunweb om Cees het vertrouwen te geven. Volgens mij is het gebrek aan flexibiliteit de reden geweest voor Mike Theunisse om verder te kijken dan Sunweb.

Het brengt Spekenbrink nog geen succes maar het siert hen dat ze mensen de kans gunnen en ervaring laten opdoen.

Maar het was al het seizoen niet van Sunweb, en het zal niet veel beter worden.

Te stijf en te geregisseerd zonder consensus van rennersgroep. Deze week een filmpje gezien van de briefing door Aike Visbeek.

Niet erg sprankelend en hoog monoloog gehalte..

Maar het komt goed, heeft verleden bewezen.

nickdt 17 juli 2019 om 20:48

Wie is Mike Theunisse???????/

Pseudo Niem 17 juli 2019 om 21:59

You know who…

(-h)

thorsen 18 juli 2019 om 09:33

@nickdt: de neef van Dylan Theuns, die overigens geen familie is van Edward Teuns

Maglia Rosa 17 juli 2019 om 20:25

Dit is juist het zoveelste voorbeeld dat er van flexibiliteit géén sprake is. Voorafgaand aan de Tour was namelijk al bepaald dat Bol vandaag de kans zou krijgen. De 2e plek in het puntenklassement (die plots zeer waardevol is indien Sagan onverhoopt wat tegenkomt) is hiermee weggegooid. Matthews leek er ook niet blij mee.

horsm 17 juli 2019 om 20:34

Goed punt, van die groene trui.

Brummel 17 juli 2019 om 21:56

het zal niet de eerste keer zijn.

Pseudo Niem 17 juli 2019 om 22:08

Nee, roze vodje,
niet vooraf was bepaald.. Er was vooraf rekening gehouden met de mogelijkheid om Bol in te zetten voor deze etappe.

Blijkbaar vinden ze groen niet belangrijk genoeg en wellicht dat Matthews een keer in de lange ontsnapping verschijnt.

Zou heel flexibel zijn.

Oh, nee dat zijn ze niet volgens jou.

Pedalo 17 juli 2019 om 22:13

Snap de kritiek niet zo. Er is geen geld om echte versterkingen bergop te halen. Ze hebben Oomen en Kelderman. Mathews heeft Sagan nog nooit geklopt in een zware finish. Wat moet een ploegleiding zeggen als je drie beste klimmers geblesseerd zijn.Dat Dumoulin weg wil is ook te begrijpen, er is veel meer geld bij andere ploegen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.