Tour 2019: Cees Bol krijgt sprintkans van Sunweb in elfde etappe

woensdag 17 juli 2019 om 15:33
Tour 2019: Cees Bol krijgt sprintkans van Sunweb in elfde etappe

foto: Cor Vos

Cees Bol is vandaag in de elfde Tourrit de troef van Team Sunweb in de massasprint. Volgens de ploeg is het profiel van deze etappe meer op het lijf geschreven van de Nederlander dan van Michael Matthews, de andere snelle man in het team.


“Vandaag willen we gaan sprinten met Cees Bol. Het is vandaag een kortere etappe, we hebben ook een rustdag gehad en Cees voelt zich goed en fris”, kondigde ploegleider Aike Visbeek aan bij de NOS. “Dit is een van de etappes waar we zijn naam in de planning hadden. Het wordt een sprint met snelle mannen, het gaat chaotisch worden en met Cees hebben we meer snelheid en een grotere jongen, die zich beter kan plaatsen.”

Visbeek benadrukt dat Bol nog altijd eerstejaars is bij de profs en dat in de langere etappes met moeilijke finales wordt gekozen voor Matthews. “Het is dan ook uit sportieve overwegingen. Misschien zijn de volgende twee sprintkansen weer voor Michael als de etappes er daarvoor zijn.” Volgens de ploegleider is de keuze voor Bol goed ontvangen door Matthews. “Michael was supergemotiveerd om een plan voor de lead-out te maken en hij is een echte teamplayer.”

‘Blij dat ik de kans krijg’
“Spannend, maar ook een mooie kans”, reageerde Bol. “Het is een korte rit na de rustdag, relatief makkelijk, een snelle sprint, beetje naar beneden: dat ligt me normaal gezien beter dan Michael. Ik heb het in de Tour nog niet bewezen, maar ik ben blij dat ik de kans krijg. Ik ben best een beetje zenuwachtig, maar als de vlag naar beneden gaat, zit ik gewoon in koers en is het weg. Ik kan winnen als het honderd procent perfect gaat, maar ik kan ook zomaar twintigste worden.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Nicolaas 17 juli 2019 om 15:43

Mooi dat hij zijn kans krijgt!
Wel enigzins bijzonder dat ze dan zo een beetje de groene trui opgeven met MM als enige serieuze bedreiger van Sagan..
Misschien sprint ook MM wel mee in het wiel van Bol maar dat moet ik nog zien..

RodyTur10 17 juli 2019 om 15:43

Dit zegt veel over Matthews. Dat zo’n toprenner zijn hele Tour in dienst wilde stellen van een andere kopman (Dumoulin) en zijn eigen ambities ter zijde wilde schuiven om zelfs zijn training erop aan te passen en nu na een paar teleurstellende sprints zou je denken dat Matthews gebrand is op revanche, maar als zijn ploeg ineens voor een ander kiest om uit te spelen heeft hij daar helemaal geen probleem mee. Wat een teamplayer! Ken weinig renners van dat statuur die hetzelfde zouden kunnen opbrengen.

pirazzi 17 juli 2019 om 16:03

Wel leuk natuurlijk maar de deadline voor veel Tourspellen was al voorbij, hadden ze dat gisteren niet bekend kunnen maken?

wielrenner 17 juli 2019 om 16:07

Wat een stelletje kwijleballen nu ze met van Aert ook eens winnen..

Brummel 17 juli 2019 om 16:12

wie?

kielabokki 17 juli 2019 om 16:30

Terecht, en toch dappere beslissing.

Sjeff Ke 17 juli 2019 om 16:33

Mooi voor Cees! Maakt zeker een goede kans.

Titaantje 17 juli 2019 om 16:45

Als je 2e staat voor de groene trui, moet je daarvoor blijven gaan. Je weet nooit of iemand uitvalt, DSQ’t etc. Dan kan je deze keuze nog flink betreuren.

bilthoven 17 juli 2019 om 17:14

Helemaal mee eens! Dit lijkt op een paniek reactie.

Groningen 17 juli 2019 om 18:25

Inderdaad, valt nu onnodig terug. Sagan zal die groene trui wel gewoon mee naar huis nemen, maar mocht hij uitvallen zal subweb nog spijt krijgen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair