CCC-Liv mogelijk verder onder Poolse vlag

donderdag 21 november 2019 om 14:26
CCC-Liv mogelijk verder onder Poolse vlag

foto: Cor Vos

Als CCC-Liv in 2020 inderdaad een WorldTour-licentie toebedeeld krijgt, dan gaat de formatie van Marianne Vos verder onder Poolse vlag. Het vrouwenteam doet dat uit respect voor de Poolse sponsor CCC.

Aan de structuur van CCC-Liv verandert er voor de rest niks. De gewortelde Nederlandse structuur blijft. “Het betekent dat er bij koersen een Pools vlaggetje achter CCC-Liv staat, niet meer en niet minder. De organisatiestructuur van CCC-Liv blijft gelijk aan 2019. Er is en blijft dus een grote Nederlandse invloed van rensters en staf, maar maken met deze keuze wel een geste richting onze Poolse hoofdsponsor”, vertelt Rik Booltink, woordvoerder van de vrouwenploeg.

CCC-Liv moet dan wel eerst nog een WorldTour-licentie verkrijgen. Echter, dat lijkt wel goed te komen:  “We hebben in de afgelopen tijd alle vereiste documenten aan de UCI verstrekt. Het is nu wachten totdat de licentiecommissie gaat oordelen en er witte rook opstijgt. Naar verwachting medio december krijgen we duidelijkheid van de UCI.”

Komend jaar mogen teams in de Women’s WorldTour zelf hun nationaliteit kiezen. Voorheen gold voor alle vrouwenploegen dat het team de nationaliteit automatisch aannam van het land waaruit de meeste rensters afkomstig zijn. Women’s Worldtour-ploegen mogen nu zelf kiezen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

AWestie 21 november 2019 om 14:28

Is die laatste alinea niet gewoon regelgeving? Blijkbaar zou dan in de nieuwe WT van die regel worden afgeweken

Cyclinglife 21 november 2019 om 16:17

Laatst was er nog een mannenploeg die specifiek een renner uit land van licentie erbij haalde. Met als reden dat ze anders niet voldoend aan de regels. Dacht dus ook dat het een regel was.

Hoebele 21 november 2019 om 16:44

Die alinea klopt inderdaad niet. Er is geen “voorheen” want Women’s WorldTeams zullen komend jaar pas ingevoerd worden. WNT heeft geen licentie aangevraagd en daarvan wordt de nationaliteit dus bepaald door die van de meeste rensters en moest Ensing dus weg.

On: wat maakt het eigenlijk uit? Heeft er iemand een traan gelaten toen Sunweb Duits werd? Grote kans dat de Sunwebvrouwen nu ook een Duits vlaggetje krijgen.

Franco Ballerini 21 november 2019 om 14:55

Leuke foto.

FDJ 22 november 2019 om 07:26

Ze hebben voor volgend jaar dan ook alweer 2 Poolse rensters gehaald met Jakulska en Nero. Dus die zorgen er gewoon voor dat ze straks genoeg Poolse rensters voor die licentie hebben.

Apemantus 22 november 2019 om 09:35

Tijd dat Team Sunweb ook eens verder gaat onder Nederlandse vlag. Buiten het feit dat Sunweb een Nederlands bedrijf is, staan zowel het hoofdkwartier van de ploeg als het opleidingscentrum in Nederland, en is het merendeel van de de leiding en staf Nederlands, inclusief renners. Kan iemand uitleggen waarom Sunweb nog steeds onder Duitse vlag rijdt? Die Duitse “superster” is al een tijdje uit beeld, en kwa sponsors heeft het ook niet veel opgeleverd. Ophouden met onzin. Team Sunweb is in elk opzicht een Nederlands team, en dus gewoon onder Nederlandse vlag rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair