Cavendish zet seizoen voort in West-Vlaanderen

dinsdag 26 februari 2013 om 19:32

cav

foto: OPQS/Tim de Waele

Mark Cavendish is door het Omega Pharma-Quickstep Team geselecteerd voor de Driedaagse van West-Vlaanderen. De Belgische ploeg zakt met een sterke selectie naar de rittenkoers af, waarvan de Britse ex-wereldkampioen de kopman wordt. Naast Cavendish komt ook Niki Terpstra namens Quickstep aan de start.

Na het wegvallen van Kuurne-Brussel-Kuurne wilde Omega Pharma-Quickstep haar topspurter toch nog tonen aan het Belgische publiek. Met de Driedaagse van West-Vlaanderen vindt de Brit de perfecte voorbereiding naar de Tirreno-Adriatico en later Milaan-San Remo. In West-Vlaanderen mikt hij op ritwinst.

De Driedaagse van West-Vlaanderen start vrijdag met een proloog in Middelkerke. Zaterdag wordt het peloton van Brugge naar Harelbeke gestuurd in een vlakke rit. Zondag staat de zwaarste rit van de ronde op het programma. Dan wordt in een etappe van Nieuwpoort naar Ichtegem onder andere de Kemmelberg beklommen.

Selectie Omega Pharma-Quickstep voor Driedaagse West-Vlaanderen
Dries Devenyns, Frantisek Rabon, Gert Steegmans, Iljo Keisse, Julien Vermote, Kristof Vandewalle, Mark Cavendish en Niki Terpstra.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair