Cavendish: “Voor het vertrouwen belangrijk hier te winnen”

maandag 2 maart 2015 om 09:00
Cavendish: “Voor het vertrouwen belangrijk hier te winnen”

Met dank aan Mark Cavendish kon Etixx-Quick-Step de zure nasmaak van Omloop Het Nieuwsblad snel doorslikken. Waar zaterdag werd gefaald, kon hij een dag later de meubels redden met de overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Cavendish had zelf de openingsklassieker overgeslagen om krachten te sparen voor zondag, Wie ’s ochtends een bedrukte sfeer in de teambus voorspelde, had het mis volgens de Brit. “De sfeer was niet gespannen. De focus is meteen op Kuurne gezet.”

In de wedstrijd van gisteren nam de Belgische ploeg een rigoureus andere aanpak. De leiding in de wedstrijd werd ditmaal niet in handen genomen. Ook Tom Boonen, de gedroomde winnaar van de Omloop, gaf zijn kansen uit handen. “Al voor de start, in de bus zei hij dat hij zou meewerken in mijn sprinttrein”, zei Cav. “Dat voelt goed als een renner met zo’n palmares onmiddellijk zijn kansen opoffert. Terwijl hij hier zelf ook kans maakte op een vierde zege.”

De volgende missie van Cavendish is Milaan-San Remo. “Dat is de eerste échte afspraak van het seizoen. Voor het vertrouwen is het juist daarom heel belangrijk dat ik in de eerste confrontatie van het seizoen Alexander Kristoff heb verslagen. Hij had in Qatar en Oman met vier zeges toch op iedereen indruk gemaakt.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Scotty 2 maart 2015 om 09:24

Boonen die zich wil opofferen, maar wel de hele rit volle bak aan het koersen is? Het is dat Cavendish goed genoeg was om mee te kunnen op de Oude Kwaremont, maar ik had nog moeten zien als Cavendish daar niet bij had gezeten. Waarschijnlijk had Etixx dan wel vol door gereden.

0
SoloSlim 2 maart 2015 om 09:28

Maar ba nee Scotty, denk dat ze niet meer durfden na gisteren.

0
achtpuntzes 2 maart 2015 om 09:34

Etixx had gewoon weer eens te veel man in de kopgroep. als ze waren gaan rijden en het alweer niet hadden kunnen afmaken….
edit; wat SoloSlim dus zegt. :)

0
Chaba 2 maart 2015 om 10:34

Weer knap gereden van Etixx en nu wel knap afgerond.

0
west 2 maart 2015 om 10:57

Als je niet zelf precies hard genoeg gaat slepen dat Cavendish aan het rekkertje zit dan vindt een Vanmarcke of Gilbert het te traag gaan en dan vallen ze aan en pakken ze op zo’n klim een halve minuut. Je kunt beter gecontroleerd Cavendish 10 seconden terugrijden dan dat je een halve minuut moet goedmaken op het groepje Vanmarcke/Gilbert…

0
Purito 2 maart 2015 om 14:38

Dit was echt weer een sprint van het niveau 2008-2012. Cav is duidelijk, iets wat ik niet echt had verwacht, weer helemaal terug.

Nu nog een keer een echt duel met Kittel. En laten we voor het wielrennen hopen dat Cav dat wint, want we willen toch wel een echte wielrenner als winnaar.

0
bertrand 2 maart 2015 om 15:07

Cav. is super dit jaar!

0
Tokstar 2 maart 2015 om 18:51

@scotty
Boonen reed nochtans niet door op de Kwaremont, maar zette zich mooi vooraan om te controleren. Natuurlijk ging hij achter Vanmarcke aan toen hij versnelde.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone