Cavendish na ritzege in Turkije: “Het is ongelooflijk”

maandag 12 april 2021 om 14:40
Cavendish na ritzege in Turkije: “Het is ongelooflijk”

foto: Cor Vos

Mark Cavendish heeft uitbundig gereageerd op zijn ritoverwinning in de Ronde van Turkije. De Britse sprinter van Deceuninck-Quick-Step won in Konya en dat betekende zijn eerste zege sinds februari 2018. “Dit is echt ongelooflijk”, is zijn eerste reactie na afloop.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is heel mooi om weer een winnaar te zijn”, aldus Cavendish. Het was exact 1.159 dagen na zijn laatste overwinning in de Dubai Tour van 2018. Daarna volgden anonieme jaren bij Dimension Data en Bahrain McLaren, maar bij Deceuninck-Quick-Step leeft hij weer op. “Ik word zeker niet moe van het gevoel van winnen.”

In de finale werd Cavendish uitstekend geloodst. “Shane Archbold bracht mij verder naar voren dan gisteren en Álvaro Hodeg kon mij gidsen tot in de laatste kilometer”, legt Cav uit. “Ik wil Deceuninck-Quick-Step nogmaals bedanken voor de kans om hier terug te keren.”

Na vier jaar eindigen Cav en Greipel samen in top-3
Cavendish was in de sprint in Konya sneller dan Jasper Philipsen en André Greipel. Met die laatste heeft de Brit een lange geschiedenis, als ploeggenoten en rivalen. Het is vier jaar geleden dat Cavendish en Greipel nog eens samen in een top-3 stonden: in etappe vier van de Abu Dhabi Tour 2017 werd Cavendish tweede en Greipel derde.

De Duitser van Israel Start-Up Nation kan leven met zijn derde plaats. “De prestatie van de ploeg was erg goed vandaag. De lead-out was geweldig en ik heb alles gegeven, maar er waren twee gasten sterker vandaag.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

freirefreire 12 april 2021 om 14:56

Jasper Philipsen moet zich gevoeld hebben alsof hij in Pro Cycling Manager 2011 beland was.

On: Leuk voor Cav. Hopelijk kan hij dit jaar nog een paar koersjes pakken en op die manier aan het eind van het seizoen met opgeheven hoofd de fiets aan de haak hangen.

0
lo squalo dello Stretto 12 april 2021 om 15:54

Waarom moet Philipsen zich zo voelen? Toch gewoon op waarde geklopt?

0
Limal 12 april 2021 om 16:03

Vanwege Cav en Greipel voor en na hem…

0
Peter Lippens 12 april 2021 om 16:09

Je bedoeld hoe Ullrich, Museeuw e.a. Camenzinds zich voelde hoe dat onooglijk onbekend Spaanse sprintertje hen in de luren legde in de finale van het WK 1999, je weet wel Oscaritootje ….

0

Headlines

Populair

Materiaalzone