Cavendish kiest opnieuw voor Slovenië in aanloop naar de Tour

vrijdag 7 juni 2019 om 08:59
Cavendish kiest opnieuw voor Slovenië in aanloop naar de Tour

foto: Cor Vos

Mark Cavendish zal ook dit jaar weer aan de start staan van de Ronde van Slovenië. De Britse sprinter hoopt zich in de vijfdaagse rittenkoers zo goed mogelijk voor te bereiden op de Tour de France. Zijn ploeg Dimension Data heeft met Giacomo Nizzolo nog een tweede sprinter in huis.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Cavendish reed de voorbije jaren telkens de Ronde van Slovenië, maar de 34-jarige spurter wist nog geen etappe te winnen. In 2017 finishte hij wel als tweede in de slotrit naar Novo Mesto, maar bleek uiteindelijk Sam Bennett sneller. Wellicht dat Cavendish dit jaar wel kan zegevieren, al is hij bezig aan een moeizaam seizoen.

Zo staat de oud-wereldkampioen dit seizoen nog droog. Cavendish moest enkele weken geleden nog opgeven in de Tour of California. Zijn Zuid-Afrikaanse werkgever kan in Slovenië ook gokken op de sprintsnelheid van Nizzolo, die een frustrerende Giro d’Italia achter de rug heeft.

Verder maken ook Mark Renshaw, Bernhard Eisel, Jay Robert Thomson, Lars Bak en Jacques Janse van Rensburg hun opwachting in Slovenië. Vorig jaar ging de eindzege naar thuisrijder Primož Roglič.

Selectie flag-za Dimension Data voor flag-si Ronde van Slovenië (19-23 juni)
flag-dk Lars Bak
flag-gb Mark Cavendish
flag-at Bernhard Eisel
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-za Jacques Janse van Rensburg
flag-au Mark Renshaw
flag-za Jay Robert Thomson

Dit artikel delen:

10 Reacties

krypton 7 juni 2019 om 09:07

Gaan ze hem toch nog in de Tour proberen in te zetten? Na zo’n dramatisch voorjaar?

0
Dolledriesoldebroek 7 juni 2019 om 09:08

De één een moeizaam seizoen, de ander een frustrerende giro.. het is een teleurstellende ploeg, waar gerenommeerde renners ook niet uit de verf komen.

Gebrek aan professionaliteit daar en/of gebrekkige ploegleiding?

0
Random wielerliefhebber. 7 juni 2019 om 09:09

Er zijn 3 voorbereidingswedstrijden op de tour, ddd heeft 2 sprinters. Waarom rijden die sprinters dezelfde wedstrijd haha

0
leor 16 7 juni 2019 om 15:01

EBH rijdt de Dauphiné hoor ;)

0
Bummetje 7 juni 2019 om 09:09

Tsja… Cavendish… Op de één of andere manier blijft hij nog nieuwswaarde houden. Maar de rest van het peloton zal zich niet meer druk maken over waar Cavendish wel en niet gaat rijden. Na die tour van 2016 is hij geen schim van zichzelf meer helaas.

0
Sebas 7 juni 2019 om 10:16

Komop dan Cav! Nog 1xtje opladen voor de Tour, alles eruit. Hoop het zo.

Dit is echt zo’n mannetje die puur op karakter toch nog een ritzege pakt dit jaar.

Ware het niet dat ik het nu jynx.

0
Brabander 7 juni 2019 om 10:25

Tsja. Cavendish. De beste sprinter van weleer. Bijzonder dat ze hem weer uit gaan spelen. Maar ze hebben weinig andere smaken bij Dimension Data. Wat rijden die slecht in de rondte dit jaar zeg.

0
Polleke 7 juni 2019 om 12:25

Ai ai ai,,,, wat een armoe zeg…lijkt wel het rusthuis van het peloton….

0
Viktrodriguez 7 juni 2019 om 17:12

Cavendish die weer kansen gaat stelen van zijn ploegmaat om zelf toch maar niet mee te sprinten? Zo ging het immers in Turkije ook.

0
Covadonga 7 juni 2019 om 19:03

Onbegrijpelijk dat ze Cavendish en Nizzolo naar dezelfde onbeduidende koers sturen, twerwijl er twee WT-koersen aan komen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone