Carlos Rodríguez breekt sleutelbeen bij val in Strade Bianche

zondag 5 maart 2023 om 13:21
Carlos Rodríguez breekt sleutelbeen bij val in Strade Bianche

foto: Cor Vos (archief)

Carlos Rodríguez zal voorlopig niet in actie komen namens INEOS Grenadiers. De jonge Spaanse klimmer ging zaterdag in Strade Bianche hard onderuit en kampt nu met een gebroken sleutelbeen.

Rodríguez was vorig jaar nog de renner die in Strade Bianche de achtervolging inzette op Tadej Pogačar, maar de 22-jarige coureur kon zich dit keer niet onderscheiden in de Italiaanse koers. De Spanjaard kwam in de vroege finale ten val en was genoodzaakt om op te geven.

De klimmer werd uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis, waar de artsen een gebroken sleutelbeen constateerden. “Ik wilde gisteren een mooi resultaat neerzetten in Strade Bianche, maar helaas kon ik door een gebroken sleutelbeen niet finishen. Gelukkig heeft Tom (zijn ploegmaat Tom Pidcock, red.) de koers gewonnen. Zo doet mijn breuk toch niet zoveel pijn”, kan hij op Twitter nog lachen.

Het is nog onduidelijk wanneer Rodríguez weer een rugnummer kan opspelden. Hij werd dit seizoen al tiende in de Ronde van Valencia, vierde in de Ruta del Sol en vijftiende in de Trofeo Laigueglia.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dikke Vrouw 5 maart 2023 om 13:44

Brokken piloot deze blijkbaar .. zonde

-3
TheBFG 5 maart 2023 om 14:47

Ja want verder valt er niemand in Strade natuurlijk…

0
KJP 5 maart 2023 om 15:00

Ja want Madouas was echt nog makkelijk te ontwijken voor hem…

0
Dikke Vrouw 5 maart 2023 om 15:05

Vuelta vorige jaar , dit jaar lag ie er ook al es flink nu dit tja
..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone