Cannondale-Drapac koerst in Ruta del Sol op schijfremmen
foto: Cannondale-Drapac
dinsdag 14 februari 2017 om 19:05

Cannondale-Drapac koerst in Ruta del Sol op schijfremmen

Schijfremmen blijven de gemoederen bezighouden. Waar de CPA om opschorting van het nieuwe remsysteem vraagt, besloot Cannondale-Drapac om de gehele selectie in de Ruta del Sol op schijfremmen te laten rijden. De Spaanse rittenkoers start woensdag. Rigoberto Urán, Hugh Carthy en Tom Van Asbroeck zijn er de speerpunten.

Afspraak van voor het seizoen
Andreas Klier legt tegenover Cyclingnews uit dat dit een geplande actie van voor het seizoen was. “Fietsenmerk Cannondale en Slipstream Sports kwamen voor het seizoen met een schijfrem-plan voor het gehele jaar, waarin staat dat voor het gebruik van schijfremmen verschillende koersen zijn aangestipt. In al die koersen zullen we dit jaar schijfremmen gebruiken met het hele team, niet alleen een aantal renners.” De coureurs gaan het team en de sponsors vervolgens van feedback voorzien.

[poll id=”434″]

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
14 februari 2017 20:09
Tja... nu Specialized de disc brakes door onze strot wil duwen kunnen de concurrenten niet achterblijven...
14 februari 2017 20:25
De gene die betaald, bepaalt en zo hoort het ook.
14 februari 2017 22:09
Koerst op schijfremmen.. zit er nog een fiets aan vast of is dat overbodig geworden?
15 februari 2017 10:17
Hou je toch niet tegen want de commerciele belangen zijn te groot. Nog 1 a 2 jaar en het hele peloton rijdt er mee. Daarna de amateur / hobby fietsers, net als bij de clickpedalen, shifters in de remmen en carbon. Er valt weer wat nieuws re verkopen.
16 februari 2017 09:52
In andere wielersporten zoals veldrijden en mountainbiken is de schijfrem als een grote verbetering ontvangen kom maar op!
16 februari 2017 12:16
Lekke band op belangrijk moment, en geen ploegleider in de buurt.. Zo leer je dat wel af,

Reacties zijn gesloten.