Campenaerts wil tijdig duidelijkheid over deelname aan Olympische Spelen

woensdag 23 oktober 2019 om 11:09
Campenaerts wil tijdig duidelijkheid over deelname aan Olympische Spelen

Victor Campenaerts moet afwachten of hij volgende zomer deel mag nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. De houder van het werelduurrecord wist zich niet te kwalificeren voor de Spelen, waardoor bondscoach Rik Verbrugghe beslist over zijn lot. Campenaerts en zijn trainer hopen tijdig duidelijkheid te krijgen

Kurt Lobbestael – de trainer van Campenaerts – sprak dinsdagmiddag volgens persbureau Belga met technisch directeur Frederik Broché over de ontstane situatie. “Wij kunnen bij wijze van spreken niet wachten tot in juni op die selectie of geen-selectie. Het zijn Olympische Spelen in Japan, dat vraagt vanwege de hitte, vochtigheid en dergelijke meer toch een gedegen voorbereiding”, aldus Lobbestael.

Nog vier plekken beschikbaar
De Belgen mogen vijf renners opstellen in Tokio. Renners die de tijdrit rijden, moeten ook in actie komen tijdens de wegrit. Remco Evenepoel verzekerde zich door een tweede plaats op het WK Tijdrijden al van een plekje. Campenaerts (vorig jaar nog derde op het WK tegen de klok) reed door een val en materiaalpech een ongelukkige tijdrit en werd slechts elfde.

Het kamp-Campenaerts verlangt naar een datum waarop duidelijkheid verschaft kan worden en weet bij voorkeur voor medio mei waar men aan toe is. “Daarnaast willen we graag weten welk resultaat Victor moet halen om naar die Spelen te mogen gaan, welke prestatie moet hij leveren. Een resultaat in een grote koers, zoals een tijdrit in de Tirreno-Adriatico, in Parijs-Nice, de Giro.”

Half november vindt er een tweede gesprek plaats, waar ook Campenaerts bij aanwezig is. “Hopelijk kan dan al iets meer duidelijkheid verschaft worden over die vragen die we gesteld hebben”, aldus Lobbestael.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Attack 23 oktober 2019 om 11:13

Heeft niks te zoeken in de wegrit dus zou hem lekker thuislaten.

Thoin 23 oktober 2019 om 11:22

Dan is de vraag wie wordt de tweede tijdrijder?
Lampaert heeft helemaal niks te zoeken in de wegrit en WVA zal voorkeur geven aan TDF.
Laurens De Plus de dubbel dan? Hij rijdt wss ook de TDF.
Tim Wellens gaat wss ook naar TDF

Tokio moet echt goed voorbereid worden voor een resultaat mede door de Luchtvochtigheid en de warmte.
In het tijdrijden maken we kans op medailles, in de wegrit veel minder. Dus ik zou de tijdrit boven de wegrit plaatsen

Vinyakke 23 oktober 2019 om 11:23

Dat op zich is natuurlijk geen reden om hem thuis te laten. Zolang hij maar kans maakt in de tijdrit. Van de week was van schip zelfs kandidaat voor de wegrit, dan heeft Campenaerts daar nog meer te zoeken hoor. Zeker aangezien België maar enkele semi-klimmers heeft en de kansen vooral in de tijdrit liggen. Of hij daarin beter is dan van aert is natuurlijk een andere vraag!

Vinyakke 23 oktober 2019 om 11:25

Doe mij maar:

Evenepoel & campenaerts de dubbel
De plus, teuns & Benoot of Wellens enkel de wegrit

Steven_E 23 oktober 2019 om 12:43

Grotendeels akkoord met de selectie van Vinyake. Campenaerts & Evenepoel geven ons allebei een realistische kans op medaille in de tijdrit, dan moet je die gewoon allebei laten starten. Dat Campenaerts dan de wegrit moet rijden neem je er maar bij, dan heb je al 1 pure knecht en bovendien rijdt hij nog niet eens zó slecht bergop ook.
(als je in bovenstaande Campenaerts door Van Aert zou vervangen heb je dezelfde conclusie)

Voor de 3 resterende plekken kan je alvast niet rond De Plus, Teuns & Benoot. Als die 3 geïnteresseerd zijn hoef je niet te twijfelen. Wellens & warmte is geen goede combo dus zou ik passeren. Hermans & Meurisse als reserves.
Moet je enkel nog aan GVA uitgelegd krijgen dat hij z’n Olympische titel niet mag verdedigen.

WernerFranke 23 oktober 2019 om 11:25

Veel grotere kanshebber op een medaille in de tijdrit dan alle andere Belgen in de wegrit samen.

AnderJ 23 oktober 2019 om 12:33

Kunnen ze Campenaerts niet ook op de baan opstellen en op die manier een startplek voor hem regelen die niet ten koste gaat van een wegrenner?

Steven_E 23 oktober 2019 om 12:46

Had ik ook al aan gedacht maar dan moet hij zich ook weer voor een onderdeel plaatsen lijkt mij? Had zich beter aangesloten bij het ploegenachtervolgingsteam, dan hadden die zich misschien wel kunnen plaatsen voor de OS.

dacosta 23 oktober 2019 om 12:46

Van Aert en Evenepoel!

Panache 23 oktober 2019 om 12:59

Mag aannemen dat Van Aert op bepaald moment moet aantonen dat hij zijn niveau weer heeft. Na de grote tijdrit in de Giro de balans opmaken lijkt mij een redelijk compromis.

SoloSlim 23 oktober 2019 om 14:00

+1

Koersmaniak 23 oktober 2019 om 12:58

Ik geef Campenaerts gelijk, men moet de selectie voor OS snel bekend maken, dat de renners zich goed kunnen voorbereiden. Niet zoals afgelopen WK waarbij bepaalde marathonlopers slechts 2 kort op voorhand werden ingelicht dat ze naar Qatar mochten zonder zich te kunnen voorbereiden op de omstandigheden.

Als er iemand is die naar zo een doel kan toewerken, dan is het Campenaerts.

Wellens zou ik niet meenemen naar Tokio, die kan niet goed tegen de warmte.

Duh 23 oktober 2019 om 12:58

Hallo WF, jullie vergeten in het artikel de aard van het ITT parcours te vermelden. Behoorlijk klimmen geblazen 850hm in 44km, moet toch meewegen in afweging, zeker als jullie er ook een poll aan koppelen… https://cdn.cyclingstage.com/images/olympics/2020/itt-profile.jpg

leegloper 23 oktober 2019 om 13:08

850hm, dat is niet mis. In 44km nog wel.

leegloper 23 oktober 2019 om 13:07

Bij Campenaerts weet je dat als hij vroeg geselecteerd wordt, hij ook maanden er specialistisch naar toe leeft en zich goed op de omstandigheden voorbereidt. Heel veel andere favorieten (minus Dennis waarschijnlijk) zijn toch met allerlei combinaties met andere wedstrijden bezig. Dus logisch om Campenaerts vroeg zekerheid te geven, mits Van Aert niet staat te springen. Maar die rijdt waarschijnlijk de Tour.

Samlambeej 23 oktober 2019 om 13:19

Van Aert heeft meer talent dan Campenaerts maar Victor gaat deze weer maniakaal voorbereiden en daar heeft de hele Belgische equipe baat bij.

Cochise 23 oktober 2019 om 13:42

Puur om wat hij al heeft geïnvesteerd en betekend heeft voor de evolutie van het tijdrijden in België vind ik dat je hem moet meenemen.
Denk niet dat we in de wegrit een kopman hebben die top 5 mag ambiëren.

Cyclinglife 23 oktober 2019 om 14:02

leuk al die lovende woorden voor Campenaerts, en niet dat deze onterecht zijn. Maar, er moet niet vergeten worden dat hij zich nu bij Lotto soudal minutieus heeft kunnen voorbereiden. Volgend jaar moet hij nog maar zien of NTT (DD) de belofte gaat inlossen die ze hem gedaan hebben. En dan nog maar eens zien of hij wel beter wordt onder het regime van DD. Bij Lotto gaf ik hem in ieder geval meer kans.

Quote:
“Als tijdrijder is het belangrijk om een duurzame structuur en standvastige basis achter de hand te hebben en stappen te zetten. Deze ploeg gelooft in mij en in mijn ambities”, verklaart Campenaerts zijn transfer. “Ze hebben mij een mooi contract aangeboden, plus een extra bedrag dat ik jaarlijks kan investeren aan innovaties voor het tijdrijden. De precieze som kan ik niet vertellen, maar het is een bedrag dat je als renner zelf niet kan investeren. Het is een extra teken dat de ploeg erg in mij gelooft.”
“Dit is een project van de lange termijn”, verduidelijkt de houder van het werelduurrecord. “De nieuwe Japanse hoofdsponsor NTT wil volgend jaar met mij scoren in de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokio en op termijn ook met mij wereldkampioen worden.”
Cunego 23 oktober 2019 om 14:32

Ik weet de ambitie niet van Van Aert. Maar ik denk dat Olympisch kampioen worden wel hoog op het lijstje staat.

Als beiden volledig willen toewerken naar de tijdrit (dus in vorm en fris) dan zou ik altijd Van Aert meenemen. Is gewoon een betere renner. Meer talent, kan meer vermogen wegtrappen. Hij zal dat op maat gemaakt stuurtje hebben zo dus nog meer aerodynamisch dan dit jaar…

hartstikkebedankt 23 oktober 2019 om 15:12

Het parcours van de tijdrit lijkt me niet in het voordeel van Campenaerts, het is echt wel zwaar. Echter het podium is niet ondenkbaar. Zie bijvoorbeeld tijdrit naar San Marino in de afgelopen Giro.

Roglic, Dumoulin, Dennis, Evenepoel, Thomas, Alaphilippe (?) lijken me grotere favorieten. Nederlands tweede rijder zal Mollema of Kruijswijk worden denk ik.

leegloper 23 oktober 2019 om 15:36

Ook als Roglic, Dumoulin, Thomas en Alaphilippe voor een klassement in de Tour strijden, terwijl Campenaerts een half jaar in de buurt van Tokyo op een berg gaat wonen en op de Spelen in vloeiend Japans de binnenlandse pers te woord staat?

Turtlehead 23 oktober 2019 om 20:49

@leegloper: Dat is wel een aantrekkelijk beeld!!!
Bij wijze van bijdrage aan deze fanclub-actie heb ik 'Foksnor' even door Google translate gehaald. In Latijns schrift vertaalt dat in het Japans naar: Hanshoku kuchihige.

Zaak beslist. Hanshoku mag gaan:)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.