Campenaerts voor de tijdrit: “Roglic is nu echt moe”
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2019 om 09:51

Campenaerts voor de tijdrit: “Roglic is nu echt moe”

Voor veel renners is de afsluitende tijdrit in Verona een verplicht nummertje, maar voor Victor Campenaerts is het bittere ernst. De renner van Lotto Soudal wil in extremis nog een ritzege boeken in deze Giro d’Italia. “Ik reed op de Mortirolo vijf kilometer per uur om mijn benen te sparen”, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Velen beschouwen Campenaerts als de topfavoriet voor de afsluitende tijdrit, aangezien zijn grote concurrent Primož Roglič de laatste dagen diep is gegaan om zijn podiumplaats te redden. “Ik heb de voorbije dagen iets nieuws gezien bij Primož: hij is moe. In het peloton staat hij juist bekend als een zandstrooier.”

“Hij komt dan naast je rijden om te zeggen: Auw, my legs, so much pain. Terwijl hij op dat moment helemaal geen pijn heeft. Primož heeft echter een mentale tik gekregen in die etappe over de Mortirolo. Hij is nu echt moe”, aldus Campenaerts, die inmiddels ook de benen voelt. “Ik ben doodmoe, net als iedereen.”

Topfavoriet
“Maar zelfs als ik doodmoe ben, behoor ik nog bij de beste helft van het peloton. Ik voelde me voor de tijdrit van San Marino ook moe, maar ik wist toch als tweede te eindigen. Dat ik de topfavoriet ben? Dat vind ik ook”, aldus een zelfverzekerde Campenaerts. “Maar schrijf Jos van Emden ook maar op. Ik vind dat hij goed rijdt en hij won twee jaar geleden al de slottijdrit.”


Giro 2019: Voorbeschouwing slottijdrit naar Verona

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2019 10:00
Elke plek lager dan één zou vandaag eigenlijk gewoon een schande zijn, enige tijdrijder in koers die zich al 2 weken spaart.
    2 juni 2019 10:19
    ..zo sprak hij met een hand vol borrelnootjes.
    2 juni 2019 10:38
    Lol @Pat McQuaid. Maar je legt de vinger op de zere plek
    2 juni 2019 11:28
    @pat - jeje.. toch is die uitgesproken favoriet. Hij spreekt het ook zelf uit. Alleen nu nog waarmaken. Vind het ook mooi dat die zelf zegt dat concurrentie minder is hier dan toen die de Tirreno tijdrit won.
    2 juni 2019 12:31
    2 weken sparen is ook overdreven. Heeft een aantal keer serieus op kop gereden voor de sprinters van zijn ploeg.
    En gisteren zal ook voor hem wel afzien geweest zijn.
    Ik ben benieuwd hoe goed hij nog is. Voor de Giro gaf hij zelf al aan dat hij niet zeker was dat hij zijn goede vorm tot de laatste rit kon rekken.
2 juni 2019 11:03
Campenaerts begint me een beetje de keel uit te hangen.
    2 juni 2019 12:04
    Ja joh? Mij nog lang niet. Goeie teksten.
    2 juni 2019 12:11
    Och.... ik vind hem een welkome afwisseling in het strak geregisseerde peloton. Lekker wazig af en toe en soms amateuristisch, maar wel vlammen als het van hem wordt gevraagd.
2 juni 2019 11:09
Edit: Niet doen
2 juni 2019 11:35
Klimmetje is net te zwaar voor Van Emden denk ik maar qua afstand zou het een goede zijn voor hem zo aan het einde van de ronde.
2 juni 2019 12:05
“Ik heb de voorbije dagen iets nieuws gezien bij Primož: hij is moe. In het peloton staat hij juist bekend als een zandstrooier. Hij komt dan naast je rijden om te zeggen: Auw, my legs, so much pain."

Dus Roglic speelt ook spelletjes...,vandaar dat Nibali pissig was.
    2 juni 2019 12:12
    " ik zie, ik zie, wat jij niet voelt"
    2 juni 2019 12:14
    Denk je dat Nibali erin trapt als zijn "grootste" concurrent naast hem komt rijden en komt klagen dat zijn benen zo zeer doen? Of dat Roglic met zoiets kneuzigs aan komt bij zijn echte concurrenten? Lijkt mij typisch iets waarmee je Campenaerts onnodig aan het denken zet maar bij Nibali niet eens probeert...
2 juni 2019 12:10
Victor Campenaerts draait nooit rond de pot. Dus de kritiek van de "recht-uit Ollanders" verbaast me altijd een beetje.
    2 juni 2019 12:19
    p.s. En dat kan hij met dat lavement sowieso beter niet doen.

    Ik maak 'm zelf zodat de figuurlijke betekenis beetje stand houdt :p
    2 juni 2019 13:24
    Prima vent die Campenaerts, een beetje tegendraads en bij zijn nieuwe werkgever volledig opgebloeid!
2 juni 2019 14:04
Geen fan van Campenaerts. Hoe goed die ook mag zijn.
2 juni 2019 14:51
Wat Campenaerts dus eigenlijk wil zeggen is: ik ben dan wel een tijdrijder maar behoor niet tot de wereldtop en ik denk alleen te kunnen winnen als de allrounders, die eigenlijk beter zijn dan mij, stikkapot zitten en ik me lekker heb kunnen sparen.'

Toch leuk voor hem dat ie af en toe wat wint.

Reacties zijn gesloten.