Campenaerts, Vermeersch en Van Moer op hoogtestage naar Rwanda
Victor Campenaerts komt over van Qhubeka NextHash - foto: Cor Vos
vrijdag 5 november 2021 om 12:04

Campenaerts, Vermeersch en Van Moer op hoogtestage naar Rwanda

Lotto Soudal ziet Victor Campenaerts, Florian Vermeersch en Brent Van Moer volgend jaar op hoogtestage gaan naar Rwanda. De Belgische WorldTour-ploeg kon niet genoeg hotelkamers reserveren op Tenerife (Teide) en in de Sierra Nevada, waardoor de ploegleiding creatief moest zijn.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

In voorbereiding op het voorjaar van 2022 willen kopmannen Campenaerts (die overkomt van Qhubeka NextHash), Vermeersch en Van Moer een trainingskamp op hoogte beleggen in januari en februari. Het Nieuwsblad meldt dat de drie afreizen naar het Afrikaanse Rwanda, waar in het noorden een heuvelachtige streek gevonden is met een uitvalsbasis op 2.100 meter hoogte. Lotto Soudal stuurt ook een dokter, een mecanicien en een soigneur mee.

Het drietal verblijft bijna een maand in het land waar in 2025 het WK wielrennen georganiseerd wordt. Van Moer en Vermeersch gaan na drie weken terug naar Europa om nog een rittenkoers te rijden, Campenaerts zal op 22 februari terugkeren zodat hij op tijd terug is voor de Omloop Het Nieuwsblad (26 februari).

 
12 Reacties
Sorteer op:
5 november 2021
Heeft nibali weer eens het hele hotel op tenerife volgeboekt?
  5 november 2021
  Dacht dat Ineos daar beslag hadden gelegd op de Parador, gewoon een hele etage geboekt en dan kijken of en wanneer ze die wilden gebruiken...
5 november 2021
Vergeet geen bodyguards mee te sturen
  5 november 2021
  Rwanda is juist erg veilig, het Zwitserland van Afrika
  5 november 2021
  Tsja, Ethiopië was ook zo'n fijn land. Nobelprijswinnaar als president en zo. Echt heel stabiel en veilig allemaal daar. Gelukkig nemen ze een eigen dokter mee.
  5 november 2021
  Ahmed is de premier, niet de president.
  5 november 2021
  Dank @Cochise. Premier. Maar niet zo lang meer waarschijnlijk ;)
5 november 2021
Op hoogtestage in Rwanda, en dan een week later de Omloop in de natte sneeuw :).
5 november 2021
"Het drietal verblijft van bijna een maand". Vlaamse zegswijze?
  5 november 2021
  Nee, de zin was niet af. “Het drietal verblijft van bijna een maand drie dagen in trainingskamp en de rest in het ziekenhuis met een tropische ziekte.”
6 november 2021
Noorden van Rwanda, 2.100m, dat klinkt als Musanze, de uitvalsbasis van Team Rwanda waar Jock Boyer aan het roer stond. Iedereen die er een mening over heeft zou zich eerst moeten informeren. Nee, het is er niet onveilig, nee, het is er niet tropisch warm (zo rond de 15-20 graden), en nee, je hoeft ook zonder malariapillen meteen bang te zijn voor allerlei tropische ziektes.
  6 november 2021
  Als oud-inwoner van Rwanda: dit klopt helemaal!

Reacties zijn gesloten.