Campenaerts over NTT-manager Riis: “Een topper en motivator”

donderdag 11 juni 2020 om 15:24
Campenaerts over NTT-manager Riis: “Een topper en motivator”

foto: Cor Vos (archief)

Bjarne Riis is sinds januari de algemeen manager van de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie NTT Pro Cycling. Renner Victor Campenaerts is duidelijk te spreken over de aanpak van de Tourwinnaar van 1996. “Bjarne is een topper en een motivator”, zo vertelt de tijdritspecialist aan Sporza.

De 56-jarige Riis koos na zijn actieve wielercarrière voor een toekomst als teammanager bij CSC en opvolger Tinkoff-Saxo. De Deen is tegenwoordig actief voor NTT Pro Cycling. Maar wat is nu de kracht van de voormalig ronderenner? Campenaerts: “Hij kan je voor een wedstrijd ervan overtuigen dat je mee zal zitten in de eerste waaier.”

“Riis laat je geloven dat je plek in de eerste waaier is. Het lukt dan ook beter om mee te zijn. Ik ben zeker een fan van hem”, aldus Campenaerts, die sinds kort ook samenwerkt met Michael Rogers. De drievoudig wereldkampioen in het tijdrijden werd begin januari door Riis aangetrokken om de NTT-renners de fijne kneepjes van het tijdritvak te leren.

Over samenwerking met Rogers: “Train nu meer op explosiviteit” 
Campenaerts steekt naar eigen zeggen veel op van Rogers. “Het is heel erg interessant. Ik had nog nooit iemand als begeleider gehad die meer in het tijdrijden heeft bereikt dan ikzelf. Rogers laat me meer trainen op explosiviteit. Hij heeft er als tijdrijder goede ervaringen mee en dan neem je dergelijk advies toch sneller aan.”

“Rogers heeft bovendien ervaring in het rondewerk, wat later in mijn carrière nog van pas kan komen”, zo vertelt Campenaerts. De Belg richt zich dit jaar vooral op de Giro d’Italia en de tijdritkampioenschappen. Aan de voorbereiding van Campenaerts zal het niet liggen: zo koos de renner tijdens de corona-lockdown voor een hoogte-experiment van acht weken.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Polleke 11 juni 2020 om 16:01

In het volledige artikel is VC in extase als hij over zijn hoge hematocrietwaardes loos gaat…waarna hij Riis een bos veren in de reet steekt…kolder op zijn best…

josi 11 juni 2020 om 16:08

Campenaerts voortaan monsieur soixante-dix pourcent?

Charlie33 11 juni 2020 om 19:54

Wie vindt het een schande voor de wielersport dat Riis weer een belangrijke functie heeft?

Arie den Blanken 11 juni 2020 om 20:08

Ik niet.

Vincent Lacressonniere 11 juni 2020 om 21:41

Laat papa Bjarne maar schuiven

Michelangelo 12 juni 2020 om 08:24

Het zal best een goede motivator zijn, maar ik zie dit soort figuren niet graag (terug) in de wielersport.

Aan de andere kant: welke ex renner uit die leeftijd heeft zuivere handjes? Dat zijn er helaas niet veel. En diegenen die er zijn, hebben nooit kunnen laten zien hoe goed ze zijn, en werken waarschijnlijk nu ergens als tomatenplukker of dakdekker. Terwijl dat misschien nog wel veel betere motivators zouden zijn geweest.

Ik hoop dat díe tijd nooit meer terug komt.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair