Campenaerts: “Ik wil voortgaan op het elan van afgelopen seizoen”

dinsdag 19 oktober 2021 om 10:59
Campenaerts: “Ik wil voortgaan op het elan van afgelopen seizoen”

foto: Cor Vos (archief)

Victor Campenaerts hoopt volgend seizoen bij Lotto Soudal verder te groeien als wielrenner. De Belg, die voor drie jaar heeft getekend bij de formatie van John Lelangue, mikt in eerste instantie op de semiklassiekers en kortere rittenwedstrijden. “Ik heb mijn hart verloren aan de voorjaarsklassiekers”, laat Campenaerts weten op de website van Lotto Soudal.

Campenaerts reed eerder al twee jaar voor het team, waarin hij naast Belgisch en Europees kampioen tijdrijden ook de werelduurrecordhouder werd. Hij is nu klaar voor een nieuw hoofdstuk bij de ploeg. “Uiteraard was ik gecharmeerd door de grote interesse van verschillende teams, maar het interessante project en de duidelijke ambities van Lotto Soudal hebben de doorslag gegeven. Ik voelde meteen vertrouwen en het is natuurlijk ook fijn dat ik naast enkele renners ook nog veel stafleden goed ken.”

“Ik kijk er dan ook echt naar uit om mijn steentje bij te dragen in de attractieve manier van koersen van Lotto Soudal, het is echt exciting!” Campenaerts proefde afgelopen seizoen van de Belgische klassiekers en dat smaakt duidelijk naar meer. “Ik heb mijn hart verloren aan de voorjaarsklassiekers en ik wil voortgaan op het elan van afgelopen seizoen. Dat betekent aanvallend koersen, maar ook resultaat behalen. Die twee gaan ook vaak hand in hand. Met jongeren als bijvoorbeeld Brent Van Moer en Florian Vermeersch is er enorm veel talent aanwezig. We kunnen dan ook zeker meespelen in de finales.”

Kweken van inhoud 
Campenaerts mikt volgend jaar eerst nog op de iets kleinere wedstrijden. “Ik besef dat ik volgend jaar nog niet kan meespelen in bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen, daarvoor is mijn uithoudingsvermogen nog iets te beperkt. Daarom zal de trainingsfocus vooral liggen op het kweken van meer inhoud. Om zo van een tijdritinspanning van pakweg een uur te evolueren in een renner die de afstand van de grootste klassiekers aankan. Volgend seizoen mik ik in eerste instantie op de semiklassiekers en kortere rittenwedstrijden.”

foto: Cor Vos

Campenaerts wil ook een mentor zijn voor de jonge renners binnen de ploeg. “Zelf heb ik een stap teruggezet in het tijdrijden, maar ik bezit natuurlijk nog altijd over veel knowhow. Die wil ik ook graag overbrengen aan de jongeren met ambitie in het rondewerk. Als ik ook maar enige marge voor verbetering opmerk, zal ik niet twijfelen om mijn expertise te delen. Daarnaast wil ik een voortrekker zijn voor de jongere renners om hun koersdurf aan te scherpen. Maar ook omgekeerd kan ik binnen Lotto Soudal nog heel wat bijleren van onder meer Philippe Gilbert, die volgend jaar zijn laatste seizoen rijdt.”

Teambaas Lelangue is in zijn nopjes, nu Campenaerts voor drie jaar heeft getekend. “Met Victor Campenaerts versterken we onze kern met een enorm complete renner. Dit seizoen maakte hij echt indruk in zowel de eendagsklassiekers als rittenwedstrijden. Zijn aanvallende manier van koersen legde hem met onder meer ritwinst in de Giro en een derde plaats in de eindstand van de Benelux Tour geen windeieren. Victor gelooft in het Lotto Soudal-project en past bovendien perfect binnen het team. Binnen Lotto Soudal zullen we er alles aan doen om zijn dromen te verwezenlijken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 19 oktober 2021 om 11:09

Victor heeft er echt goed over nagedacht, ook de uitleg over wat hij nog niet kan in bv RVV snijdt hout en dus is de ambitie voor de kortere semi-klassiekers een noodzakelijke manier van werken. Eigenzinnig nog steeds maar met realisme en niet meer die hyper focus op het tijdrijden.

de adelaar 19 oktober 2021 om 11:21

Wat is het ‘ Lotto Soudal project’ meneer Lelangue ? Ik heb werkelijk nog nergens een uiteenzetting gezien en met welke renners u een go de strategie uiteenzet. U bent met uw ploeg onderaan in de UCI regionen beland en er zijn doorgaans talenten bij u weggegaan omdat u oudere renners verkoos. Kan iemand mij helpen met deze loze kreet van deze teammanager?

Polleke 19 oktober 2021 om 11:46

Het project Lelangue is duidelijk, die gaat zich via zijn huidige functie (terug) binnen likken bij de UCI…

Vinyakke 19 oktober 2021 om 11:55

Ik moet daar altijd hard om lachen als renners verklaren voor die of die ploeg te kiezen omwille van ‘het project’. Iedere ploeg wil scoren, ze hebben allemaal een kopman en wat jongeren. Meestal moet die eerste het afmaken en kan die tweede groeien in de schaduw. Daarnaast zijn er nog wat knechten die soms ook voor eigen kans mogen gaan. In dit geval heeft Victor de kans voor eigen rekening te rijden, wat niet overal was geweest. Wat valt daar niet aan te begrijpen?

Wheely 19 oktober 2021 om 12:45

Het project is vrijbuiten vanuit de underdog positie. Om dat te blijven doen mogen ze natuurlijk niet teveel winnen en dat lukt ze tot nu toe aardig.

notriple 19 oktober 2021 om 14:43

Goeie gozer. Is ook een goede (betere) coureur geworden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair