Caleb Ewan voert Lotto Soudal aan in Tour Down Under

dinsdag 7 januari 2020 om 09:23
Caleb Ewan voert Lotto Soudal aan in Tour Down Under

foto: Cor Vos

Caleb Ewan won in het verleden al zeven ritten in de Tour Down Under, maar afgelopen jaar wist hij niet te triomferen in de WorldTour-meerdaagse in zijn thuisland Australië. Hij zakt gemotiveerd en als kopman van Lotto Soudal af naar de rittenkoers en hij is naar eigen zeggen klaar om naar nieuwe dagsuccessen te sprinten.

Ewan won in 2019 het opwarmcriterium dat nog niet meetelt voor het klasssement. In de voorlaatste etappe kwam hij weliswaar als eerste over de meet, maar de jury ontnam hem uiteindelijk de zege. De bloemen gingen uiteindelijk naar Jasper Philipsen.

“Ik heb al zeven etappes gewonnen, maar vorig jaar lukte het niet. Dit jaar wil ik terug op het podium staan”, zegt Ewan in een persbericht van de Australische etappewedstrijd. “Ik heb de vorm en de snelheid om te winnen. Ik ben er klaar voor en ik kan niet wachten om mijn seizoen te beginnen.”

Naast Ewan staat er met Adam Hansen nog een Australiër bij Lotto Soudal op de voorlopige startlijst. Thomas De Gendt en Tosh Van Der Sande houden volgens de deelnemerslijst de Belgische eer hoog. Verder staan de Britten Matthew Holmes en Jonathan Dibben en de Duitse hardrijder Roger Kluge op papier voor de eerste WorldTour-koers van het seizoen.

De Santos Tour Down Under vindt dit jaar van 21 tot en met 26 januari plaats. Op 19 januari vindt de Schwalbe Classic plaats, het criterium dat Ewan afgelopen seizoen op zijn naam wist te schrijven.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Vinyakke 7 januari 2020 om 09:37

Ben benieuwd of holmes zijn wagonnetje min of meer kan aanhaken bergop. Is niet van de jongste meer dus we gaan snel weten wat deze man kan. Wordt het een succesverhaal genre CF Hagen of is de WT een niveau te hoog gegrepen?

Cochise 7 januari 2020 om 09:50

Idd. Benieuwd of Hagen wat dat betreft een toevalstreffer was of dat ze echt een degelijk scoutingsplan op poten hebben gezet. Zo’n Hagen was een renner die z’n potentieel amper kon tonen omdat z’n ploeg alleen maar vlakke wedstrijden reed. Dat je zo’n jongen dan ontdekt lijkt me meer voldoening te geven dan bv Sivakov of Pogacar binnen te halen van wie iedereen wel zag dat ze alles kapot reden bij de jeugd.

Vinyakke 7 januari 2020 om 09:58

Als ook holmes een succes wordt ben ik het missen van van wilder vergeten! :)

Thoin 7 januari 2020 om 10:23

Je kan natuurlijk niet afgaan op de TDU of iemand goed of slechts…
In zijn LTS periode was Valls belangrijk in de TDU voor de WT-punten, de rest van het seizoen reed hij mee voor spek en bonen.
Bevin won vorig jaar bijna de TDU en voor de rest van het seizoen was het ook vrij matig.
De TDU is en zal altijd de koers van de Oceaniërs zijn, zij willen daar goed zijn.
Schrijf Holmes dus niet af als hij op Willunga Hill op een minuut of twee gereden wordt.

@vinyakke: over Van Wilder kan je blijven treuren, met Vermeersch en Verschaeve hebben ze al een goede zet gedaan. Verschaeve reed vorig jaar betere testen bergop dan Van Wilder. Van Wilder is een ronderenner, terwijl Verschaeve meer een klimmer is, die past dus ook gewoon beter bij Lotto, want hij heeft het in zich om een ardennenklassieker te winnen. Is vergelijkbaar met Bjorg, enkel minder explosief op dit moment..

Vinyakke 7 januari 2020 om 11:02

Thoin
Altijd leuk om van jou inside-info te horen. Als ik het zo lees past verschaeve inderdaad beter in de aanvallende stijl van het team. Vermoedelijk ook vandaar de keuzes voor oldani en Goossens al vind ik deze namen toch vooral een aanvulling in de breedte. In het voorjaar lijken ze wel de betere jongeren weg te kapen met Vermeersch, Van Moer en Dewulf.

Romāns Vainšteins 7 januari 2020 om 10:30

Zou zo’n Ewan indien helemaal tot de graat afgetraind niet gewoon dit poeferdewachtpoef-rondje kunnen winnen ?

Thoin 7 januari 2020 om 11:53

Goh, ondanks zijn exploten in Hata en in de Giro denk ik dat Willunga Hill toch te zwaar is, ookal zou hij vermageren wat dan weer ten koste gaat van zijn explosiviteit…

Romāns Vainšteins 7 januari 2020 om 12:19

Hij zal wellicht nog het momentum voor hebben op veel ambitieuze concurrenten en met spurts winnen zijn er toch ook boni’s te rapen ?

KnightBiker 7 januari 2020 om 12:51

Nee, een finale als Willunga Hill of Corkscrew road is te lang voor een echte sprinter, als de top van de Cipressa de finish van Milaan san Remo zou zijn zouden de sprinters er ook niet kunnen winnen.

toke 7 januari 2020 om 14:30

Hij zal opgewarmt aan de start komen en gebrand zijn op de overwinning, Hij zal zijn tegenstanders het vuur aan hun schenen leggen, Nu maar hopen dat hij na een paar dagen niet afgebrand en uitgeblust is.

Als tegen die tijd de bosbranden maar voorbij zijn.

ThorHushovd 7 januari 2020 om 15:58

Jouw verhaal gaat als een lopend vuurtje door het peloton, maar helaas ook als een nachtkaars uit.

Headlines

Materiaalzone

Populair