Caleb Ewan grijpt naast de zege: “Ik ben erg teleurgesteld”

zaterdag 20 maart 2021 om 17:43
Caleb Ewan grijpt naast de zege: “Ik ben erg teleurgesteld”

foto: Cor Vos

Caleb Ewan liet een diepe indruk achter in Milaan-San Remo. De renner van Lotto Soudal zat er niet alleen goed bij op de Poggio, Ewan kwam op de Via Roma ook nog eens heel dicht bij de zege. De Australiër werd tweede: “Ik ben erg teleurgesteld.”

“Al is het wel een heel goed resultaat”, nuanceert hij zijn eerdere uitspraak. “Het is een bevestiging voor mij dat ik deze wedstrijd op een dag kan winnen. Op de Poggio kreeg ik de bevestiging dat ik goed was. Voor deze wedstrijd heb ik op inspanningen en klimmen van deze duur geoefend, dus ik wist dat ik aanvallen zou kunnen volgen.”

Van kopmannen Tim Wellens, John Degenkolb, Philippe Gilbert en Ewan zat alleen laatstgenoemde in de eerste groep. “Het had fijn geweest om nog een extra renner van de ploeg in de groep te hebben, zodat hij het bij elkaar kon houden. Normaal gesproken zou ik dan de snelste zijn geweest, maar nu was het een loterij. Ik moest risico nemen. Dat heb ik ook gedaan, maar op het einde heb ik te lang gewacht.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 20 maart 2021 om 17:52

Was echt wel verrast om hem bij de eerste drie op de Poggio te zien maar tegelijkertijd dacht ik dat Caleb daardoor zijn grootste kwaliteit, het zichzelf verstoppen tot pak hem beet 150 meter voor de finish inleverde. Alle toppers gingen juist hem niet meenemen en hij had geen ploegmakkers meer om het bij elkaar te houden.

xistnc 20 maart 2021 om 17:59

Knappe koers van Caleb. Als hij één van die drie mannen erbij had gehad, wat toch eigenlijk had gemoeten, al was het maar voor een halve kopbeurt, dan had hij gewonnen. Maar als telt niet.

Gelei 20 maart 2021 om 18:03

Heel bizar hoe Wellens er plots vantussen moest. Wat mij betreft de ontbrekende pion.

Etika 20 maart 2021 om 18:36

Ja, jammer dat Wellens moest laten lopen. De ontbrekende pion is voor mij Gilbert. De Buyst gezien, Degenkolb ook (voor zichzelf). Maar bon, als Ewen nog een mannetje had om het gat toe te rijden was het ook geen garantie op succes.

Westfalen 20 maart 2021 om 19:16

Was inderdaad cruciaal voor Ewans. Als Lotto een mannetje mee had gehad was het een andere koers.

Turtlehead 20 maart 2021 om 18:04

Zo’n kans krijgt ie niet snel meer. Bij de drie besten op de Poggio én het snelst in de sprint…. Die zal slecht slapen.

peervaneynthoven 20 maart 2021 om 23:11

Sorry Caleb, maar als je slechts in iemands achterzak meefietst dan verdien je geen overwinning. Niets anders gedaan dan volgen.

Derrick 21 maart 2021 om 07:56

Wat een gezever.

FritsvanHoefelen 21 maart 2021 om 08:58

Hij heeft wel van Aert en van der Poel overklast!!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair